Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Вівторок, 25 травня 2021 15:10

Про створення робочої групи щодо ліквідації та запобігання виникнення стихійної торгівлі на території Кремінської ТГ та затвердження Положення щодо її діяльності

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
ЛУГАНСЬКА ОБЛАСТЬ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ

_____________ 2021 року

 Кремінна

Про створення робочої групи щодо ліквідації та запобігання виникнення стихійної торгівлі на території Кремінської територіальної громади та затвердження Положення щодо її діяльності

 

З метою ліквідації осередків стихійної торгівлі, на території Кремінської територіальної громади у невстановлених для цього містах харчовою та рослинною продукцією, промисловими товарами, якісного покращення благоустрою, недопущення інфекційних захворювань і продовольчої небезпеки споживчого ринку, враховуючи чисельні нарікання мешканців міста та суб’єктів господарювання на незручності, які створює «стихійна» торгівля, визначення завдань та врегулювання роботи Робочої групи щодо ліквідації та запобігання виникнення несанкціонованої торгівлі на території Кремінської територіальної громади, керуючись Законами України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (зі змінами та доповненнями), «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» (зі змінами та доповненнями), «Про благоустрій населених пунктів» та «Про Національну поліцію», Кодексом України про адміністративні правопорушення, Порядком провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 № 833, Правилами роботи дрібнороздрібної торговельної мережі, затверджених наказом Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України від 08.07.1996 року № 369, підпунктом 2 пункта «б» статті 30, ст. 40, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (зі змінами та доповненнями), виконавчий комітет Кремінської міської ради

ВИРІШИВ:

  1. Створити робочу групу щодо ліквідації та запобігання виникнення стихійної торгівлі на території Кремінської територіальної громади та затвердити її склад.

Додаток 1- 1 арк.

  1. Затвердити Положення про робочу групу щодо ліквідації та запобігання виникнення стихійної торгівлі на території Кремінської територіальної громади.

Додаток 2 – 3 арк.

  1. Рекомендувати:

3.1. відділу поліції № 2 Сєвєродонецького районного управління ГУНП в Луганській області постійно вживати дієвих заходів щодо протидії та ліквідації стихійної торгівлі на території Кремінської територіальної громади, здійснювати вилучення продукції, яка реалізується без відповідних дозвільних та погоджувальних документів на території громади у невстановлених для цього місцях та притягувати винних осіб до адміністративної відповідальності згідно з вимогами чинного законодавства України;

3.2. Рубіжанському управлінню ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області та відділу економічного аналізу та розвитку управління економіки Кремінської міської ради з метою підвищення обізнаності та поінформованості споживачів регулярно проводити роз’яснювальну роботу серед населення відносно ризиків придбання продукції тваринного і рослинного походження на стихійних ринках;

3.3. Керівникам ринків (ДП «Кремінський ринок», ДП «Кремінське комгосподарство» КП «ККС»), створити сприятливі умови для реалізації плодоовочевої продукції сільськогосподарськими підприємствами та населенням громади, сприяти виділенню додаткових торгівельних місць для продавців.

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на т.в.о. заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Макогон Н.М.

 

Міський голова                     Володимир СТРУК


Додаток 1
Затверджено
Рішенням виконавчого комітету Кремінської міської ради
«___»_________2021 р. № __

 

Склад
робочої групи щодо ліквідації та запобігання виникнення стихійної торгівлі на території Кремінської територіальної громади

Макогон Н.М.

 

т.в.о. заступника міського голови, голова робочої групи

Дзивульський Г.А.

-

т.в.о. заступника міського голови, заступник голови робочої групи

Борщук Ю.Г.

-

начальник відділу економічного аналізу та розвитку міської ради, секретар робочої групи

 

члени робочої групи:

 

Гайдаш Г.П.

-

заступник начальника Рубіжанського управління ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області (за згодою)

Зарічний А.В.

 

начальник відділу поліції № 2 Сєвєродонецького районного управління ГУНП в Луганській області (за згодою)

Молчанов Р.В.

-

інспектор з благоустрою відділу житлово-комунального господарства, екології та управління комунальним майном міської ради

Пруденко О.П.

 

начальник відділу із земельних питань та природних ресурсів міської ради

Сафо С.О.

-

начальник управління внутрішнього контролю та аудиту міської ради

Ступакова О.Л.

-

начальник управління економіки міської ради

Тутуніна С.М.

-

начальник відділу Рубіжанського управління ГУ Держпродспоживслужби в Луганській області (за згодою)

Шевченко Г.І.

 

начальник відділу контролю управління внутрішнього контролю та аудиту міської ради

Шейна Т.В.

 

головний спеціаліст сектору архітектури та містобудування міської ради

 

Начальник відділу економічного
аналізу та розвитку управління економіки                        Юлія Борщук


Додаток 2
Затверджено
Рішенням виконавчого комітету Кремінської міської ради
«___»_________2021 р. № __

 

Положення
про робочу групу щодо ліквідації та запобігання виникнення
стихійної торгівлі на території Кремінської територіальної громади

 

  1. Загальні положення

1.1. Робоча група щодо ліквідації та запобігання виникнення стихійної торгівлі на території Кремінської територіальної громади (далі – Робоча група) створена з метою реалізації заходів, спрямованих на запобігання виникнення стихійної торгівлі та ліквідацію осередків несанкціонованої торгівлі на території Кремінської територіальної громади у невстановлених для цього містах харчовою та рослинною продукцією, промисловими товарами, якісного покращення благоустрою, недопущення інфекційних захворювань і продовольчої небезпеки споживчого ринку, захисту прав споживачів та запобігання вчиненню адміністративних правопорушень у сфері торгівлі.

1.2. Робоча група є постійно діючим консультативно-дорадчим органом, що утворюється згідно рішення виконкому Кремінської міської ради.

1.3. Робоча група у своїй діяльності керується Конституцією України, Кодексом України про адміністративні правопорушення, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні» (зі змінами та доповненнями), «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (зі змінами та доповненнями), «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» (зі змінами та доповненнями), «Про благоустрій населених пунктів», «Про Національну поліцію», Кодексом України про адміністративні правопорушення, указами та розпорядженнями Президента України, постановами Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України, розпорядженнями міського голови та цим Положенням, іншими підзаконними нормативно-правовими актами, тощо. 

  1. Основні завдання Робочої групи

2.1. Розгляд звернень громадян та суб’єктів господарювання щодо ліквідації та запобігання виникнення стихійної торгівлі.

2.2. Взаємодія з підприємствами, установами, органами місцевого самоврядування, правоохоронними органами, громадськими організаціями, суб’єктами господарювання з метою розгляду та вирішення питань щодо ліквідації стихійної торгівлі.

2.3. Координація уповноважених органів щодо забезпечення здійснення заходів з ліквідації та запобігання виникнення стихійної торгівлі на території Кремінської територіальної громади та прийняття відповідних рішень.

2.4. Проведення профілактичної, інформаційно-роз’яснювальної роботи з суб’єктами господарювання та фізичними особами, спрямованої на ліквідацію та запобігання виникнення стихійної торгівлі на території Кремінської територіальної громади, роз’яснення населенню через засоби масової інформації про небезпеку споживчих товарів, придбаних у стихійних місцях торгівлі, проведення роботи, спрямованої на переміщення торгівців із місць несанкціонованої торгівлі на територію ринків громади.

2.5. Заслуховування суб’єктів господарювання, фізичних осіб (громадян), що здійснюють торговельну діяльність у невстановлених місцях Кремінської територіальної громади, щодо припинення стихійної торгівлі.

  1. Організація діяльності Робочої групи

3.1. Робоча група утворюється рішенням виконавчого комітету Кремінської міської ради у складі голови, заступника голови, секретаря та членів Робочої групи. До участі в роботі Робочої групи можуть залучатися інші посадові особи військово-цивільної адміністрації, суб’єкти господарювання, представники громадських організацій міста, засобів масової інформації за узгодженням з Головою Робочої групи.

3.2. Голова Робочої групи:

- керує роботою Робочої групи;

- визначає дату, час і місце проведення засідання Робочої групи;

- веде засідання Робочої групи;

- вносить зміни до складу Робочої групи у разі потреби;

- здійснює контроль за виконанням прийнятих Робочою групою рішень.

3.3. У разі відсутності голови Робочої групи, його обов’язки виконує заступник голови.

3.4. Формою роботи Робочої групи є засідання, які проводяться за рішенням голови Робочої групи, у разі потреби. 

3.5. За результатами розгляду питань Робочою групою приймається рішення. Рішення приймаються більшістю голосів, за присутності на засіданні не менше 2/3 її членів. У разі рівного розподілу голосів, голос головуючого є вирішальним. 

3.6. Засідання Робочої групи оформлюються протоколом, який веде секретар Робочої групи. Підписує голова, або заступник в разі відсутності голови. Рішення Робочої групи доводяться до виконавців секретарем Робочої групи.

3.7. Рішення Робочої групи, прийняті у межах компетенції, є обов’язковими для виконання.

  1. Повноваження Робочої групи

4.1. Запрошувати для заслуховування на засідання Робочої групи суб’єктів господарювання, фізичних осіб (громадян), що здійснюють торговельну діяльність у невстановлених місцях Кремінської територіальної громади, та надавати рекомендації щодо припинення стихійної торгівлі.

4.2. Одержувати в установленому порядку від підприємств, установ, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, суб’єктів господарювання інформацію, необхідну для виконання покладених завдань.

4.3. Проводити профілактичну, інформаційно-роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання та фізичними особами, спрямовану на ліквідацію та запобігання виникнення стихійної торгівлі на території Кремінської територіальної громади.

4.4. Приймати рішення щодо проведення заходів з ліквідації та запобігання виникнення стихійної торгівлі на території Кремінської територіальної громади компетентними органами, згідно наданих повноважень.

 

Начальник відділу економічного
аналізу та розвитку управління економіки                        Юлія Борщук

Read 425 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG