Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 14 червня 2024 12:47

Засідання Робочої групи з питань громадської безпеки, соціальної згуртованості та відновлення Кремінської ТГ. Про роботу хабів і юридичну допомогу ВПО. Червень 2024

Засідання робочої групи з ГБСЗ: про роботу хабів і юридичну допомогу ВПО.

Третє в цьому році засідання робочої групи з питань громадської безпеки, соціальної згуртованості та відновлення Кремінської громади пройшло під керівництвом заступниці начальника Кремінської адміністрації Наталі Макогон. Участь у ньому взяла мобілізаторка громад Луганської області, представниця ПРООН Аліна Лебедєва, члени робочої групи, активні мешканці громади.

Пані Аліна подякувала Кремінській громаді за плідну роботу та привітала з новою відзнакою - переможця Другого національного конкурсу з відкритого врядування: «Я вірю у вас, відчуваю ваш потенціал і впевнена, що це не останнє досягнення, а попереду ще не одна висока нагорода!». Вона зазначила, що діяльність нашої Робочої групи є взірцем життєстійкості, постійного прагнення до перемоги та нестримного руху до відновлення.

З першого питання доповів Анатолій Кременчуцький, директор КУ «Кремінський міський центр комплексної реабілітації дітей та осіб з інвалідністю «Добро». І воно стосувалося моніторингу та формування переліку потреб та надання послуг для ВПО Кремінської громади. Анатолій Михайлович розповів про широкий спектр послуг, які отримують переселенці на базі чотирьох хабів Кремінської МВА (адміністративні, юридичні, соціальні, медичні, освітні, культурні, психологічні, реабілітаційні тощо), зокрема про нові послуги, впроваджені з початку року. Так, за 5 місяців ними скористалися:

- догляд вдома – 35 осіб, надано 205 послуг;
- короткотривалий догляд за дітьми на хабі – 206;
- кімната інтерактивного розвитку дітей – 554;
- фізичний супровід осіб – 111;
- консультативно-координаційні послуги – 730;
- копіювальні послуги – 1119;
- IT-послуги – 423;
- оздоровчий масаж – 777;
- фізпроцедури – 105 осіб.

Також у кінці травня працівники гумхабів брали участь у майстер-класах з техніки плетіння маскувальних сіток. У червні були закуплені матеріали та обладнані робочі місця для плетіння сіток на потреби ЗСУ.

У Рівному, Києві та Дніпрі завершують зміни літні табори.

Триває робота щодо пошуку допомоги для мешканців громади та Луганщини. У квітні до БФ «Пліч-о-пліч» у Дніпрі були направлені списки луганських ВПО, зареєстрованих на Дніпровському хабі громади, для можливого надання грошової допомоги переселенцям від міжнародників, зараз ці списки оброблюються. Також проведені перемовини з донорською організацією для отримання бебі-боксів сім’ями, які виховують дітей до 3 місяців (15) та вагітними жінками (41).

Для розширення послуг на хабах та поліпшення якості надання вже існуючих, до Регіонального офісу міжнародного співробітництва передано таблицю розрахунків для можливого додання перукарських послуг, послуг із шиття, дрібного ремонту, масажу, манікюру, педикюру, а також для облаштування місця очікування та обслуговування ВПО, робочого місця ЦНАПУ тощо.

Начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Олександр Кузьменко додав, що в гумхабах другий рік поспіль надаються культурні, освітні та деякі спортивні послуги. За звітний період надано:
- культурні – 923;
- освітні – 189;
- спортивні – 42. «За цими, здавалося б, сухими цифрами - стоїть дуже наполеглива, творча, професійна роботи наших бібліотек, Будинку культури, Центру дитячої та юнацької творчості, художньої та музичної шкіл, закладів освіти», - зазначив він.

Наталя Макогон наголосила, щоб працівники хабів звертали першочергову увагу на категорії родин військовослужбовців, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Головний спеціаліст-юрисконсульт адміністрації Дмитро Кошаков доповів про надання правової допомоги через мережу хабів. За 5 місяців поточного року було надано правничої допомоги:
- юристами БФ «Право на захист» - 82 звернення;
- юристами-волонтерами – понад 100 звернень;
- консультація фахівціями «Крим СОС» – 3 звернення (супровід при працевлаштуванні);
- консультація фахівців Центру зайнятості – 185 звернень та фахівців Пенсійного фонду України – 192;
- консультації щодо ведення бізнесу – 288.

Співробітники міської військової адміністрації, в тому числі і Дмитро Кошаков, надають офлайн допомогу в Рівному – за звітний період це 52 звернення (з них 3 ветерани і 9 членів їх сімей), 98 звернень прийнято через телефон. «Окремо хочу подякувати спеціалістам БФ «Право на захист», які роблять велику роботу, надаючи вторинну правову допомогу кремінянам», - підкреслив пан Дмитро.

Зустріч відбулася у межах ініціативи «Підтримка діяльності Мережі робочих груп із громадської безпеки та соціальної згуртованості Луганської області в умовах викликів та загроз, спричинених військовою агресією», яку впроваджує ГС «Асоціація ОГС Луганської області» за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

Read 20 times
Kremins'ka TG