Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 14 червня 2024 12:57

Засідання Робочої групи з питань громадської безпеки, соціальної згуртованості та відновлення Кремінської ТГ. Стан реалізації ветеранської і молодіжної політики та майбутня Книга пам'яті. Червень 2024

Далі Ірина Гнелицька, начальниця відділу соціального захисту населення, розповіла про залучення, економічну підтримку та соціальну активізацію в громаді ветеранів/ветеранок, членів їх сімей. Так, для моніторингу потреб військовослужбовців та ветеранів, була запущена гугл-форма, дані якої постійно опрацьовується. Також оновлюється реєстр, і на сьогодні на обліку в громаді перебуває 12 ветеранів та 142 військовослужбовця з числа мешканців Кремінської громади. Складено перелік «гарячих ліній», програм психологічної підтримки і закладів психологічної реабілітації, в телефонному режимі надані роз’яснення щодо механізмів отримання допомоги, в тому числі, і з місцевого бюджету. За звітний період грошову підтримку отримали 53 Захисники і Захисниці на загальну суму 840 тисяч гривень.

Начальниця Управління «Центр надання адміністративних послуг» Олена Крестененко доповіла, що ЦНАП постійно обслуговує ветеранів і надає цій категорії населення різний спектр послуг, зокрема і послугу зі встановлення статусу ветерана. Також надаються консультації з приводу того, де і як військовим можна отримати допомогу, а спільно із соціальним захистом населення ЦНАП приймає документи на отримання матеріальної допомоги. Перелік послуг постійно розширюється, і незабаром планується забезпечити заходи із санаторно-курортної реабілітації наших ветеранів, про що буде повідомлено на офіційних ресурсах МВА.

На засіданні обговорили тему майбутньої Книги пам'яті. Олександр Кузьменко розповів, що була створена робоча група, основні завдання якої – підготовка матеріалів, збирання інформації про Захисників та Захисниць громади, розгляд звернень з питань увічнення пам’яті про наших Героїв і внесення цієї інформації до книги. До роботи РГ підключені працівники культури та освіти, представники громадських організацій. На двох засіданнях уже напрацювали перші кроки в даній роботі. Зібрані матеріали для книги направляються до Марини Терещенко, яка буде їх формувати, а до редакторської колегії вже виявили бажання долучитися нові члени, зокрема з кола освітян.

Останнім виступив Голова Молодіжної ради Микита Горбатенко, який доповів про залучення молоді в поточні проєкти, майбутнього розвитку та відновлення своєї громади, участь у прийнятті рішень. Він зазначив, що друге півріччя 2024 року прогонузує бути дуже продуктивним в плані залучення молоді в проєкти, зокрема через участь в прийнятті рішень. А потім розповів про те, що було вже виконано, підбив основні підсумки великої роботи Молодіжної ради. Також Микита зазначив, що нарешті в Рівному буде створено Молодіжний хаб, про який юні креміняни мріяли ще до війни. Мета – - створення локації, яка об’єднуватиме, сприятиме інтеграції, активізації молоді з числа ВПО. Хаб створить комфортні умови для активізації молоді, допоможе відновити, розвивати, формувати молодіжну політику на місцях із залученням ключових гравців до цього процесу. Наразі проводиться тендерна процедура із закупівлі обладнання.

Кремінська молодь дуже активна і входить до складу наших консультативно-дорадчих органів та активно включається у процес відновлення та розвитку громади, і навіть виходить на національні рівні. Бо Кремінна – молодіжна!

Робота триває.

Зустріч відбулася у межах ініціативи «Підтримка діяльності Мережі робочих груп із громадської безпеки та соціальної згуртованості Луганської області в умовах викликів та загроз, спричинених військовою агресією», яку впроваджує ГС «Асоціація ОГС Луганської області» за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

Read 19 times
Kremins'ka TG