Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Неділя, 21 липня 2024 16:17

Про реалізацію молодіжних ініціатив

Цій темі було присвячене останнє питання порядку денного засідання координаційного центру підтримки цивільного населення. Доповів головний спеціаліст відділу інвестиційної політики Кремінської МВА Іван Потапов.

Він розповів, що наприкінці травня поточного року представники Кремінської громади пройшли відбір до участі у проєкті «Лідери - лідерам. Молодь Луганщини - Україні», який зібрав на серію тренінгів 20 представників та представниць молоді з Кремінської та Попаснянської громад Луганщини, а також приймаючих громад зі всієї України!

22-24 червня у місті Івано-Франківськ відбувся Форум, який є першим етапом проєкту, де у молоді була можливість опанувати навички з командотворення, ораторського мистецтва та ненасильницького спілкування, адвокаційної діяльності та основ волонтерства, лідерства та молодіжної політики в громадах.
Наступним етапом проєкту буде реалізація мікро-ініціатив в приймаючих громадах командами учасників проєкту, де молодь має на практиці використати отримані знання.

На сьогодні молодь Кремінської громади готує 4 мікро-ініціативи:

  1. Футбольний матч команди Кремінської та Рівненської громад;
  2. Спільний, з представниками Рівненської громади, розпис екосумок (шоперів) на тему Луганщини та Кремінщини;
  3. Плетіння маскувальних сіток;
  4. Створення ляльок-мотанок та вишиванки Кремінщини.

Партнерами проєкту стали Попаснянська та Кремінська військові адміністрації, Сєвєродонецька районна державна адміністрація, управління молоді та спорту Луганської обласної державної адміністрації, Луганська обласна молодіжна рада.

Ініціативу «Лідери - лідерам. Молодь Луганщини – Україні» впроваджує ГО «Центр стійкого місцевого розвитку «Синергія» за технічного адміністрування ІСАР Єднання та сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні, за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту«EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні», фінансової підтримки Урядів Данії та Королівства Нідерландів.

У кінці засідання Наталя Макогон запропонувала перелік тем, які будуть розглядатися на наступній зустрічі.

Read 17 times
Kremins'ka TG