Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 17 травня 2024 14:07

Місцевій мешканці Кремінної повідомлено про підозру за організацію у незаконних «виборах»

За процесуальним керівництвом Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру мешканці Кремінної у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України), за організацію у незаконних «виборах», що проходили на початку вересня 2023 року на території псевдореспубліки.

Слідством встановлено, що працівницю соцстраху окупанти призначили «головою ТВК Кремінського району лнр». Жінка здійснювала реєстрацію обраних «депутатів» до «ради муніципального округу лнр» та в подальшому видавала їм посвідчення.

За протиправні дії їй загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права до 15 років обіймати посади чи займатися певною діяльністю з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Read 80 times
Kremins'ka TG