Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 30 червня 2022 13:35

Базове відстеження результативності регуляторного акту – проекту розпорядження начальника Кремінської МВА «Про встановлення ставок єдиного податку на 2023 рік»

Базове відстеження результативності регуляторного акту – проекту розпорядження начальника Кремінської міської військової адміністрації «Про встановлення ставок єдиного податку на 2023 рік»

 

  1. Вид та назва регуляторного акта: проект розпорядження начальника Кремінської міської військової адміністрації «Про встановлення ставок єдиного податку на 2023 рік».

Керуючись ст. 10.21, 12.3, 291, 293 Податкового Кодексу України, п. 24 ст. 26, п. 6. ст. 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Кремінська міська військова адміністрація розробила проект регуляторного акту «Про встановлення ставок єдиного податку на 2023 рік».

  1. Назва виконавця заходів з відстеження: Кремінська міська військова адміністрація.
  2. Цілі прийняття акта: Основною метою проекту є прийняття відповідного рішення на виконання вимог ст. 10.21, 12.3, 291, 293 п. 293 Податкового кодексу України, що дозволить забезпечити зменшити розмір ставки податку в умовах воєнного стану та відповідно до законодавчих вимог, надасть можливість отримання надходжень до бюджету.

Основними цілями регулювання є:

- здійснити планування та прогнозування надходжень від сплати єдиного податку при формуванні бюджету;

- встановити доцільні і обґрунтовані розміри ставок єдиного податку з урахуванням рівня платоспроможності суб’єктів господарювання та відповідно до потреб міського бюджету в умовах воєнного стану;

- забезпечити своєчасне надходження до міського бюджету єдиного податку;

- забезпечити відкритість процедури, прозорість дій міської ВА в умовах воєнного стану.

  1. Строк виконання заходів з відстеження: Базове відстеження з результативності даного регуляторного акту було проведено з 01.06.2022 року по 30.06.2022 року.

Повторне відстеження результативності регуляторного акту з метою оцінки ступеня досягнення цим актом цілей за результатами показників визначених в розділі ХІІІ Аналізу регуляторного впливу проекту розпорядження начальника МВА «Про встановлення ставок єдиного податку на 2023рік» здійснюється за три місяці до дня закінчення дії рішення (ІV квартал 2023 року).

  1. Тип відстеження: базове відстеження результативності регуляторного акту.
  2. Методи одержання результатів відстеження: Метод проведення відстеження результативності – статистичний. Шляхом аналізу статистичних даних, наданих фінансовим відділом Кремінської МВА та ДПС в Луганській області, щодо надходжень зазначених у АРВ податків та кількості платників податку, також з метою оцінки ступеня досягнення актом визначених цілей.
  3. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних:

Базове відстеження було розроблено на підставі даних за 2021 рік.

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта, проект рішення разом з відповідним аналізом регуляторного впливу був оприлюднений відповідно до ст. 9 та ст. 13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» на офіційній сторінці міської ради https://www.kremrada.gov.ua/ в розділі «Регуляторна політика».

Оголошення щодо розробки проекту було розміщено на офіційній сторінці міської ради https://www.kremrada.gov.ua/ в розділі «Регуляторна політика». Крім того, з 01.06.2022 р. по 30.06.2022 року проводилось громадське обговорення проекту рішення.

  1. Кількісні та якісні значення показників результативності акта:

         Враховуючи цілі регулювання, для відстеження результативності регуляторного акта були визначені такі показники результативності:

Назва показника

за 2021р.

2022р.

(очікуване)

2023 р.

(прогноз)

Надходження до місцевого бюджету єдиного податку від всіх груп платників (тис. грн.)

10995,4

7155,0

9000,0

Кількість платників єдиного податку І-ІІ груп, осіб

665

(в т.ч. І група – 217, ІІ група – 448)

Витрати суб’єктів господарювання на адміністративні процедури щодо виконання регулювання та звітування (оціночно) (тис. грн.)

5217,3

7164,2

6855,1

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання стосовно основних положень регуляторного акта – високий, до 100%

Проект рішення оприлюднюється на офіційній сторінці Кремінської міської ради в мережі Інтернет за адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Один екземпляр надається до місцевого органу Державної податкової служби України.

  1. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей:

Оцінка ступеня досягнення результатів впровадження вищезгаданого розпорядження начальника міської ВА буде здійснена при проведенні повторного відстеження.

Прийняття даного регуляторного акту дозволить забезпечити виконання Кремінською міською ВА вимог та норм, визначених Податковим кодексом України, а саме:

- прийняття розпорядження МВА про встановлення ставок місцевих податків;

- встановлення доцільних та обґрунтованих розмірів ставок єдиного податку в умовах воєнного стану.

 

Начальник міської військової адміністрації                  Олександр ДУНЕЦЬ

Read 214 times

Main Menu

Kremins'ka TG