accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 03 лютого 2022 14:01

Координаційна нарада керівників правоохоронних органів з питань протидії злочинності на території Кремінської ТГ за підсумками 2021 року

27 січня 2022 року у Кремінському відділі Сєвєродонецької окружної прокуратури за участю керівників правоохоронних органів, які обслуговують територію Кремінської територіальної громади відбулась координаційна нарада з порядком денним «Про стан протидії злочинності на території Кремінського територіальної громади за підсумками 2021 року».

У нараді брали участь керівники органів державної влади та місцевого самоврядування.

Обговоривши результати роботи правоохоронних органів упродовж 2021 року, нарада відзначила, що вжиті скоординовані заходи в цілому сприяли покращенню стану законності і правопорядку, проте окремі питання потребують додаткової уваги та вжиття узгоджених заходів протягом 2022 року.

Так, при зменшенні по області загальної кількості облікованих кримінальних правопорушень на – 3,9%, на території Кремінської територіальної громади відбулося зменшення на 51,8% (з 900 до 434).

Водночас, наявні проблеми питання, вирішення яких вимагає від правоохоронців вжиття додаткових скоординованих заходів.

Більше ніж на половину зменшилась кількість виявлених злочинів у сфері господарської діяльності, менше викрито кримінальних правопорушень за фактами вчинення злочинів проти довкілля, зокрема у сфері незаконної порубки лісу, при незначному зменшенні кількості виявлених кримінальних правопорушень, пов’язаних зі незаконним оборотом наркотичних засобів, більш ніж на наполовину менше виявлено фактів незаконного збуту наркотичних засобів.

Через недостатню ефективність профілактичної роботи значно збільшилась кількість злочинів, вчинених неповнолітніми, зокрема наявний один факт скоєння кримінального правопорушення у групі неповнолітніх, разом з тим не припущено зростання вчинення злочинів у стані алкогольного сп’яніння, скоєних особами, які раніше вчиняли злочини, однак питома вага останньої залишається значною.

Дещо збільшився відсоток розкриття кримінальних правопорушень, при збільшенні рівня розкриття злочинів минулих років.

Потребує покращення робота, насамперед оперативних підрозділів, щодо виявлення актуальних злочинів у сфері службової діяльності передусім викриття кримінальних правопорушень у бюджетній сфері, пов’язаних із отриманням неправомірної вигоди. Актуальним є питання протидії можливим незаконним заволодінням бюджетних коштів, виділених на боротьбу із «CОVID-19».

До суду спрямовано 2 кримінальні провадження у сфері корупції, по яких винесено обвинувальні вироки. Спрямовано до суду 1 кримінальне провадження у бюджетній сфері за фактом необґрунтованого отримання особою грошових коштів, сума завданої шкоди державі у розмірі 7 тис. грн. відшкодована у повному обсязі під час досудового розслідування, справу розглянуті судом. Виявлені 3 факти незаконних порубок лісу, 1 з яких на об’єкті природно-заповідного фонду, обвинувальний акт спрямовано до суду та судом винесено обвинувальний вирок.

З метою підвищення ефективності боротьби зі злочинністю та узгодження діяльності правоохоронних органів нарадою затверджені спільні організаційно-практичні заходи на наступний період.

 

Т.в.о начальника Кремінського відділу
Сєвєродонецької окружної прокуратури       Дмитро ГОЛОВЧЕНКО

Read 395 times
Kremins'ka TG