Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Пульс - онлайн платформа для збору відгуку від бізнесу про взаємодію з державою

П'ятниця, 16 серпня 2024 09:07

У громаді стартував новий проєкт для осіб з інвалідністю, ветеранів та переселенців з Луганської області

Проєкт «Реабілітаційний простір для осіб з інвалідністю, ветеранів та ВПО з Луганської області «Стежка до відновлення» реалізується на базі координаційного центру підтримки внутрішньо переміщених осіб з Луганщини в місті Рівне за адресою: вул. Кавказька, 9-А.

Цільова аудиторія проєкту охоплює широке коло людей: осіб з інвалідністю, ветеранів, внутрішньо переміщених осіб з Луганської області, сім’ї опікунів-піклувальників, родини військовослужбовців, військових та людей похилого віку (60+).

Метою проєкту є створення комфортного реабілітаційного простору, який надаватиме безкоштовні послуги з профілактичного та міорелаксуючого масажу, а також арт-терапії. Це допоможе покращити здоров'я та самопочуття учасників, зменшити їх соціальну вразливість, сприяти соціальній інтеграції, підтримати родини ветеранів та забезпечити ресурси для успішної адаптації та покращення якості життя як під час війни, так і після її завершення.

Реабілітаційний простір буде складатися з двох зон:

зона фізіопроцедур та оздоровчого масажу, а також зона для арт-терапії, групових занять з психологом та проведення майстер-класів.

Для облаштування простору було придбано стаціонарний масажний стіл, масажне крісло, ширму, гуаша масажну, офісні дивани, стільці, столи-трансформери, акустичну систему, декоративний фонтан, світловий стіл-пісочницю та кварцовий пісок до нього, набір гуашевих фарб.

У межах реалізації проєкту також заплановані подорож до музею бурштину, майстер-клас з декорування дерев'яних фігурок у техніці «декупаж» з використанням бурштинової крихти, а також екскурсія до галереї європейського живопису «Євро-Арт».

Анкета для реєстрації буде надана додатково.

Громадська організація «ELAB» та Кремінський координаційний центр допомоги ВПО з Луганської області запрошують усіх охочих взяти участь у захопливих екскурсіях, пройти курси оздоровчого і міорелаксуючого масажу та долучитися до занять з арт-терапії!

Міні-грант реалізовується в рамках проєкту «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення» за фінансової підтримки DEC (Комітет з надзвичайних ситуацій, Великобританія). Реалізація проєкту, метою якого є підтримка спільнот, спрямована на забезпечення нагальних гуманітарних, соціальних та медичних потреб й гідного життя у кризових умовах, здійснюється Громадською організацією «ELAB» за технічної підтримки  Christian Aid та при координації МБФ «Альянс громадського здоров’я».

Read 32 times
Kremins'ka TG