Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 08 лютого 2021 09:22

У Кремінському відділі Сєвєродонецької місцевої прокуратури проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів з питань протидії злочинності на території району за підсумками 2020 року

03 лютого 2021 року у Кремінському відділі Сєвєродонецької місцевої прокуратури за участю керівників правоохоронних органів, які обслуговують територію Кремінської міської територіальної громади відбулась координаційна нарада з порядком денним «Про стан протидії злочинності та корупції на території Кремінського району за підсумками 2020 року».

У нараді брали участь керівники органів державної влади та місцевого самоврядування.

Обговоривши результати роботи правоохоронних органів упродовж 2020 року нарада відзначила, що вжиті скоординовані заходи в цілому сприяли покращенню стану законності і правопорядку в районі, проте окремі питання потребують додаткової уваги та вжиття узгоджених заходів протягом поточного періоду 2021 року.

Так, при зменшенні по області загальної кількості облікованих кримінальних правопорушень, на території району відбулось їх збільшення (з 455 до 489).

Разом з тим, відбулося зменшення кількості особливо тяжких злочинів, при збільшенні кількості умисних вбивств та замахів на їх скоєння (з 1 до 3), та значно зменшилась кількість скоєних грабежів (з 3 до 1).

Не вдалося уникнути зростання кількості облікованих тяжких злочинів, кількості злочинів проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина, кримінальних правопорушень проти власності, у тому числі крадіжок та шахрайств.

Майже втричі більше виявлено злочинів у сфері господарської діяльності. Більше ніж вдвічі викрито кримінальних правопорушень за фактами вчинення злочинів проти довкілля, у тому числі у сфері незаконної порубки лісу, виявлено кримінальних правопорушень, пов’язаних зі збутом наркотичних засобів, однак втричі менше обліковано кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Значно зменшилось число злочинів, вчинених неповнолітніми, та наявна тенденція до зниження злочинів, вчинених групою осіб, вчинених особами у стані алкогольного сп’яніння, скоєних особами, які раніше вчиняли злочини, однак питома вага останньої залишається значною.

Дещо знизився відсоток розкриття кримінальних правопорушень, при збільшенні рівня розкриття злочинів минулих років.

Повільно відбувається розслідування кримінальних правопорушень економічної спрямованості.

Потребує покращення робота, насамперед оперативних підрозділів, щодо виявлення актуальних злочинів у сфері службової діяльності передусім викриття кримінальних правопорушень у бюджетній сфері, пов’язаних із отриманням неправомірної вигоди. Актуальним є питання протидії можливим незаконним заволодінням бюджетних коштів, виділених на боротьбу із «CОVID-19».

Фактично не змінюється залишок оперативно-розшукових справ щодо не розшуканих злочинців, безвісно зниклих осіб минулих років.

Потребує зменшення залишок незакінчених кримінальних проваджень, який залишається значним, у тому числі за рахунок кримінальних правопорушень по яких закінчилися строки давності.

До суду направлено 3 кримінальні провадження у сфері корупції за фактами надання неправомірної вигоди особам, по 2 з яких винесено обвинувальні вироки, 1 перебуває на розгляді. Спрямовано до суду 2 кримінальні провадження у бюджетній сфері за фактами необґрунтованого отримання особами грошових коштів, сума завданої шкоди державі у розмірі 24 тис. грн. відшкодована у повному обсязі під час досудового розслідування, справи розглянуті судом. По 3 обвинувальні акти направлено до суду в земельній, за фактами підробки договорів оренди землі, та лісовій сферах - незаконної порубки лісу, 2 з яких в об’єктах природно-заповідного фонду, по яким вже є остаточні судові рішення.

З метою підвищення ефективності боротьби зі злочинністю та узгодження діяльності правоохоронних органів нарадою затверджені спільні організаційно-практичні заходи на наступний період.

 

Начальник Кремінського відділу
Сєвєродонецької місцевої прокуратури                     Є.О. Сукач

Read 496 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG