Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Пульс - онлайн платформа для збору відгуку від бізнесу про взаємодію з державою

П'ятниця, 30 серпня 2024 09:07

Чому зникає мобільний зв'язок під час знеструмлень

Помічали, як під час відключень світла 4G змінюється на Е, а зв'язок стає нестабільним? Це відбувається через перенавантаження мереж мобільних операторів.

Зазвичай більшість інтернет-трафіку вживається через домашній або офісний інтернет, а під час знеструмлень українці переключаються на мобільний. Тому навантаження на мобільну мережу зростає майже в 10 разів і зв'язок та інтернет стають нестабільними.

Як змінити ситуацію?

Мінцифри нагадує три прості поради, як бути на зв'язку та мати доступ до інтернету навіть під час знеструмлень:

  1. під'єднайтесь до інтернет-провайдерів, які використовують технології xPON. Це допоможе мати інтернет до 72 годин під час блекаутів. Перевірте, чи підключив ваш провайдер xPON, на інтерактивній мапі від Мінцифри та ЛУН. Якщо провайдер підключив xPON - купіть павербанк і підключіть його до роутера та абонентського терміналу ONU.
  2. скачайте в Дії Мапу пунктів незламності, в яких можна підзарядити гаджети, та підключитись до wi-fi. Через застосунок ви зможете знайти найближче до себе укриття. Збережіть собі документ з пунктами незламності, коли будете онлайн, бо без інтернету додаток Дія не працює.
  3. підключіть або перевірте, чи працює у вас національний роумінг. Це на випадок, якщо під час знеструмлень вам треба буде подзвонити, а мережа вашого мобільного оператора не працює.

Залишайтеся на зв'язку попри все.

Read 6 times
Kremins'ka TG