Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 27 липня 2020 11:50

Протокол №61 від 15.07.2020 (61 сесія)

Україна
КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

ПРОТОКОЛ № 61
засідання постійної депутатської комісії з питань землекористування, архітектури, будівництва та екології

 

 м. Кремінна                                                                                         „15” липня 2020 р.
                                                                                                            10.00, каб. № 12

 

На засіданні присутні 5 членів комісії: Осєннов О.М., Фещенко О.В., Лопата Б.А., Наумчук Ю.М., Попов В.Г.

Всі члені комісії присутні.

Засідання комісії є правомочним.

Запрошені: секретар міської ради Пилипенко Е.В., начальник землевпорядного відділу Пруденко О.П.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

Розгляд профільних питань, які виносяться на 61 сесію міської ради.

Інформація: начальника землевпорядного відділу Пруденко О.П.

 

  1. Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості).

 

СЛУХАЛИ:                                                                                                                                          

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадян і надані технічні документації із землеустрою, виконані на підставі рішень Кремінської міської ради або Розпоряджень голови Кремінської районної державної адміністрації та пропозицію затвердити технічні документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), розташованих за межами населених пунктів на території, яка за даними державного земельного кадастру враховується у Кремінській міській раді Кремінського району Луганської області та передати у приватну власність за заявами громадянам. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості)».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування КУ «Кремінський районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів».

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила клопотання директора КУ «Кремінський районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» стосовно затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки і передачу її в постійне користування, наданий проект землеустрою, розроблений відповідно до рішень сесії Кремінської міської ради від 27.11.2019 року № 52/21, позитивні висновки експерта державної експертизи Держгеокадастру та відділу містобудування та архітектури Кремінської районної державної адміністрації та пропозицію затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги із земель комунальної власності житлової та громадської забудови з подальшою передачею в постійне користування, розташованого за адресою: м. Кремінна, пл. Кооперативна, 20. А також, провести державну реєстрацію за Територіальною громадою міста Кремінна в особі Кремінської міської ради права комунальної власності на земельну ділянку із земель громадської забудови, розташовану по пл. Кооперативна, 20, м. Кремінна, кадастровий номер: 4421610100:02:135:0005, площею 0,0800 га. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про затвердження проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування КУ «Кремінський районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів»».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 24.09.2015р. Кузнєцову В.В.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянина Кузнєцова В.В. щодо поновлення строку дії договору оренди земельної ділянки, інформацію щодо відсутності заборгованості зі сплати орендної плати та пропозицію поновити право оренди громадянину Кузнєцову Віталію Васильовичу на земельну ділянку, кадастровий номер: 4421610100:02:247:5205, площею 0,0037 га, розташовану по проспекту Дружби, 9/8, м. Кремінна, для будівництва та обслуговування будівель торгівлі – вбудованого нежитлового приміщення - магазину. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 24.09.2015р. Кузнєцову В.В.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання дозволу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянці Міненко К.С.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянки Міненко К.С. щодо надання дозволу міською радою на відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд з правом збільшення присадибної ділянки за рахунок сусідньої земельної ділянки комунальної власності вільної від забудови, Свідоцтво про право на спадщину за законом зареєстрованим в реєстрі за № 2193 виданого 13.12.2012 року, рішення 50 сесії міської ради 7 скликання від 25.09.2019 року № 50/11 та пропозицію надати дозвіл громадянці Міненко Катерині Сергіївні на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель комунальної власності житлової та громадської забудови, яка розташована по пров. Озерний, 12, сел. Стара Краснянка, з правом збільшення присадибної ділянки за рахунок сусідньої земельної ділянки вільної від забудови, орієнтовною площею до 0,1500 га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд з послідуючою передачею її в приватну власність. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про надання дозволу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянці Міненко К.С.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про передачу уприватнувласністьземельноїділянки громадянину Назріцькому В.М.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянина Назріцького В.М., наданий проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки, виконаний на підставі рішення міської ради від 27.11.2019 р. № 52/24, позитивні висновки експерта державної експертизи Держгеокадастру та відділу містобудування та архітектури Кремінської РДА та пропозицію затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передати безоплатно у приватну власність громадянину Назріцькому Віктору Михайловичу земельну ділянку у встановлених межах площею 2,0000 га. для ведення особистого селянського господарства кадастровий номер 4421610100:04:405:0064, яка розташована за адресою: м. Кремінна, р-н вул. Дубова Роща. А також, надати дозвіл на проведення Державної реєстрації права власності на земельну ділянку. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про передачу у приватну власність земельної ділянки громадянину Назріцькому В.М.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про передачу уприватнувласністьземельноїділянки громадянину Назріцькому М.В.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянина Назріцького М.В., наданий проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки, виконаний на підставі рішення міської ради від 27.11.2019 р. № 52/25, позитивні висновки експерта державної експертизи Держгеокадастру та відділу містобудування та архітектури Кремінської РДА та пропозицію затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки і передати безоплатно у приватну власність громадянину Назріцькому Марку Вікторовичу земельну ділянку у встановлених межах площею 2,0000 га. для ведення особистого селянського господарства, кадастровий номер 4421610100:04:405:0065, яка розташована за адресою: м. Кремінна, р-н вул. Дубова Роща. А також, надати дозвіл на проведення Державної реєстрації права власності на земельну ділянку. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про передачу у приватну власність земельної ділянки громадянину Назріцькому М.В.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про безоплатну передачу земельних ділянок у власність, які знаходяться у користуванні громадян.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяви громадян і технічні документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), рішення 39 сесії Кремінської міської ради 7 скликання від 31.10.2018 р. № 39/2 «Про затвердження переліку назв вулиць, провулків, площ та проспектів на території Кремінської міської ради» та пропозицію затвердити технічні документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), із земель комунальної власності житлової та громадської забудови, розроблені на підставі рішень органу місцевого самоврядування і передати безоплатно у власність земельні ділянки за заявами громадянам. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про безоплатну передачу земельних ділянок у власність, які знаходяться у користуванні громадян».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), які знаходяться у користуванні громадян.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяви громадян про надання дозволу міської ради на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), які знаходяться у користуванні громадян, правовстановлюючі документи і технічний паспорт на жилий будинок, рішення 39 сесії Кремінської міської ради 7 скликання від 31.10.2018 р. № 39/2 «Про затвердження переліку назв вулиць, провулків, площ та проспектів на території Кремінської міської ради» та пропозицію надати дозвіл на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) комунальної власності територіальної громади із земель житлової та громадської забудови, які знаходяться у користуванні громадян за заявами громадянам. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про надання дозволу на складання технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), які знаходяться у користуванні громадян».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання дозволу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Реваковському В.В.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила повторну заяву громадянина Реваковського В.В. про надання дозволу міською радою на відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд за рахунок вільної земельної ділянки комунальної власності, яка фактично використовується громадянином без правовстановлюючих документів, рішення 47 сесії міської ради 7 скликання від 26.06.2019 року № 47/21 та пропозицію надати дозвіл громадянину Реваковському Валерію Володимировичу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель комунальної власності житлової та громадської забудови вільної від забудови, яка розташована по вул. Миру, 15, м. Кремінна, орієнтовною площею до 0,0200 га для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд з послідуючою передачею її в приватну власність. А також, Реваковському В.В. оформити через землевпорядну організацію, яка має право на виконання цих робіт, проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки, погодити у встановленому законом порядку та надати міській раді на розгляд та затвердження. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Реваковському В.В.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання дозволу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Талалаєву В.Ф.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила повторну заяву громадянина Талалаєва В.Ф. про надання дозволу міською радою на відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд за рахунок вільної земельної ділянки комунальної власності, як учаснику АТО, посвідчення Головного управління МВС України у Луганській області серії МВ № 028856 від 06.11.2015 року, рішення 44 сесії 7 скликання Кремінської міської ради від 24.04.2019 року № 44/20, рішення 65 сесії 6 скликання Кремінської міської ради від 21.10.2015 року № 65/25 «Про резервування земельних ділянок та їх відведення учасникам антитерористичної операції та сім’ям загиблих учасників антитерористичної операції» та пропозицію надати дозвіл громадянину Талалаєву Віталію Федоровичу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель комунальної власності житлової та громадської забудови, яка розташована по вул. Лозова, 8, м. Кремінна, орієнтовною площею 0,0600 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд з послідуючою передачею її в приватну власність. А також, Талалаєву В.Ф. оформити через землевпорядну організацію, яка має право на виконання цих робіт, проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки, погодити у встановленому законом порядку та надати міській раді на розгляд та затвердження. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Талалаєву В.Ф.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про передачу уприватнувласністьземельноїділянки громадянину Ткачику М.О.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянина Ткачика М.О., наданий проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки, виконаний на підставі рішення міської ради від 24.07.2019 р. № 48/12, позитивні висновки експерта державної експертизи Держгеокадастру та відділу містобудування та архітектури Кремінської РДА та пропозицію затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки та передати безоплатно у приватну власність громадянину Ткачику Миколі Олександровичу земельну ділянку у встановлених межах площею          1000 кв.м. для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, кадастровий номер 4421610100:02:081:0011, яка розташована за адресою: м. Кремінна, пров. Красний, 29. А також, надати дозвіл на проведення Державної реєстрації права власності на земельну ділянку. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про передачу у приватну власність земельної ділянки громадянину Ткачику М.О.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 02.10.2015р. ФОП Буйнак В.В.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву ФОП Буйнак В.В. щодо поновлення строку дії договору оренди земельної ділянки, інформацію щодо відсутності заборгованості зі сплати орендної плати та пропозицію поновити право оренди фізичній особі-підприємцю Буйнак Віті Віталіївні на земельну ділянку, кадастровий номер: 4421610100:02:246:5703, площею 0,0033 га, розташовану по проспекту Дружби, 16/5, м. Кремінна, для будівництва та обслуговування будівель торгівлі – вбудованого нежитлового приміщення - магазину. А також, припинити інше речове право за № 11617900 від 13.10.2015 року у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно у зв’язку з закінченням терміну дії договору оренди землі від 02.10.2015 року шляхом укладання Угоди про припинення права оренди землі. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 02.10.2015р. ФОП Буйнак В.В.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 01.09.2015р. ФОП Гайворонському О.В. та ФОП Гайворонській Т.Д.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву ФОП Гайоворонського О.В. і ФОП Гайворонської Т.Д. щодо поновлення строку дії договору оренди земельної ділянки, інформацію щодо відсутності заборгованості зі сплати орендної плати та пропозицію поновити право оренди фізичним особам-підприємцям Гайворонському Олегу Володимировичу та Гайворонській Тетяні Дмитрівні на земельну ділянку, кадастровий номер: 4421610100:02:242:5310, площею 0,0595 га, розташовану по пл. Красна, 3, м. Кремінна, для будівництва та обслуговування будівель торгівлі – магазину. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 01.09.2015р. ФОП Гайворонському О.В. та ФОП Гайворонській Т.Д.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 07.09.2015 р. ФОП Чабаненку С.Л.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву ФОП Чабаненка С.Л. щодо поновлення строку дії договору оренди земельної ділянки, інформацію щодо відсутності заборгованості зі сплати орендної плати та пропозицію поновити право оренди фізичній особі-підприємцю Чабаненку Сергію Леонідовичу на земельну ділянку, кадастровий номер: 4421610100:02:247:0002, площею 0,0021 га, розташовану по проспекту Дружби, 9/8, м. Кремінна, для будівництва та обслуговування будівель торгівлі – торгового павільйону. А також, припинити інше речове право за № 11255899 від 16.09.2015 року у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно у зв’язку з закінченням терміну дії договору оренди землі від 07.09.2015 року шляхом укладання Угоди про припинення права оренди землі. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про поновлення права оренди відповідно до договору оренди землі від 07.09.2015р. ФОП Чабаненку С.Л.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про надання дозволу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Шубаркіну А.Ф.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянина Шубаркіна А.Ф. щодо надання дозволу міською радою на відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства за рахунок земельної ділянки комунальної власності вільної від забудови та пропозицію надати дозвіл громадянину Шубаркіну Андрію Федоровичу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель комунальної власності житлової та громадської забудови, яка розташована по вул. Мілова, 24, м. Кремінна, орієнтовною площею до 0,2000 га для ведення особистого селянського господарства з послідуючою передачею її в приватну власність. А також, надати право громадянину Шубаркіну А.Ф. оформити через землевпорядну організацію, яка має право на виконання цих робіт, проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки, погодити у встановленому законом порядку та надати міській раді на розгляд та затвердження. І ознайомила з відповідним проєктом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про надання дозволу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Шубаркіну А.Ф.».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про відмову в наданні дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства гр. Жулінському В.А.

 

СЛУХАЛИ:

Пруденко О.П., яка оголосила заяву громадянина Жулінського В.А. про надання дозволу міською радою на відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства із земель сільськогосподарського призначення комунальної власності, рішення 47 сесії міської ради 7 скликання від 26.06.2019 року № 47/14 «Про створення громадських сіножатей в межах сел. Стара Краснянка» та зачитала проєкт рішення в якому пропонується відмовити в наданні дозволу громадянину Жулінському Володимиру Анатолійовичу на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель комунальної власності сільськогосподарського призначення, яка розташована в межах сел. Стара Краснянка площею до 2,00 га для ведення особистого селянського господарства з послідуючою передачею її в приватну власність.

Осєннова О.М., який запитав, чи розглядалося міською радою питання стосовно даної земельної ділянки раніше.

Пруденко О.П., яка пояснила, що на схемі, яка додана до заяви, пропонується заявником отримати дозвіл на складання прєкту землеустрою на земельну ділянку, яка раніше визначена Кремінською міською радою для створення громадських сіножатей в межах селища Стара Краснянка.

Осєннова О.М., який запропонував погодитися з проєктом рішення і внести на розгляд сесії.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проєктом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проєкт рішення «Про відмову в наданні дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства гр. Жулінському В.А.».

Прийнято одноголосно.

 

 

ГОЛОВА КОМІСІЇ                                                 О.М. ОСЄННОВ

 

СЕКРЕТАР КОМІСІЇ                                            О.В. ФЕЩЕНКО

Read 625 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG