Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 02 лютого 2022 14:46

13/8. Про звернення депутатів Кремінської міської ради щодо забезпечення законності та реалізації майнових прав громади в сфері земельних відносин

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ТРИНАДЦЯТА
CECIЯ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ
Р І Ш Е Н Н Я
ПРОЄКТ

«__»_______ 2022 року

Кремінна

№ ___/___

Про звернення депутатів Кремінської міської ради восьмого скликання до Кремінського відділу державної виконавчої служби у Сєвєродонецькому районі Луганської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) щодо забезпечення законності та реалізації майнових прав громади в сфері земельних відносин

 

З метою забезпечення законності та реалізації майнових прав Кремінської міської територіальної громади в сфері земельних відносин, керуючись ст. 25, ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Прийняти звернення депутатів Кремінської міської ради до Кремінського відділу державної виконавчої служби у Сєвєродонецькому районі Луганської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) щодо забезпечення законності та реалізації майнових прав громади в сфері земельних відносин, яке додається.
  2. Доручити Кремінському міському голові направити прийняте у пункті 1 даного рішення звернення за належністю.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну діючу комісію Кремінської міської ради з питань землекористування, архітектури, благоустрою, будівництва та екології.

 

Міський голова                     Володимир СТРУК


Додаток
до рішення Кремінської міської ради
«__»________ 2022 року № ___/___

 

ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Кремінської міської ради восьмого скликання до Кремінського відділу державної виконавчої служби у Сєвєродонецькому районі Луганської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) щодо забезпечення законності та реалізації майнових прав громади в сфері земельних відносин

 

Відповідно до статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Згідно зі статтею 129-1 Конституції України держава забезпечує виконання судового рішення у визначеному законом порядку.

Приписами частини 1 статті 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачені повноваження органів місцевого самоврядування сприяти діяльності органів суду, прокуратури, юстиції, служби безпеки, Національної поліції, Національного антикорупційного бюро України, Бюро економічної безпеки України, адвокатури і Державної кримінально-виконавчої служби України.

Постановою Східного апеляційного господарського суду від 20.09.2021 у справі № 913/443/20:

1) сільськогосподарське приватне підприємство «СКС-Агро», м. Полтава зобов’язано звільнити земельну ділянку (кадастровий номер 4421610100:14:001:0019) площею 2,0729, яка знаходиться за адресою: Луганська область, Кремінський район, Кремінська міська рада, за межами населеного пункту, вул. Санаторна від самочинно забудованих об’єктів нерухомого майна, а саме гостьового будиночку №11а (номер запису про вправо власності 36199114);

2) товариство з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма «Согдіана», м. Кремінна Луганської області, зобов’язано повернути земельну ділянку (кадастровий номер 4421610100:14:001:0019) площею 2,0729, рекреаційного призначення, державної власності, яка знаходиться за адресою: Луганська область, Кремінський район, Кремінська міська рада, за межами населеного пункту, вул. Санаторна.

3) товариство з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційна фірма «Согдіана», м. Кремінна Луганської області зобов’язано звільнити земельну ділянку (кадастровий номер 4421610100:14:001:0019) площею 2,0729, рекреаційного призначення, державної власності, яка знаходиться за адресою: Луганська область, Кремінський район, Кремінська міська рада, за межами населеного пункту, вул. Санаторна від самочинно збудованих об’єктів нерухомого майна, а саме: гостьового будиночку з господарськими будівлями та спорудами №11, реєстраційний номер про право власності 9626482; гостьового будиночку №11б, реєстраційний номер про право власності 11679233; гостьового будиночку №11в, реєстраційний номер про право власності 11832028; гостьового будиночку №11г, реєстраційний номер про право власності 13181372.

Статтею 284 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дня її прийняття.

Пунктом 58) частини 4 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» було доповнено розділ Х «Перехідних положень» Земельного кодексу України пунктом 24, за змістом якого, територіальні громади мають набути право комунальної власності на землі державної власності, розташовані за межами населених пунктів у межах таких територіальних громад.

Земельна ділянка рекреаційного призначення площею 2,0729 га, кадастровий номер 4421610100:14:001:0019, також має перейти в комунальну власність Кремінської територіальної громади та приймаючи до уваги її місцезнаходження може використовуватися як для рекреації громадян, так і для інвестиційної діяльності.

Наразі, відділом державної виконавчої служби у Сєвєродонецькому районі Луганської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) вживаються примусові заходи щодо виконання постанови Східного апеляційного господарського суду від 20.09.2021 у справі № 913/443/20, після реалізації яких громада стане власником землі.

Ми, депутати Кремінської міської ради восьмого скликання, з огляду на викладене та керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування», Законом України «Про статус депутатів місцевих рад» звертаємось до відділу державної виконавчої служби у Сєвєродонецькому районі Луганської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) та вимагаємо вжити у відповідності до вимог чинного законодавства України необхідні заходи щодо виконання вказаного судового рішення.

 

Прийнято на пленарному засіданні
тринадцятої сесії восьмого скликання
Кремінської міської ради _____________

Read 273 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG