Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 23 січня 2020 11:45

Інформація «Щодо грипу птиці»

Обережно! Грип птиці!

За офіційною інформацією Європейського Союзу, останнім часом в країнах східної Європи значно ускладнилася епізоотична ситуацію щодо високопатогенного грипу птиці, що наносить значні матеріальні, фізичні збитки та являє собою загрозу для здоров’я людей. Захворювання зареєстровано на території Словацької Республіки, Угорщини, Польщі та Румунії. За останнім повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, у Вінницькій області, Немирівського району, с.Бугаків, ПП «Хутір», де утримувалось 98 тис. голів птиці яєчного напрямку(знищено методом спалювання), встановлено діагноз «Грип птиці».

Відповідно до розпоряджень від 10.01.2020 №3, від 13.01.2020 №5 Головного державного ветеринарного інспектора України, заборонено ввезення в Україну із вищезазначених Європейських держав та Вінницької області інкубаційних яєць, птиці, продуктів з неї (за винятком продуктів, що пройшли обробку методом, який гарантує знищення збудника вказаного захворювання відповідно до «Вимог щодо ввезення (пересилання) на митну територію харчових продуктів тваринного походження, кормів, сіна, соломи і побічних продуктів тваринного походження та продуктів їх оброблення, переробки», затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16.11.2018 №553.

У зв'язку з вищезазначеним, з метою недопущення виникнення захворювання на пташиний грип сільськогосподарської птиці на території Кремінського району Луганської області, необхідно прийняти інформацію Головного державного ветеринарного інспектора України до уваги та довести до мешканців «Інформацію про ускладнення епізоотичної ситуації щодо високопатогенного грипу птиці у Європейських державах», «Грипу птиці у Вінницькій області», та необхідності ізольованого утримання свійської птиці. Просимо населення негайно повідомляти про випадки захворювання та загибелі птиці (на підконтрольних територіях) до Кремінської районної державної лікарні ветеринарної медицини, телефон (06454) 2-30-02.

 

Начальник Кремінської районної державної
лікарні ветеринарної медицини                                        Валерій ЦАРЬОВ

Read 836 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG