Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 19 квітня 2024 12:37

Засідання Робочої групи з питань громадської безпеки, соціальної згуртованості та відновлення Кремінської ТГ. Квітень 2024

На засіданні робочої групи з питань громадської безпеки, соціальної згуртованості та відновлення Кремінської територіальної громади розглянули виконання Програми соціально-економічного розвитку за 2023 рік.

Чергове засідання РГ ГБСЗ провела заступниця начальника Кремінської адміністрації Наталя Макогон, участь у ньому взяла мобілізаторка громад Луганської області, представниця ПРООН Аліна Лебедєва, члени робочої групи, активісти громади.

Першим питанням порядку денного було виконання Програми Соцеко, з якого доповіла Юліана Борщук, начальниця відділу економіки, торгівлі та регуляторної політики. Вона розповіла, як в умовах війни підтримується малий та середній бізнес; про співпрацю громади з Кремінським районним центром зайнятості в напрямку працевлаштування і навчання ВПО; про роботу Кремінського ЦНАПу та гуманітарних хабів; про низку реалізованих проєктів і отриману технічну допомогу; про виконання бюджету громади; про оздоровлення, навчання дітей, захист їхніх прав і свобод; про те, як поповнюється матеріальний резерв громади на деокупацію тощо. Наталя Макогон підкреслила, що у 2024 році робота з виконання Програми продовжується.

Ігор Несторчук, заступник начальника 4ДПРЗ ГУ ДСНС України в Луганській області розповів, що станом на сьогодні розроблено концепцію ДСНС стосовно існування Луганського гарнізону в цілому. У загоні зараз налічується 18 осіб, а 51 особа переведена до інших гарнізонів України. Але у випадку деокупації ті співробітники ДСНС, які зараз перебувають в інших підрозділах, повернуться назад і будуть працювати на благо регіону. Сьогодні наші рятувальники здебільшого задіяні у роботах на Харківщині, яка піддається регулярним обстрілам з боку РФ.

На засіданні також розглянули діяльність медичних закладів громади в нинішніх умовах. Доповіли генеральний директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Володимир Андрійчук і генеральна директорка КНП «Кремінська багатопрофільна лікарня» Лариса Кульбач. Первинна допомога надається офлайн і онлайн в максимально можливому обсязі, станом на сьогодні укладено 2640 декларацій з сімейними лікарями Центру. Кремінська багатопрофільна лікарня також працює в потужному режимі, так у 2022-2023 роках медиками було надано понад 11 тисяч консультацій громадянам. Тож наші лікарі працюють, звертайтеся до них як онлайн, в телефонному режимі, так і очно в місті Рівне.

Тамара Логвиненко, голова ГО «Соціальний добробут та фінансова грамотність населення» зачепила важливу тему гендерно-зумовленого домашнього насильства, розповіла про діяльність ГО щодо попередження та протидії сексуальному насильству внаслідок воєнної агресії РФ в Україні.

Про впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» в закладах освіти та в Координаційних центрах підтримки ВПО Луганщини розповів Олександр Кузьменко, начальник відділу освіти культури, молоді та спорту. Отже, проводиться широка інформаційно-роз'яснювальна компанія серед дорослих і дітей на тему, як подолати стрес, спричинений війною.

У громаді триває робота з об’єднання, залучення, економічної підтримки та соціальної активізації ветеранів, ветеранок, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб. Про неї доповіла Ірина Гнелицька, начальниця відділу соціального захисту населення. Зокрема, в межах реалізації Програми надання матеріальної допомоги населенню Кремінщини на 2024 рік станом на сьогодні грошову допомогу надано 36 особам на загальну суму 630 тисяч гривень. Директор КУ «Кремінський міський центр комплексної реабілітації дітей та осіб з інвалідністю «Добро» Анатолій Кременчуцький додав про роботу в напрямку підтримки ВПО, в числі яких є і ветерани та ветеранки, що проводиться на хабах.

Підсумовуючи зустріч, мобілізаторка громад Луганської області Аліна Лебедєва відзначила роботу Кремінської громади, як найкращу в плані реалізації активностей в громадській безпеці і соціальній згуртованості.

«Луганська область тримається, а ми зараз намагаємося зберегти Мережу робочих груп, яку створювали роками, і Кремінська громада своєю згуртованістю і постійною роботою допомагає нам у цьому, тож я щиро дякую кремінянам!», - наголосила пані Аліна.

Зустріч відбулася в межах ініціативи «Підтримка діяльності Мережі робочих груп із громадської безпеки та соціальної згуртованості Луганської області в умовах викликів та загроз, спричинених військовою агресією», яку впроваджує ГС «Асоціація ОГС Луганської області» за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

Read 31 times
Kremins'ka TG