Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 14 червня 2024 10:07

Підтримка від американців протягом 10 років та визнання відповідальності росії за війну, - між Україною і США підписано безпекову угоду

Її уклали лідери двох країн – Володимир Зеленський і Джо Байден.

«Америка – наш стратегічний союзник від початку вторгнення росії. Допомога з-за океану надходить до України протягом майже 2,5 років. Втім, якщо раніше ми чули, що підтримка триватиме «стільки, скільки необхідно», то тепер є чітке визначення – до Перемоги України. Довготривале партнерство закріплене юридично – Америка зобов’язується підтримувати Україну і в час війни, і у час миру. Це новий рівень міжнародних відносин, якого наша країна досягла завдяки злагодженій роботі військово-політичного керівництва і дипломатів», – акцентував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Це – найпотужніша угода з усіх, які існували між цими двома державами за часи незалежності України. Велика подяка Президенту Байдену та обом партіям і палатам Конгресу за усебічну підтримку України у її прагненні витиснути агресора з наших міст та сіл.

Особливого значення документу додає юридична зобов’язуюча частина. Зокрема, Сполучені Штати зобов’язалися забезпечувати стабільний рівень підтримки України щороку на 10 років, зокрема в оборонному комплексі.

Не менш важливою є юридично закріплена відповідальність росії за війну, санкції проти країни-агресора, використання російських активів на користь України.

Угода фіксує підтримку Америкою вступу України в НАТО в майбутньому – це є безперечним досягненням нашої країни.

«Багато українців – цивільних і військових – очікують на скорішу реалізацію практичної складової цієї угоди. Тож, США разом з партнерами допомагатимуть у постачанні Україні систем «Patriot» та ескадрилей винищувачів, які так необхідні нашим Героям, аби зупинити ворога та вигнати його з української землі, – зазначив Артем Лисогор. – Є домовленості стосовно співробітництва в оборонно-промисловому комплексі, створенні нових робочих місць. На Перемогу посилено працюватимуть усі. Президент Зеленський на цьому наголошує постійно».

Read 26 times
Kremins'ka TG