Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 25 жовтня 2021 14:23

Повторне відстеження результативності регуляторного акту - рішення сесії міської ради «Про встановлення ставки транспортного податку на 2020 рік»

ЗВІТ
про повторне відстеження результативності регуляторного акту - рішення сесії міської ради «Про встановлення ставки транспортного податку на 2020 рік»

 

  1. Вид та назва регуляторного акта, результативність якого відстежується, дата його прийняття та номер:
    рішення сесії Кремінської міської ради «Про встановлення ставки транспортного податку на 2020 рік» від 26.06.2019 № 47/10.
  2. Назва виконавця заходів з відстеження: управління економіки Кремінської міської ради.
  3. Цілі прийняття акта:
    - дотримання вимог Податкового кодексу України в частині встановлення транспортного податку;
    - підвищення прозорості і відкритості процедури встановлення розміру транспортного податку шляхом запровадження принципу оприлюднення матеріалів в засобах масової інформації;
    - реалізація повноважень міської ради та забезпечення реалізації державної політики в податковій сфері, спрямованої на наповнення міського бюджету для впровадження місцевих програм.
  4. Виконання заходів з відстеження: з 20.09.2021 по 25.10.2021.
  5. Тип відстеження: повторне відстеження.
  6. Методи одержання результатів відстеження: статистичні, аналіз показників результативності регуляторного акту.
  7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних.
    Для встановлення кількісних значень показників результативності регуляторного акта використовувались дані фінансового відділу Кремінської міської ради. Результативність дії прийнятого рішення про розміри ставок транспортного податку здійснювалась за допомогою наступних заходів - моніторинг надходжень до бюджету від сплати транспортного податку у 2021 році.
  8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта:
    Кількісні показники: сума коштів, яка надійшла до міського бюджету громади із сплати транспортного податку з юридичних осіб за період з 01.01.2021 по 31.08.2021 склала 18750 грн. (відсоток виконання склав – 250%). Порівняти суму надходжень з відповідним періодом минулого року не має можливості, так як у 2020 році до Кремінської міської ради доєднались дві сільські ради, в результаті чого утворилась Кремінська територіальна громада, а отже надходження від сплати єдиного податку в 2021 році здійснювались з урахуванням цих територій.
    Законом України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі – Закон № 466) було внесено зміни до Податкового кодексу України (далі – Кодекс). Виходячи з положень Кодексу орган місцевого самоврядування мав право у 2020 році внести зміни до затверджених рішень в частині зміни у назві рішення року (періоду), у якому будуть діяти норми цих рішень (2021 рік або без зазначення року) та дати з якої норми рішень вступають в дію (з 01.01.2021). Такі рішення не будуть мати ознак регуляторного акта, а їх прийняття не потребуватиме застосування процедур, визначених Законом. Отже, в 2020 році рішенням сесії від 24.06.2020 № 60/10 «Про внесення змін до рішення Кремінської міської ради від 26.06.2019 року № 47/10 «Про встановлення ставки транспортного податку на 2020 рік», а саме змінено рік дії рішення на 2021 рік, що не містило норм регуляторного характеру і його ухвалення не потребувало реалізації процедур, передбачених Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».
    Якісні показники: рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб стосовно основних положень регуляторного акта - високий. Рішення Кремінської міської ради оприлюднено на офіційному сайті міської ради в розділах «Документи» та «Регуляторна діяльність», доступ до яких необмежений, а також у газеті «Кремінщина». Також рішення про встановлення податків і зборів після прийняття надсилаються до податкової служби з метою подальшого оприлюднення на сайті ДПС.
  9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.
    Даний регуляторний акт виконується. Результати реалізації положень регуляторного акта мають позитивний результат, він не потребує змін чи доповнень. Можна зробити висновок, що цілі ухваленого рішення міської ради досягнуті повною мірою, даний регуляторний акт відповідає вимогам Податкового кодексу України та іншим вимогам чинного законодавства для забезпечення надходжень до бюджету ТГ.

 

Т.в.о. заступника міського голови з питань
діяльності виконавчих органів ради                                 Наталя МАКОГОН

Read 255 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG