Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 26 жовтня 2022 16:47

Повторне відстеження результативності регуляторного акту - рішення сесії міської ради «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2022 рік»

ЗВІТ
про повторне відстеження результативності регуляторного акту - рішення сесії міської ради «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2022 рік»

 

  1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер: рішення сесії Кремінської міської ради «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» від 24.06.2021 № 8/9.
  2. Назва виконавця заходів з відстеження: відділ економіки, торгівлі та регуляторної політики Кремінської міської військової адміністрації
  3. Цілі прийняття акта:

- дотримання вимог Податкового кодексу України в частині встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;
- реалізація повноважень військової адміністрації та забезпечення реалізації державної політики в податковій сфері, спрямованої на наповнення міського бюджету для впровадження місцевих програм;
- відкритість процедури, прозорість військової адміністрації при вирішенні питань, пов’язаних зі справлянням податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

  1. Строк виконання заходів з відстеження: з 25.09.2022 по 25.10.2022.
  2. Тип відстеження: повторне відстеження.
  3. Методи одержання результатів відстеження: статистичні, аналіз показників результативності регуляторного акту.
  4. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних:

Для встановлення кількісних значень показників результативності регуляторного акта використовувались дані фінансового відділу Кремінської міської військової адміністрації. Результативність дії прийнятого рішення про розміри ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки здійснювалась за допомогою наступних заходів - моніторинг надходжень до бюджету від сплати податку у 2022 році юридичними та фізичними особами.

У зв’язку із запровадженням воєнного стану на території країни відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» відсутня можливість щодо використання даних податкової служби та статистичних даних за період 2022 року.

  1. Кількісні та якісні значення показників результативності акта:

Кількісні показники: сума коштів, яка надійшла до міського бюджету м.Кремінна із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, фізичними та юридичними особами, які є власниками об’єктів житлової та нежитлової нерухомості за період з 01.01.2022 по 31.08.2022 склала 2 101 310,24 грн. (що становить 26% в порівнянні з відповідним періодом попереднього року), в т.ч. сплачений юридичними особами, які є власниками об’єктів житлової нерухомості – 1220,61 грн, сплачений юридичними особами, які є власниками об’єктів нежитлової нерухомості – 289845,59 грн., сплачений фізичними особами, які є власниками об’єктів житлової нерухомості – 3119,46 грн., сплачений фізичними особами, які є власниками об’єктів нежитлової нерухомості – 53815,06 грн.

Розмір коштів і часу, що витрачаються суб’єктами малого підприємництва для подання заяви: фактичні витрати часу фізичних та юридичних осіб, що виникають внаслідок дії регуляторного акта, відповідно до регулювання є стабільними й не перевищують заплановані 2,98 години для фізичних осіб та 3,35 години для юридичних осіб. Розмір коштів для ознайомлення з регуляторним актом та подачею звітності податковим органам визначено оціночно в сумі 93,84 грн. для фізичних осіб та 109,16 грн. для юридичних осіб. У зв’язку зі збільшенням на законодавчому рівні розміру мінімальної заробітної плати з 01.01.2023 до 6700 грн., витрати коштів збільшені на 5,29 грн та 6,15 грн. для фізичних і юридичних осіб відповідно. Зміна грошових витрат пов’язана виключно зі зміною на законодавчому рівні показника мінімальної заробітної плати.

Якісні показники: рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб стосовно основних положень регуляторного акта є достатньо високим. Рішення Кремінської міської ради оприлюднено на офіційному сайті міської військової адміністрації в розділах «Документи» та «Регуляторна діяльність», доступ до яких необмежений. Також рішення про встановлення податків і зборів після прийняття надсилаються до податкової служби з метою подальшого оприлюднення на сайті ДПС.

  1. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей: Даний регуляторний акт виконується. Його прийняття надає змогу врегулювати питання встановлення місцевих податків відповідно до чинного законодавства, що в свою чергу, надає можливість місцевому бюджету отримувати надходження від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та реалізовувати відповідні цільові програми розвитку громади.

Результати реалізації його положень мають позитивний результат, він не потребує змін чи доповнень. Можна зробити висновок, що цілі ухваленого рішення міської ради досягнуті повною мірою. Вищезазначений регуляторний акт прийнято відповідно до вимог Податкового Кодексу, що забезпечує нормативно-правове регулювання відносин між платниками податку, контролюючими органами, органом місцевого самоврядування, військовою адміністрацією.

 

Начальник військової адміністрації                        Олександр ДУНЕЦЬ

Read 150 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG