Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 03 червня 2024 08:37

Протокол Засідання Ради ВПО при Кремінській МВА 31.05.2024 (онлайн)

ПРОТОКОЛ
Засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб
при Кремінській міській військовій адміністрації
(в режимі онлайн із використанням Zoom)

 

31.05.2024                                         м. Рівне, Кремінська МВА

 

Присутні 16 членів Ради:

 

Андрійчук В.В                  - внутрішньо переміщена особа, генеральний директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Кремінської міської ради»;
Борщук Ю.Г.                    - внутрішньо переміщена особа, начальник відділу економіки, торгівлі та регуляторної політики Кремінської МВА;
Вощаний К.М.                  - внутрішньо переміщена особа, керівник ГО «Освітня лабораторія сприяння протидії біозагрозам»;
Гнелицька І.П.                 - внутрішньо переміщена особа, начальник відділу соціального захисту населення Кремінської МВА;
Горбатенко М.Я.               - внутрішньо переміщена особа, голова Молодіжної Ради;
Дзивульський Г.А.            - внутрішньо переміщена особа, начальник управління житлово-комунального господарства та інфраструктури Кремінської МВА;
Іщенко Ю.В.                     - внутрішньо переміщена особа, директор КУ ЛОФЦ «ОЛІМП»;
Крестененко Є.В.              - внутрішньо переміщена особа, фізична особа-підприємець;
Кременчуцький А.М.         - внутрішньо переміщена особа, начальник КУ «КМЦКРОІ «Добро»;
Кузьменко О.В.                 - внутрішньо переміщена особа, начальник управління освіти, культури, молоді та спорту;
Логвиненко Т.Г.                - внутрішньо переміщена особа, голова ГО «Соціальний добробут та фінансова грамотність населення»;
Макогон Н.М.                    - внутрішньо переміщена особа, заступник начальника військової адміністрації з житлово-комунальних та соціальних питань Кремінської МВА;
Скиданенко О.В.               - внутрішньо переміщена особа, член ГО «Коло єдності»;
Сімонов А.Л.                     - внутрішньо переміщена особа, керівник ГО «Кремінська бізнес-асоціація»;
Терентьєва К.А.                - внутрішньо переміщена особа, соціальний робітник КУ «КМЦКРОІ «Добро»;
Шахов О.М.                       - внутрішньо переміщена особа, директор ТОВ ВФ «Кремінна-пром».

 

Відсутні – 3 особи членів Ради (Кульбач Л.А., Мельник С.А., Ступакова О.Л.)

 

Присутні запрошені:

Дунець О.Є. – начальник військової адміністрації

Смалько Н.М. – начальник фінансового управління

Карташов О.М. – начальник відділу інвестиційної діяльності

Кошаков Д.В. – головний спеціаліст – юрисконсульт

Татауров І. – представник 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ

 

Порядок денний: 

  1. Розгляд питання щодо організації виробництва засобів захисту для військових частин на базі комунального підприємства.

Дунець О.Є.

  1. Про внесення змін до розпорядження начальника військової адміністрації від 20.12.2023 № 01-08/476 «Про затвердження Програми розвитку КП "Кремінське господарство" Кремінської міської ради»

Смалько Н.М.

  1. Щодо розробки концепції стратегії повоєнного відновлення та розвитку Кремінської міської територіальної громади на 2024-2034 роки

Карташов О.М.

  1. Інше.

 

  1. По першому питанню доповів Дунець О.Є. з інформацією про те, що до військової адміністрації звертаються військові частини, в т.ч. 24 окрема механізована бригада ім. Короля Данила ЗСУ, щодо необхідності їх забезпечення засобами захисту, в т.ч. сіткою рабицею. Були пропозиції щодо організації проведення відповідних закупівель або налагодити виробництво. Наразі вирішується питання щодо організації виробництва на базі комунального підприємства "Кремінське господарство" Кремінської міської ради», яке зможе виробляти таку продукцію. Це питання і раніше опрацьовувалось і зараз ми хотіли б почути думку громадськості з даного приводу, пропозиції та зауваження.

СЛУХАЛИ:

            Кременчуцького А.М. – хочу зазначити, що на базі волонтерських хабів нашої установи запроваджується плетіння маскувальних сіток для потреб ЗСУ. Зараз працюємо над придбанням необхідного матеріалу та порядком організації робіт. Можливий варіант закупівлі матеріалу за рахунок донатів працівників військової адміністрації та деяких комунальних установ громади.

Дунця О.Є. - плетіння маскувальних сіток для потреб ЗСУ це необхідна справа на сьогодні, і використання коштів з донатів вважаю можливим, і це питання також може бути на порядку денному, але зараз ми обговорюємо організацію виробництва на базі комунального підприємства. Вважаю за доцільне організувати таке виробництво на базі комунального підприємства, це дозволить також зберегти кадровий потенціал підприємства.

З цією метою необхідно забезпечити проведення реєстраційних дій щодо зміни видів економічної діяльності комунального підприємства «Кремінське господарство» Кремінської міської ради, додати такі види діяльності як: виробництво виробів із дроту і пружин, оптову та роздрібну торгівлю, шляхом внесення відповідних змін до статуту підприємства та до Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Татаурова І. – який зауважив, що дійсно на сьогодні стоїть гостра потреба у забезпечені військових на передовій сіткою рабицею. Це потрібно для забезпечення перш за все оборонних дій, як укриття для техніки, так і для особового складу. На сьогодні це є досить актуальним, важливим та життєво необхідним.

Дунця О.Є. - отже, пропоную винести на голосування членів Ради з питань ВПО при Кремінській МВА питання щодо організації виробництва на базі комунального підприємства "Кремінське господарство" Кремінської міської ради» засобів захисту для ЗСУ, в т.ч. сітки рабиці, для забезпечення в подальшому військових частин.

Голосували: «За» - одноголосно.

            «Проти» - немає

            «Утримався» - немає

 

  1. По другому питанню доповіла Смалько Н.М. – яка доповіла, що аналізуючи спільно з управлінням ЖКГ та КП "Кремінське господарство" статутні документі комунального підприємства щодо можливості організації зазначеного виробництва дійшли висновку про необхідність внесення відповідних змін до статутних документів щодо зміни видів діяльності та до Програми розвитку КП "Кремінське господарство" Кремінської міської ради», затвердженої розпорядженням начальника військової адміністрації від 20.12.2023 № 01-08/476.

СЛУХАЛИ:

Дзивульського Г.А. – який зазначив, що з видами економічної діяльності вже визначились, готуються проекти відповідних рішень та розпоряджень щодо внесення відповідних змін. Необхідно додати таки види діяльності: КВЕД 25.93 (виробництво виробів із дроту і пружин ), КВЕД 46.90 (неспеціалізована оптова торгівля), КВЕД 47.99 (інші види роздрібної торгівлі поза магазинами), КВЕД 47.91 (роздрібна торгівля що здійснюється фірмами або через інтернет) шляхом внесення відповідних змін до статуту підприємства та до Єдиного державного реєстру юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Організаційні питання щодо придбання обладнання та підготовки відповідного приміщення вирішується.

 

  1. По третьому питанню заслухано Карташова О.М., який довів до відома присутніх інформацію щодо розробки концепції стратегії повоєнного відновлення та розвитку Кремінської міської територіальної громади на 2024-2034 роки.

В межах дії Меморандуму зі сталого відновлення громади, підписаного між Кремінською МВА, IRS та Thought Group, при військовій адміністрації створено Робочу групу з питань розроблення Стратегії післявоєнного розвитку Кремінської міської територіальної громади на 2024-2034 роки. До роботи РГ залучено провідних фахівців адміністрації, представників неурядових організацій та об'єднань, бізнесу, молоді, ветеранів, громадськості.

Командою «Thought Group Chile» опрацьовано мапи Кремінної та підготовлено презентацію-концепт генерального плану міста Кремінної як концептуальної архітектурної пропозиції.

Проведено аналіз і діагностика генерального плану Кремінної, визначено міський периметр, структуру основних трас і вулиць, міських зелених зон, парків і скверів, спортивних споруд, туристичної сфери, санаторіїв і баз відпочинку, ріки Красна, зелених насаджень річки Красна, паркових зон. Попередньо зображено основні елементи структури міста та їх розташування.

Підготовлено пропозиції:

- розвитку Центрального річкового парку м. Кремінна та будівництво великого та багатокомплексного міського природного туристичного центру;

- розташування стратегічних проєктів – меморіал воїнів; культурний центр; братські могили часів Другої світової війни; меморіал цивільному населенню;

- зон розташування мостів (архітектурні споруди), які будуть поєднувати різні частини міста;

- промислової зони;

- нової комерційної зони;

- мережі доріг навколо парка, які будуть поєднувати зони міста;

- одного з варіантів чотирьох багатофункціональних архітектурних споруд ведучих через р. Красна у парковій зоні.

Зараз триває робота щодо визначення розміщення громадських будівель на території прирічкового парку, як головної міської структури - центру тяжіння мешканців громади, визначається сфера застосування чотирьох мостових споруд, що з’єднують обидва береги річки Красна.

СЛУХАЛИ:

Сімонова А.Л., який підтримав напрацювання Чілійської групи архітекторів щодо повоєнного відновлення Кремінської міської територіальної громади.

Члени Ради з питань ВПО при Кремінській МВА позитивно висловились щодо напрацювань даного проекту та погодились з подальшим проведенням роботи з розробки концепції стратегії повоєнного відновлення та розвитку Кремінської міської територіальної громади на 2024-2034 роки.

Голосували: «За» - одноголосно.

            «Проти» - немає

            «Утримався» - немає

 

  1. По четвертому питанню заслухано Горбатенка М.Я., який повідомив про позитивне проходження конкурсного відбору проекту за результатами конкурсу грантів «Грантовий конкурс "Посилення соціальної згуртованості та активізації молоді» , що виконується Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) та ГО «Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання».

Проект «Інтеграція та активізація молоді, зокрема з числа ВПО, шляхом створення платформи соціальної взаємодії молодіжних ініціатив в м.Рівне» було подано на конкурс ГО "Кремінська бізнес-асоціація".

Цей проєкт буде впроваджуватися протягом 6 місяців та спрямований на створення платформи, яка буде об'єднувати молодих людей та надавати їм можливості для самовираження, спілкування, навчання, розвитку та соціальної згуртованості. Також проект спрямований на активізацію залучення молоді до розвитку молодіжного сектору України, відновлення і посилення молодіжної політики, в тому числі інтеграція молоді-ВПО в приймаючих громадах, а найголовніше в цьому проєкті – це підтримка та посилення молоді.

Основна мета проєкту – це формування соціальної згуртованості молоді, зокрема з числа ВПО, та її активізація шляхом взаємодії молодіжних ініціатив через застосування орієнтованого на Кремінську й Рівненську громаду підходу завдяки створенню нової креативно-діалогової платформи, як місця для навчання, розвитку, генерації нових ідей, проведення презентацій, майстер-класів, зустрічей з молодіжних, підприємницьких, медіа й цифрових тематик. Така платформа сприятиме покращенню формуванню та реалізації молодіжної політики на місцях, в тому числі, через забезпечення умов якісної роботи молодіжних спільнот, організацій, рад, зокрема переміщених до м.Рівне. Наразі, вже висвітлено першу публікацію про проєкт в ЗМІ та оголошено тендерну пропозицію щодо закупівлю меблів.

 

ВИРІШИЛИ:

  1. Погодити питання щодо організації виробництва на базі комунального підприємства "Кремінське господарство" Кремінської міської ради» засобів захисту для ЗСУ, в т.ч. сітки рабиці, для забезпечення в подальшому військових частин та необхідність оформлення відповідних документів.
  2. Погодити напрацювання робочої групи військової адміністрації спільно з Чілійською групою архітекторів щодо розробки концепції стратегії повоєнного відновлення та розвитку Кремінської міської територіальної громади на 2024-2034 роки.

 

Голова ради з питань ВПО при Кремінській МВА                 А.Л. Сімонов

 

 

Протокол вела Ю. Борщук

Read 36 times
Kremins'ka TG