Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 21 травня 2021 09:07

Припинення діяльності громадського об'єднання зі статусом юридичної особи шляхом саморозпуску

Громадське об'єднання має право у будь-який час прийняти рішення про припинення своєї діяльності (саморозпуск). Рішення про саморозпуск громадського об'єднання приймається у порядку, встановленому статутом цього об'єднання.

Вищий орган управління, який прийняв рішення про саморозпуск громадського об'єднання, створює ліквідаційну комісію або доручає керівному органу здійснювати повноваження ліквідаційної комісії для проведення припинення громадського об'єднання як юридичної особи, а також приймає рішення щодо використання коштів та майна громадського об'єднання після його ліквідації відповідно до статуту.

Дії, пов'язані з припиненням діяльності громадського об'єднання зі статусом юридичної особи шляхом саморозпуску, умовно можна поділити на 2 етапи, кожен з яких вимагає звернення до суб'єкта державної реєстрації.

Так, на першому етапі, для державної реєстрації рішення про припинення громадського об'єднання зі статусом юридичної особи до державного реєстратора подається примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення вищого органу управління громадського об'єднання про припинення діяльності громадського об'єднання шляхом ліквідації (саморозпуску), затвердження персонального складу ліквідаційної комісії або ліквідатора, реєстраційних номерів облікових карток платників податків (або відомості про серію та номер паспорта - для фізичних осіб, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта), строк заявлення кредиторами своїх вимог. Строк заявлення кредиторами своїх вимог не може становити менше двох і більше шести місяців з дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи.

На другому етапі, після здійснення всіх передбачених законодавством дій пов'язаних з припиненням громадського об'єднання зі статусом юридичної особи і проведенням відповідних перевірок уповноваженими державними органами, та після закінчення процедури припинення, але не раніше закінчення строку заявлення вимог кредиторами, до державного реєстратора подаються такі документи:

  • заява про державну реєстрацію припинення юридичної особи в результаті її ліквідації;
  • довідка архівної установи про прийняття документів, що відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню.

Розгляд документів, поданих як для державної реєстрації рішення про припинення громадського об'єднання, так і для проведення державної реєстрації припинення громадського об’єднання в результаті його ліквідації здійснюється не пізніше трьох робочих днів з дати подання документів для державної реєстрації.

Адміністративний збір, за державну реєстрацію рішення про припинення громадського об'єднання та припинення громадського об'єднання в результаті ліквідації, не справляється.

Отримати консультацію з питань державної реєстрації громадських формувань у Луганській області можна за телефонами - 0645242216, 0953624202. Зразки документів можна переглянути та завантажити на офіційному вебсайті Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) за посиланням https://kharkivobljust.gov.ua/derzhavna-reiestratsiia-drukovanykh-zasobiv-masovoi-informatsii-ta-hromadskykh-formuvan-formy-ta-zrazky-dokumentiv/ .

Read 321 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG