Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 26 квітня 2019 11:51

Протокол №25 від 22.04.2019 (44 сесія)

Україна
КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ


ПРОТОКОЛ № 25
засідання постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, розвитку суб’єктів малого підприємництва, торгівлі та побуту, транспорту та зв’язку

 

м. Кремінна                                                                                       „22” квітня 2019 р.

                                                                                                        14.00, конф. зал

 

На засіданні присутні 3 члена комісії: Кременчук В.І., Шаповал А.С., Старіков Ю.В.

Відсутні 2 члена комісії: Рачинський О.М., Гриценко Ю.І.

Засідання комісії є правомочне.

Запрошені: Кремінський міський голова Прокопенко Ю.О., секретар міської ради Пилипенко Е.В., перший заступник міського голови Дзивульський Г.А., заступник міського голови Макогон Н.М., начальник відділу ЖКГ та будівництва Китайгора І.О., головний спеціаліст з юридичних питань Редя А.Г., керівник Кремінського ВУВКГ Макарчук Д.П.

Засідання комісії проводиться за участю членів постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, планування, бюджету та фінансів.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

Розгляд профільних та інших питань, які виносяться на 44 сесію міської ради.

Інформація: секретаря міської ради Пилипенко Е.В., заступника міського голови Макогон Н.М., начальника відділу ЖКГ та будівництва Китайгора І.О., головного спеціаліста з юридичних питань Редя А.Г.

 

1.Про надання дозволу комунальному підприємству «Кремінське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» на реалізацію майна.

 

СЛУХАЛИ:

Китайгору І.О., яка оголосила звернення керівника комунального підприємства «Кремінське ВУВКГ» від 11.03.2019 № 74/25, про надання дозволу на реалізацію майна, яке не використовується у господарській діяльності після проведення робіт з реконструкції магістральних водоводів міста та у зв’язку із неможливістю виплати за рахунок господарської діяльності заборгованості по податкам і обов’язковим платежам до бюджету та за спожиті енергоносії, на підставі комісійного обстеження рухомого майна, яке не використовується у господарській діяльності підприємства та пропозицію надати дозвіл комунальному підприємству «Кремінське ВУВКГ» на списання з балансу основних засобів, які не використовується у господарській діяльності, в зв’язку з непридатністю їх для подальшої експлуатації, шляхом ліквідації, відповідно до чинного законодавства відповідно до додатку 1 до проекту рішення, а також ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

Макарчука Д.П. – який надав інформацію щодо продажу органами ДФС трубопроводу за низькою ціною, який раніше був їм переданий для погашення заборгованості по підприємству і навів доводи, що на сьогоднішній день, даний проект рішення треба ще раз проаналізувати на доцільність його прийняття.

Прокопенко Ю.О. – який звернувся до депутатів надати можливість ще раз провести всі розрахунки щодо економічної доцільності проведення реалізації майна, враховуючи досвід продажі майна органами ДФС, яка повинна покращити фінансово-економічний стан підприємства.

Кравченка В.І. – який погодився з доводами керівника підприємства та наголосив, що все треба врахувати при прийнятті рішення для максимального покращення фінансово-економічного стану підприємства.

Кременчука В.І. – який надав пропозицію дане питання виключити з порядку денного 44-ї сесії, опрацювати його та розглянути при підготовці 45-ї сесії.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з пропозицією Кременчука В.І. та виключити з порядку денного 44-ї сесії проект рішення «Про надання дозволу комунальному підприємству «Кремінське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» на реалізацію майна».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про внесення змін до Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Кремінської міської ради на 2019 рік.

 

СЛУХАЛИ:

Пилипенко Е.В., який оголосив, що відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» пропонується внести зміни до Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Кремінської міської ради на 2019 рік (далі План) із змінами відповідно до рішення Кремінської міської ради від 30.01.19 року № 42/3 «Про внесення змін до Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Кремінської міської ради на 2019 рік», а саме доповнити План пунктами 8,9 та викласти його у новій редакції згідно з додатком 1 до цього проекту рішення і ознайомив з відповідним проектом рішення з додатком.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін до Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Кремінської міської ради на 2019 рік».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про внесення змін до рішення Кремінської міської ради від 19.12.2018 №41/32 “Про встановлення туристичного збору”.

 

СЛУХАЛИ:

Редю А.Г., який оголосив листи ГУ ДФС у Луганській області від 05.03.2019 за № 2058/9/12-32-12-03-01 та від 27.03.2019 за № 2815//9/12-32-51-05 щодо порядку сплати туристичного збору податковими агентами і пропозицію внести зміни до рішення Кремінської міської ради від 19.12.2018 №41/32 “Про встановлення туристичного збору” та викласти п.4 у наступній редакції:

“Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця (у лютому - до 28 (29) включно). Платники збору, особливості справляння збору, порядок сплати збору, податкові пільги та порядок їх застосування визначаються Податковим кодексом України.”, а також ознайомив з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін до рішення Кремінської міської ради від 19.12.2018 №41/32 “Про встановлення туристичного збору”».

Прийнято одноголосно.

 

 

  1. Про надання дозволу на оформлення проектів на відключення від внутрішньобудинкових мереж центрального опалення та постачання гарячої води квартир та установки індивідуальної системи опалення.

 

СЛУХАЛИ:

Китайгору І.О., яка оголосила, що у зв’язку із зверненнями жителів міста Кремінна стосовно надання дозволів на оформлення проектів на відключення від внутрішньобудинкових мереж центрального опалення та постачання гарячої води квартир пропонується надавати дозвіл на оформлення проектів на відключення від внутрішньобудинкових мереж центрального опалення та постачання гарячої води квартир та установки індивідуальної системи опалення в між опалювальний період громадянам м. Кремінна, а також постійно діючій комісії з розгляду питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж центрального опалення і гарячого водопостачання при виконавчому комітеті Кремінської міської ради надавати дозволи на відключення в міжопалювальний період при відсутності заборгованостей за житлово-комунальні послуги. А також, ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про надання дозволу на оформлення проектів на відключення від внутрішньобудинкових мереж центрального опалення та постачання гарячої води квартир та установки індивідуальної системи опалення».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про передачу майна з балансу Кремінського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства на баланс комунального підприємства «Кремінське водопровідно-каналізаційне господарство» Кремінської міської ради.

 

СЛУХАЛИ:

Китайгору І.О., яка оголосила, що з метою забезпечення населення територіальної громади стабільним водопостачанням та водовідведенням, враховуючи Наказ Міністерства фінансів України від 23.01.2015 №11 (із змінами внесеними наказом Мінфіну від 25.09.2015 №840) «Методичні рекомендації з бухгалтерського обліку основних засобів суб’єктів державного сектору» розділ VI, положення статті 78 Господарського кодексу України та відповідно до листа довіреної особи комунального підприємства «Кремінське водопровідно-каналізаційне господарство» Кремінської міської ради від 13.03.2019 № 11/25 пропонується надати дозвіл на безоплатну передачу майна з балансу Кремінського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства на баланс комунального підприємства «Кремінське водопровідно-каналізаційне господарство» Кремінської міської ради згідно з додатком 1 до проекту рішення. І ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про передачу майна з балансу Кремінського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства на баланс комунального підприємства «Кремінське водопровідно-каналізаційне господарство» Кремінської міської ради».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про передачу багатоквартирного житлового будинку № 11 по вулиці Центральна з балансу ДП «КРЕМІНСЬКЕ КОМГОСПОДАРСТВО» на баланс об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) «Тиха пристань -11».

 

СЛУХАЛИ:

Китайгору І.О., яка оголосила письмове звернення управителя ОСББ «Тиха пристань -11» Шаповалова С.І. про передачу житлового будинку №11 по вулиці Центральна на баланс та в оперативне управління даного ОСББ та пропозицію надати дозвіл на безоплатну передачу багатоквартирного житлового будинку №11 по вулиці Центральна в м. Кремінна з балансу ДП «КРЕМІНСЬКЕ КОМГОСПОДАРСТВО» КП «КРЕМІННА-КОМУНСЕРВІС» на баланс та в оперативне управління об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Тиха пристань -11» і ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про передачу багатоквартирного житлового будинку № 11 по вулиці Центральна з балансу ДП «КРЕМІНСЬКЕ КОМГОСПОДАРСТВО» на баланс об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) «Тиха пристань -11»».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про затвердження Плану місцевого економічного розвитку.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила клопотання виконавчого комітету Кремінської міської ради щодо затвердження Плану місцевого економічного розвитку, який ухвалено рішенням виконавчого комітету Кремінської міської ради від 17 квітня 2019 року та пропозицію затвердити План місцевого економічного розвитку, згідно з додатком 1 до проекту рішення і ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про затвердження Плану місцевого економічного розвитку».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про внесення змін до Програми оздоровлення та відпочинку дітей м. Кремінна на 2019 рік.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила клопотання виконавчого комітету Кремінської міської ради щодо внесення змін до Програми оздоровлення та відпочинку дітей м.Кремінна на 2019 рік, яке ухвалено рішенням виконавчого комітету Кремінської міської ради від 17 квітня 2019 року та пропозицію внести зміни до рішення міської ради від 19 грудня 2018 року №41/6 «Про затвердження Програми оздоровлення та відпочинку дітей м.Кремінна на 2019 рік» і викласти розділи «Заходи програми» і «Фінансування» та Основні заходи Програми оздоровлення та відпочинку дітей м.Кремінна на 2019 рік в новій редакції, згідно з додатками 1, 2 до проекту рішення. А також, ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін до Програми оздоровлення та відпочинку дітей м. Кремінна на 2019 рік».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про призначення уповноваженої особи з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та затвердження Положення про уповноважену особу.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила, що з метою сприяння в проведенні діяльності по локалізації Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 та Національного плану дій, відповідно ст.12 Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» пропонується призначити заступника міського голови Макогон Н.М. уповноваженою особою (координатор) з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, а також затвердити Положення про уповноважену особу з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, яке додається до проекту рішення. і ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про призначення уповноваженої особи з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та затвердження Положення про уповноважену особу».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2019 рік.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила клопотання виконавчого комітету Кремінської міської ради щодо внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2019 рік, які ухвалені рішенням виконавчого комітету Кремінської міської ради та пропозицію внести зміни до рішення міської ради від 19 грудня 2018 року №42/3 «Про затвердження Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2019 рік» зі змінами (далі – рішення), а саме:

  1. Викласти розділ 6.5. «Житлово-комунальне господарство» Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2019 рік в новій редакції, згідно з додатком 1 до проекту рішення.
  2. Викласти Заходи з реалізації Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2019 рік в новій редакції, згідно з додатком 2 до проекту рішення.

І ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Кремінна на 2019 рік».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про внесення змін до Кремінського міського бюджету на 2019 рік.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила пропозиції виконавчого комітету Кремінської міської ради про приведення у відповідність бюджетних призначень міського бюджету, у зв’язку зі змінами обставин які виникли у процесі виконання міського бюджету, а саме:

  1. За рахунок перерозподілу планових асигнувань видатків між кодами бюджетної класифікації по спеціальному фонду міського бюджету відповідно до службової записки:

1.1. Зменшити планові асигнування видатків спеціального фонду в сумі 150 000 грн.:

За програмою КПКВК 0116030 «Організація благоустрою населених пунктів» КЕКВ 3132 «Капітальний ремонт інших об’єктів» на суму 150 000 грн., в т.ч. у березні – 70 000 грн., у травні – 80 000 грн.

1.2. Збільшити планові асигнування видатків спеціального фонду в сумі 79 753 грн.:

За програмою КПКВК 0110150 «Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності обласної ради, районної ради, районної у місті ради (у разі її створення), міської, селищної, сільської рад» КЕКВ 3132 «Капітальний ремонт інших об’єктів» на суму 79 753 грн. (капітальний ремонт приміщень та коридору правого крила першого поверху будівлі Кремінської міської ради), в т.ч. у березні – 70 000 грн., у травні – 9 753 грн.;

  1. Зменшити дефіцит спеціального фонду міського бюджету на 70 247 суму грн. у травні, джерелом покриття якого визначити залучення коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду).
  2. Зменшити профіцит загального фонду міського бюджету на суму 70 247 суму грн. у травні, напрямком використання якого визначити спрямування коштів із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду).
  3. За рахунок зменшення профіциту загального фонду міського бюджету збільшити планові асигнування видатків:

За програмою КПКВК 0116030 «Організація благоустрою населених пунктів» КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних» на суму 47 825 грн. у травні (поточний ремонт пам’ятного знаку) та на суму 22 422 грн. у травні (прибирання вулиць).

  1. За рахунок перерозподілу планових асигнувань видатків між кодами бюджетної класифікації по загальному фонду міського бюджету:

5.1. Зменшити планові асигнування видатків:

За програмою КПКВК 0116030 «Організація благоустрою населених пунктів» КЕКВ 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар» на суму 50 000 грн. (придбання об’єктів благоустрою) у травні.

5.2. Збільшити планові асигнування видатків:

За програмою КПКВК 0116030 «Організація благоустрою населених пунктів» КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних» на суму 50 000 грн. у травні (прибирання вулиць).

  1. Збільшити дефіцит загального фонду міського бюджету джерелом покриттям якого визначити використання вільного залишку котів на початок року в сумі 118 957 грн. у квітні
  2. За рахунок збільшення дефіциту загального фонду міського бюджету збільшити планові асигнування видатків на загальну суму 118 957 грн. у квітні:

За програмою КПКВК 0116030 «Організація благоустрою населених пунктів» КЕКВ 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар» на суму 10 440 грн. (придбання гойдалок) та КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних» на суму 108 517 грн., в т.ч. 6342 грн. (оплата послуг з озеленення), 22 175 грн. (поточний ремонт пам’ятного знаку), 30 000 грн. - прибирання вулиць, 50 000 грн. – оплата послуг установки переходу.

  1. Збільшити дефіцит спеціального фонду міського бюджету джерелом покриттям якого визначити використання вільного залишку котів на початок року в сумі 22 422 грн. у квітні
  2. За рахунок збільшення дефіциту спеціального фонду міського бюджету збільшити планові асигнування видатків на загальну суму 22 422 грн. у квітні:
  3. За програмою КПКВК 0116030 «Організація благоустрою населених пунктів» КЕКВ 3110 «Придбання обладнання і предметів довгострокового користування» на суму 22 422 грн. (придбання гойдалки «Мрія» та каруселі «Велика»), в т.ч у квітні – 22 422 грн.
  4. Затвердити зміни внесені до Кремінського міського бюджету розпорядженням Кремінського міського голови від 21 березня 2019 року №03-01/35 «Про уточнення показників міського бюджету на 2019 рік».

І ознайомила з відповідним проектом рішення з додатками.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін до Кремінського міського бюджету на 2019 рік».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про передачу майна з балансу Кремінської міської ради.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила клопотання начальника планово-фінансового відділу – головного бухгалтера виконкому Кремінської міської ради та наступну пропозицію:

  1. Передати з балансу Кремінської міської ради на баланс ДП «Кремінське комгосподарство» КП «КРЕМІННА – КОМУНСЕРВІС» :

- ігровий комплекс « Капітошка» у кількості 1 штуки на суму 26400,00 грн. з ПДВ ;

- лавка без спинки у кількості1 штуки на суму 3000,00 грн. з ПДВ;

- урна для сміття у кількості 1 штуки на суму 600,00 грн. з ПДВ ;

- урна для сміття у кількості 1 штуки на суму 576,00 грн. з ПДВ ;

- тренажер « Маятник - твістер» у кількості 1 штуки на суму 7300,00 грн. з ПДВ;

- тренажер « Жим від грудей – тяга зверху» у кількості 1 штуки на суму 14000,00 грн. з ПДВ;

- тренажер « Жим ногами горизонтальний» у кількості 2 штуки на суму 17400,00 грн. з ПДВ;

- тренажер « Бруси » у кількості 1 штуки на суму 6000,00 грн. з ПДВ;

- тренажер м’язів черевного пресу у кількості 1 штуки на суму 6804,00 грн. з ПДВ;

- тренажер « Повітряний ходок» у кількості 1 штуки на суму 7920,00 грн. з ПДВ;

- велопарковка у кількості 1 штуки на суму 30000,00 грн. з ПДВ;

- закритий контейнерний майданчик у кількості 1 штуки на суму 36000,00 грн. з ПДВ.

І ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про передачу майна з балансу Кремінської міської ради».

Прийнято одноголосно.

 

  1. Про внесення змін до рішення сесії Кремінської міської ради від 13.03.2019 №43/10.

 

СЛУХАЛИ:

Макогон Н.М., яка оголосила, що З метою забезпечення населення міської громади достатнім рівнем житлово-комунальних послуг пропонується внести зміни до рішення міської ради від 13 березня 2019 року №43/10 «Про визначення одержувачів бюджетних коштів Кремінського міського бюджету» (далі рішення), а саме:

Доповнити пункт 1 рішення наступним підпунктом:

«2.4. По капітальним трансфертам на придбання техніки і обладнання.»

І ознайомила з відповідним проектом рішення.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з проектом рішення без змін та доповнень і винести на розгляд сесії проект рішення «Про внесення змін до рішення сесії Кремінської міської ради від 13.03.2019 №43/10».

Прийнято одноголосно.

 

ГОЛОВА КОМІСІЇ                                                                                    В.І. КРЕМЕНЧУК

 

СЕКРЕТАР КОМІСІЇ                                                                                А.С. ШАПОВАЛ

Read 750 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG