Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 26 червня 2024 15:47

Артем Лисогор: ми упевнено крокуємо до Євросоюзу – це спільна мета Українського народу та влади

«Наша країна переживає найскладніший період від початку Незалежності. Військова агресія росії впливає на життя кожного українця, але не змінює спільного прагнення стати членом Європейського Союзу – його межі починатимуться з Луганщини!» – упевнений очільник нашого регіону Артем Лисогор.

Заявку на вступ до ЄС Україна подала у лютому 2022 року – на п’ятий день повномасштабного вторгнення рф. За декілька місяців країна здобула статус кандидата, а наприкінці 2023-го доленосне рішення про початок перемовин щодо вступу було ухвалене.

Учора, 25 червня, на першій Міжурядовій конференції між Україною та ЄС офіційно стартував відповідний переговорний процес.

«Історична для українців мить є результатом важкої та спільної роботи усіх, хто був включений у процес та уособленням мрій наших громадян. Це багаторічні здобутки команди Президента Зеленського та дипломатів. За цей час законодавство України зазнало значних трансформацій. Ми максимально гармонізували його з законодавством ЄС. Крім того, наша країна впровадила кожен із чотирьох додаткових кроків, що показало її готовність до початку цих перемовин», – зазначив Артем Лисогор.

Саме на цьому у своїй промові під час нещодавньої Берлінської конференції зробила акцент Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. «ЄС повинен розпочати переговори про вступ з Україною вже до кінця цього місяця», – зауважила вона.

Європейці визнають швидку динаміку ухвалення українською владою ключових реформ, необхідних для вступу до ЄС.

«Шлях до ЄС спільний для всіх нас. Для українських військових, які стримують російську навалу. Вони зупинили агресора та стабілізували ситуацію в країні, у той час, коли в нашій стійкості та здатності боротися почали сумніватися. Для мільйонів українців у тилу, які допомагають Силам оборони здобути Перемогу. Для наших політичних лідерів та команди з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Бо вони будують для нас державу майбутнього», – наголосив Артем Лисогор.

У подальшому, з липня 2024 року Єврокомісія розпочне наступний етап скринінгу – двосторонні зустрічі, під час яких Україна представлятиме стан наближення національного законодавства до законодавства ЄС по кожному переговорному розділу.

Read 15 times
Kremins'ka TG