Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 25 жовтня 2021 13:07

Про періодичне відстеження результативності регуляторного акту - рішення сесії міської ради «Про затвердження Правил благоустрою території міста Кремінна Луганської області»

ЗВІТ
про періодичне відстеження результативності регуляторного акту – рішення сесії міської ради «
Про затвердження Правил благоустрою території міста Кремінна Луганської області»

 

  1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер:
    рішення сесії Кремінської міської ради «Про затвердження Правил благоустрою території міста Кремінна Луганської області»» від 04.05.2011 № 9/3.
  2. Назва виконавця заходів з відстеження: відділ з питань ЖКГ, екології та управління комунальним майном Кремінської міської ради.
  3. Цілі прийняття акта:
    Встановлення порядку благоустрою та утримання об'єктів благоустрою міста Кремінна, визначення правових, економічних, екологічних, соціальних та організаційних основ благоустрою. Впорядкування території міста покращення санітарного та естетичного стану.
  4. Виконання заходів з відстеження: з 20.09.2021 по 25.10.2021.
  5. Тип відстеження: періодичне відстеження.
  6. Методи одержання результатів відстеження: статистичний.
  7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних.
    Для встановлення кількісних значень показників результативності регуляторного акту використовувались дані відділу з питань ЖКГ, екології та управління комунальним майном за 2019-2020 роки. Періодичне відстеження результативності регуляторного акту здійснювалось шляхом узагальнення статистичних даних та аналізу звернень.
  8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта:

Для визначення результативності регуляторного акту беруться такі показники:

Показники

2019 рік

2020 рік

різниця, %

Кількість приписів про усунення порушень правил благоустрою

473

153

-          67,65

Кількість протоколів про адміністративне правопорушення, складених за порушення правил благоустрою

20

9

-          55 %

Сума штрафних санкцій, грн.

12920

6460

-          50 %

 

   9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

Періодичне відстеження результативності регуляторного акта – рішення сесії міської ради «Про затвердження Правил благоустрою території міста Кремінна Луганської області» від 04.05.2011 № 9/3, виконано відповідно до вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2004 року №308 «Про затвердження методики проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта».

Даний регуляторний акт частково досяг своєї мети і є ефективним. При виявленні порушення правил благоустрою громадянами та суб’єктами господарювання міста Кремінна, інспектором з благоустрою складаються адміністративні протоколи та передаються на розгляд Адміністративній комісії при виконкомі Кремінської міської ради. В результаті реалізації регуляторного акту покращується благоустрій та санітарний стан міста. Також варто зазначити, що з 01.01.2021 року створено Кремінську міську територіальну громаду та до м. Кремінна доєдналися сільські території, а отже постала необхідність у перегляді діючих Правил благоустрою.

Отже, рішення міської ради від 04.05.2011 № 9/3 «Про затвердження Правил благоустрою території міста Кремінна Луганської області», відповідає вимогам чинного законодавства. При цьому, регуляторний акт потребує перегляду у 2022 році з урахуванням приєднаних територій.

 

Т.в.о. заступника міського голови з питань
діяльності виконавчих органів ради                                 Наталя МАКОГОН

 

25.10.2021

Read 212 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG