Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 15 березня 2021 08:55

Сесія 06/8. Про затвердження Програми підтримки Комунального підприємства «Регіональна Телерадіокомпанія КТВ-плюс»

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ШОСТА СЕСІЯ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ
Р І Ш Е Н Н Я

 

26 березня 2021 року                      Кремінна                              №_____

 

Про затвердження Програми підтримки
Комунального підприємства «Регіональна
Телерадіокомпанія КТВ-плюс»

 

З метою створення відповідних фінансово-економічних передумов для належного функціонування КП «Регіональна телерадіокомпанія КТВ-плюс» Кремінської міської ради, відповідно до ст.27 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Кремінська міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Затвердити «Програму підтримки комунального підприємства «Регіональна телерадіокомпанія КТВ-плюс» Кремінської міської ради на 2021 рік (додається).
  2. Фінансовому управлінню Кремінської міської ради передбачити кошти на виконання заходів Програми.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Кремінської міської ради з питань соціально – економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів.

 

Міський голова                                 Володимир СТРУК


Додаток до рішення
Кремінської міської ради

 

П Р О Г Р А М А
«Підтримка комунального підприємства
 «Регіональна телерадіокомпанія КТВ-плюс» Кремінської міської ради на 2021 рік

 

  1. ВИЗНАЧЕННЯ ПРОБЛЕМ, НА РОЗВ'ЯЗАННЯ ЯКИХ СПРЯМОВАНА ПРОГРАМА

Комунальне підприємство «Регіональна телерадіокомпанія КТВ-плюс» діє на правах юридичної особи, має власний баланс і здійснює необхідні для виконання покладених на нього функцій, господарські й фінансові операції, має розрахунковий рахунок у банківських установах.

Підприємство веде творчо-виробничу, господарську та іншу діяльність, яка не суперечить чинному законодавству.

Необхідність розроблення і прийняття програми підтримки комунального підприємства «Регіональна телерадіокомпанія КТВ-плюс» Кремінської міської ради на 2021 рік (далі-Програма) зумовлена актуальністю реалізації державної політики у сфері мас-медійного забезпечення суспільства, створення сприятливих умов для систематичного виходу у світ аудіовізуальних матеріалів з метою висвітлення діяльності Кремінської міської ради та виконавчого комітету, а також підприємств, установ, організацій у суспільно-політичній, економічній, культурологічній, просвітницькій, екологічній,військово-патріотичній та іншій інформації.

Проблема полягає в тому, що комунальне підприємство для здійснення творчої діяльності, забезпечення оплати праці колективу, розрахунків за енергоносії, потребує постійної і стабільної фінансової підтримки з місцевого бюджету.

 

  1. МЕТА І ЗАВДАННЯ ПРОГРАМИ, ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ ЇЇ ВИКОНАННЯ

Метою Програми є інтенсифікація розвитку території з ґарантуванням свободи слова і думки в державі через забезпечення вільного доступу громадян до інформації.

Реалізація зазначеної Програми у кінцевому підсумку поряд із розгортанням цифрової телерадіоінформаційної мережі дозволить вирішити проблему оповіщення населення при надзвичайних ситуаціях, розвинути телебачення, створити онлайн-презентації територій (через телерадіопрограми та актуальні інтерв'ю із представниками органів місцевого самоврядування та виконавчої влади).

Мета цієї Програми також полягає у створенні відповідних фінансово-економічних передумов для належного функціонування КП «Регіональна телерадіокомпанія КТВ-плюс» у творчому плані щодо організації, підготовки і публікації інформаційних матеріалів, а також щодо фінансово-технічного забезпечення підприємства.

З метою подальшого зміцнення і розвитку інформаційної сфери в місті, забезпечення населення інформацією про місцеві події, надання реальної підтримки діяльності журналістів та забезпечення особливих норм їх захисту, висвітлення діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування засобами масової інформації, на виконання Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації», Указу Президента України від 09 грудня 2000 року №1323/2000 «Про додаткові заходи щодо безперешкодної діяльності засобів масової інформації, подальшого утвердження свободи слова в Україні».

Ця Програма спрямована на формування стабільного і сталого розвитку телебачення та радіомовлення через вдосконалення системи фінансування, зміцнення матеріально-технічної бази, а також зміну підходів до створення телевізійної та радіомовної продукції.

Основними завданнями Програми є:

- висвітлення державної політики в соціальній, економічній, правовій, культурній, духовній, екологічній та інших сферах життя суспільства;

- висвітлення діяльності Виконавчого комітету Кремінської міської ради та органів місцевого самоврядування;

- висвітлення діяльності громадських організацій і політичних партій;

- аналіз роботи господарських структур, індивідуального сектору економіки міста, розвитку малого і середнього приватного підприємництва;

- висвітлення напрямків діяльності освітньої і медичної галузей, розвитку культури, соціального захисту населення;

-висвітлення військово-патріотичного виховання молоді;

- висвітлення питань морально-етичного виховання і боротьби зі злочинністю, безпеки життєдіяльності й охорони праці, молодіжних проблем і розвитку фізкультури і спорту в місті;

- висвітлення стану розвитку сільськогосподарської галузі, промисловості і приватного підприємництва міста;

- створення на базі телебачення та радіомовлення нових телевізійних програм, що відповідають сучасним стандартам;

- розвиток та підтримка інтернет-сторінки КП «Регіональна телерадіокомпанія КТВ-плюс»;

Виконання Програми дозволить:

- забезпечити вільний конституційний доступ громадян, юридичних осіб і державних органів до інформації про події та явища в галузі політики, економіки, культури, а також у соціальній, екологічній та інших сферах;

- задовольняти інформаційні потреби громадян, юридичних осіб і державних органів для реалізації ними своїх прав, свобод і законних інтересів, здійснення завдань і функцій;

- популяризувати історичне минуле міста, народознавчу і культурну спадщину, творчість митців краю, кращих художніх колективів;

- об'єктивно висвітлювати факти і події, надавати можливість жителям міста та навколишніх сіл для висловлення різних думок, міркувань, суджень;

- вивчати громадську думку про роботу комунального підприємства «Регіональна телерадіокомпанія КТВ-плюс».

Очікуваними результатами виконання Програми є:

- активізація регіонального розвитку завдяки випереджуючому розвиткові інформаційної інфраструктури;

- отримання оперативної та неупередженої інформації про політичне, економічне, культурне життя міста;

- забезпечення відкритості всіх рівнів органів місцевого самоврядування та виконавчої влади шляхом проведення телевізійних виступів, зустрічей, диспутів на місцевому рівні;

- забезпечення доведення оперативної інформації регіонального та місцевого рівня до всіх верств населення;

- висока якість програм незалежно від місця знаходження та погодних умов.

 

  1. ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОГРАМИ

Фінансування діяльності КП “Регіональна телерадіокомпанія КТВ-плюс” планується за рахунок коштів місцевого бюджету та власних коштів, які надходитимуть з інших джерел, не заборонених законодавством відповідно до чинного законодавства: законів України "Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації", "Про інформацію", "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні", «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», а також відповідно до Статуту підприємства та інших джерел, не заборонених законодавством згідно з кошторисом.

 

  1. МЕХАНІЗМ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ

Програма реалізується комунальним підприємством «Регіональна телерадіокомпанія КТВ-плюс» за погодження із власником - Кремінською міською радою.

Вкладення коштів міського бюджету дозволить забезпечити соціальний ефект – доставку соціально важливої місцевої інформації та забезпечення відкритості влади для населення міста.

У свою чергу, для органів місцевого самоврядування міста ухвалення підтримки та розвитку телебачення і радіомовлення дозволить систематизувати та впорядкувати фінансові взаємовідносини з засобами масової інформації, а також орієнтує їх на необхідний, конкретний результат - висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади згідно договору.

Застосування при створенні передач телебачення передових технологій і сучасного обладнання підніме на більш високий технологічний рівень творчо-виробничий процес створення телепрограм і поліпшить якість мовлення, дозволить підприємству підвищити оперативність подачі інформації, збільшити її обсяг, а також надасть можливість більш повно задовольняти інформаційні, культурні та пізнавальні потреби глядачів і радіослухачів.

Головними результатами цієї Програми стане підвищення якості та кількості телевізійних програм на телебаченні і в радіомовленні, а також підвищення ефективності роботи підприємства в 2021 році.

 

  1. ОБГРУНТУВАННЯ ПРИЙНЯТТЯ ПРОГРАМИ

Сталий розвиток міського телебачення та радіомовлення в сучасних умовах можливий лише за умови чіткого поставлення перед ним конкретних цілей і завдань, при наявності чіткої стратегії розвитку цих сфер. Не маючи певної, поставленої мети та механізму її досягнення, міський інформаційний ресурс в особі телебачення та радіомовлення не в змозі якісно планувати на довгостроковий період свою фінансово-господарську діяльність. Як наслідок, це може привести до зниження його власної економічної ефективності і відповідно до зниження загального рівня інформованості мешканців Кремінної про роботу органів місцевого самоврядування. У свою чергу, для органів місцевого самоврядування міста прийняття Програми дозволить систематизувати та впорядкувати фінансові взаємовідносини з муніципальним ЗМІ, а також зорієнтує їх на необхідний, конкретний результат.

Програма має на меті забезпечення умов для становлення громадянського суспільства з використанням інформаційних технологій, які не лише змінюють засоби виробництва, а й створюють нові можливості для реалізації громадянських прав, самореалізації особистості, здобуття нових знань.

Програма дозволить більш ефективно вирішувати такі важливі питання:

- задоволення потреб мешканців міста Кремінна в об'єктивній та оперативній інформації стосовно життєдіяльності міста;

- системне і повне висвітлення діяльності міської ради та виконавчого комітету;

- успішний розвиток телекомпанії та радіо в економічних умовах конкуренції з приватними телерадіокомпаніями, центральними каналами.

Нагальна потреба мешканців міста знаходити в ЗМІ відображення сучасних реалій і нагальних проблем ставить перед підприємством принципово нові технічні та творчі завдання: висвітлювати в газеті та на телеекранах інформацію про життя окремого двору, мікрорайону, міста в цілому.

Для виробництва і випуску програм використовується технічно складне знімальне, монтажне і передавальне обладнання, від якого в основному залежить оперативність подачі інформації, обсяг та якість мовлення. Безсумнівно, ці заходи позитивно впливали на результати її роботи. Незважаючи на це, на сьогоднішній момент гостро потребують технічного переозброєння наявні засоби КП «Березанський інформаційний медіацентр».

Програма дозволить чітко організувати скоординовану роботу КП «Регіональна телерадіокомпанія КТВ-плюс» із залученням бюджетних фінансових ресурсів в інформаційну сферу.

Read 427 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG