Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Пульс - онлайн платформа для збору відгуку від бізнесу про взаємодію з державою

Субота, 17 серпня 2024 12:07

Відбулося засідання Робочої групи з питань громадської безпеки, соціальної згуртованості та відновлення Кремінської територіальної громади

На порядку денному чергового засідання РГ ГБСЗ було п’ять питань, які стосувалися проєктної діяльності, проблем освіти та медицини, роботи пожежної частини тощо.

Так, заступник начальника 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Луганській області Ігор Несторчук доповів, що основні напрямки їхньої діяльності не змінилися – ними залишаються гасіння пожеж та ліквідація надзвичайних ситуацій на території Харківської області. Протягом року наші рятувальники здійснили 62 виїзди на пожежі та залучалися до ліквідацій наслідків масштабних надзвичайних ситуацій, які виникали через обстріли з боку рф. Наразі підрозділи виконують завдання за призначенням у місті Балаклія,

де горять ліси.

Головний спеціаліст відділу інвестиційної діяльності Ольга Мамчур розповіла про реалізовані проєкти. Зокрема про проєкт «Стежка до відновлення». Також вона нагадала про очікувані ініціативи, за які члени РГ голосували минулого року. Це створення відкритого, навчального, інклюзивного середовища для ВПО в Дніпрі («Територія РОК») та центру «Вікно ветерана». «Територія РОК» передбачає придбання обладнання і меблів для поліпшення якості надання послуг на базі Кремінського гумхабу в Дніпрі, а «Вікно ветерана» і його віддалені робочі місця у Рівному та Києві мають на меті підтримати родини ветеранів, військовослужбовців та сім’ї загиблих захисників.

Генеральний директор КНП «ЦПМ-СД» Володимир Андрійчук доповів, що 10 лікарів і 6 медичних сестер Центру в повному обсязі надають допомогу населенню як телефоном, так і офлайн. Актуальним питанням було відновлення роботи кабінету щеплення, який функціонує у Рівному. Вакцинують там доросле населення від 16 років, і наразі для всіх бажаючих в наявності є 50 доз дифтерійно-правцевого анатоксину.

Генеральна директорка КНП «Кремінська БЛ» Лариса Кульбач нагадала, що підприємство релоковане до міста Рівне за адресою: вул.Стельмаха, 18М. У 2023 багатопрофільною лікарнею був укладений договір з НСЗУ за пакетом медичних гарантій 56 «Забезпечення збереження кадрового потенціалу для надання медичної допомоги, для територій, які перебувають в тимчасовій окупації». Станом на 12 серпня 2024 КНП «Кремінська БЛ КМР» забезпечує робочі місця 29 працівникам, 22 працює в консультативно-діагностичній поліклініці, 7 - дистанційно. Продовжується робота медиків на гуманітарних хабах у містах Рівне, Івано-Франківськ та Андрушівка.

З питання реалізації проєктів за напрямками безпеки та соціальної згуртованості доповів Іван Потапов, головний спеціаліст відділу інвестиційної діяльності. Так, проєкт «Лідери - лідерам. Молодь Луганщини - Україні» впроваджується ГО «Центр стійкого місцевого розвитку «Синергія» за технічного адміністрування ІСАР Єднання та сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні. Проєкт розпочався з тренінгу для 20-ти представників молоді з Кремінської та Попаснянської громад Луганщини, а також приймаючих громад зі всієї України. Першим етапом став форум 22-24 червня у місті Івано-Франківськ, де у молоді була можливість опанувати навички з командотворення, ораторського мистецтва та ненасильницького спілкування. Далі була реалізація міні-ініціатив у приймаючих громадах командами учасників проєкту. Останнім етапом стане звітування і презентація результатів спільної роботи молоді.

В межах проєкту з відновлення Кремінської громади у співпраці з IRS (фонд відновлення Ірпеня) та Thought Group уже відбулась 21 зустріч з командою Чилійського архітектора на чолі з Крістіаном Віттігом, підготовлено 11 мап для їх кращого знайомства з містом. Наразі співпраця знаходиться на стадії розробки проєтк-ескізу детального плану прирічкового парку з чотирма мостами.
З третім проєктом – Молодіжний простір «Твоя Територія» у м. Рівне – можна ознайомитися тут.

Начальник управління освіти культури, молоді та спорту Кремінської МВА Олександр Кузьменко розповів про початок навчального року 2024-2025. Головне, що спільними зусиллями наших батьків, вчителів, місцевої та обласної влад, а також небайдужих мешканців інших регіонів Луганщини, Донеччини та Херсонщини, врешті вдалося достукатися до Уряду і скасувати наказ №850 щодо відмови від дистанційного навчання. Так, очне навчання – це добре, але в нинішніх умовах у дітей та батьків має бути право вибору. До того ж, Луганська та Донецька області, попри дистанційну форму навчання, посіли 2 та 4 місця за результатами національного мультипредметного тесту! Бо в наших дітей та педагогів великий потенціал, вони талановиті, незалежно від форми освіти. У нинішньому році планується 57 заяв до 1 класу, 112 заяв – до 10-го. Робота п’яти ліцеїв має охопити орієнтовно 1500-1520 учнів. З новими силами крокуємо в новий навчальний рік!

Read 22 times
Kremins'ka TG