Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Вівторок, 14 травня 2024 15:47

Артем Лисогор взяв участь у координаційній нараді НАЗК щодо роботи з корупційними ризиками

Національне агентство з питань запобігання корупції проаналізували антикорупційні програми у різних областях країни та створили спеціальний Посібник для роботи з корупційними ризиками в обласних адміністраціях. Рекомендації презентували очільникам регіонів. До заходу долучився і голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

«Під час війни корупція становить реальну загрозу національній безпеці й конституційному ладу країни, а тому кожен на своєму рівні має докласти зусиль, аби цьому запобігати. Відповідно, робота з корупційними ризиками є одним із пріоритетних завдань для Луганської обласної державної адміністрації. Ми маємо збудувати роботу таким чином, аби все було максимально прозоро», - наголосив Артем Лисогор.

Зокрема, розпорядженням голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації від 21.03.2024 №87 утворено робочу групу з оцінювання корупційних ризиків у діяльності облдержадміністрації, якій доручено підготувати проект Антикорупційної програми Луганської обласної державної адміністарції.

Посібник, запропонований Національним агентством з питань запобігання корупції, допоможе оптимізувати цю роботу на регіональному рівні. Зокрема, антикорупційні структурні підрозділи зможуть вдосконалити профілактику безпосередньо на тих напрямках, де є найбільші корупційні ризики. Це насамперед, можливі порушення вимог фінансового контролю, конфлікт інтересів, проведення відбору/призначення на посади кандидатів у період дії воєнного стану, використання службової інформації у приватних інтересах. Важливим чинником боротьби з корупцією у сфері державного управління є забезпечення конфіденційності викривачів.

Read 63 times
Kremins'ka TG