Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 15 липня 2024 09:07

День Української державності 2024

15 липня українці відсвяткують День Української державності. Це дуже молоде свято, яке започаткували у 2021 році.
 
Саме тоді, 24 серпня під час урочистого засідання Верховної Ради, присвяченого Дню незалежності України президент Володимир Зеленський підписав відповідний указ. Датою його святкування вибрано День хрещення Київської Русі – України.
 
Сьогодні ми вшановуємо всі етапи нашого державотворення - від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава.
 
Державність є уособленням шляху нації до власної держави, ядром державності є воля до самовизначення народу, його менталітет і правові традиції, а держава - це спосіб забезпечення і запорука існування та єдності нації.
 
Ознаками успішної державності є, зокрема, ефективний державний апарат, боєздатне військо, система юридичних норм, міжнародне визнання держави та ї правова ідентифікація у світі.
 
Україна нині як ніколи потребує сильної та ефективної держави, безперебійної та злагодженої роботи її інститутів. При цьому ми не маємо права та ніколи не відступимо від принципів демократичної і правової держави.
 
Історія українського державотворення нероздільно пов'язана із розвитком українського війська та національними військовими традиціями. Захисники нашої державності є нащадками воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Сучасні Збройні Сили України та інші силові структури, стримуючи агресора - російську федерацію, захищають суверенітет, незалежність та державність України та доводять, що українці - народ-родина, народ-військо, армія сміливих і незламних.
 
Реальність сьогодення та правдива історія спростовують міфи російської пропаганди, що начебто українці та росіяни - єдиний народ, а Україна як держава нібито ідеологічно має щось спільне з московією.
 
Нинішня війна - це не лише боротьба за майбутнє нашої держави, а й за нашу історію, національну незалежність та ідентичність. Правда в усі часи звучить голосніше за будь-яку зброю, і правда у цій боротьбі за нами. Ментальну і духовну перемогу ми вже здобули, увесь світ це визнає. Перемога задля стійкого справедливого миру може бути лише одна - стовідсоткова безапеляційна перемога гуманізму над тиранією, демократі над тоталітаризмом, сторони, яка захищає свою свободу і незалежність, над стороною-агресором. Україна обов'язково переможе.
Read 5 times
Kremins'ka TG