Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 18 листопада 2021 15:11

ПРОТОКОЛ № 4 засідання Громадської ради при Кремінській міській раді

ПРОТОКОЛ № 4
засідання Громадської ради при Кремінській міській раді

м.Кремінна                                     12 жовтня 2021 р.

Присутні: 11 членів Громадської ради при Кремінській міській раді (лист реєстрації додається), представники громадськості, молодь

Представники Кремінської міської ради:

Макогон Н.М. - т.в.о. заступниці Кремінського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради;

Дзивульський Г.А. – т.в.о. заступника Кремінського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради;

Мамчур О.П. – гол. спеціалістка відділу інвестицій та муніципальних ініціатив управління економіки; секретар громадської ради при Кремінській міській раді;

Пархоменко І.С. – гол. спеціаліст відділу внутрішньої політики, преси та інформації;

Головуючий на засіданні Андрій СІМОНОВ

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

  1. Доповідь робочої групи по оцінці екологічного, антропогенного впливу на навколишнє середовище по вивченню питань поводження з відходами та екологічного стану Громади.
  2. Розгляд питання про включення до складу Громадської ради при Кремінській міській раді делегованого представника ГО КЦРР «НАША ГРОМАДА».
  3. Розгляд питання про включення до складу Громадської ради при Кремінській міській раді делегованого представника ОСББ.
  4. Розгляд плану діяльності Громадської ради при Кремінській міській раді.

 

По першому питанню порядку денного:

СЛУХАЛИ: Сімонова А.Л. – Голову Громадської ради при Кремінській міській раді, який доповів, що 28 вересня 2021 р. було проведено засідання робочої групи по оцінці екологічного, антропогенного впливу на навколишнє середовище.

За планом робочої групи було підготовлено дослідження можливостей інструментального контролю за екологічними параметрами роботи сміттєпереробного заводу, а також оцінка двох варіантів сміттєпереробних заводів, запропонованих міськраді.

 СЛУХАЛИ: заступника Голови Громадської ради при Кремінській міській раді - Вощаного К.М., який доповів про пристрої напівпрофесійного рівня для оцінки повітря та води, котрі можуть бути закуплені та використані на етапі випробовування та роботи сміттєпереробного заводу. У якості пробних польових випробувань було запропоновано використати тестову експлуатацію Дергачівського сміттєпереробного заводу.

 

СЛУХАЛИ: члена Громадської ради при Кремінській міській раді Суворова М.В. та запрошеного ним незалежного експерта Семенова Валерія Леонідовича, який доповів про наявність двох пропозицій сміттєпереробних заводів. Запропоновано:

1.ТОВ «Німецько-Українське підприємство «БРАУН ІНДАСТРІАЛ ТЕХНОЛОДЖІ» пропонує прийняти участь в інвестиційній програмі компанії «ВІТ GmbH» (Німеччина). Метою програми є впровадження сучасної технології та німецького досвіду в системі поводження з відходами, за рахунок спільного будівництва і експлуатації біогазової електростанції яка працює на відходах, що біологічно розкладаються.

  1. Проєкт передбачає будівництво і введення в експлуатацію підприємства з виробництва електричної та теплової енергії, переробки муніципальних відходів в товарну продукцію, надання послуг по повній утилізації відходів, з повним автономним енергетичним забезпеченням.

         Обидві пропозиції передбачають сортування сміття, кінцевим продуктом є виробництво електроенергії. Також були розглянуті недоліки та переваги варіантів сміттєпереробних заводів, запропонованих міській раді.

Для реалізації першого варіанту проєкту потрібно 180млн.грн. з них 90% інвестор і 10% міська рада.

Для реалізації другого варіанту проєкту потрібно 65 млн.грн. з них 15млн. грн. інвестор і 65 млн. грн. міська рада.

 

СЛУХАЛИ: члена Громадської ради при Кремінській міській раді Горбатенко М.Я. який запропонував провести соціальне опитування молодіжною ГО «Чарівний пендель» та скласти аналітичний звіт.

 

СЛУХАЛИ:

Сімонова А.Л. – Голову Громадської ради при Кремінській міській раді, який доповів, що згідно інформації генерального директора КНП "Кремінської багатопрофільної лікарні Кремінської міської ради" Кульбач Л.А. захворювань легень мешканців громади від отруєного повітря за 2020-2021років не виявлено, а також запропонував інформацію надану членами робочої групи по оцінці екологічного, антропогенного впливу на навколишнє середовище Вощаним К.М. та Суворовим М.В. прийняти до відома.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

 «ЗА» - 11

«ПРОТИ» - 0

«УТРИМАЛИСЬ» - 0

ВИРІШИЛИ: Інформацію надану членами робочої групи по оцінці екологічного, антропогенного впливу на навколишнє середовище Вощаним К.М. та Суворовим М.В. прийняти до відома. Аналітичний звіт по соціальному опитуванню який проведе молодіжна ГО «Чарівний пендель» обговорити на громадських слуханнях.

 

По другому питанню порядку денного:

СЛУХАЛИ: Сімонова А.Л. – Голову Громадської ради при Кремінській міській раді, який доповів, що ГО КЦРР «НАША ГРОМАДА» делегує до Громадської ради при Кремінській міській раді свого представника Потапова В.І., але на час чергового засідання Громадської ради представник ГО КЦРР «НАША ГРОМАДА» знаходиться в лікарні.

 

СЛУХАЛИ: Андрєєва О.В. – члена Громадської ради, який запропонував отримати офіційне юридичне підтвердження можливості включення до складу громадської ради при Кремінській міській раді представника від ГО КЦРР «НАША ГРОМАДА».

 

ГОЛОСУВАЛИ:

 «ЗА» - 10

«ПРОТИ» - 1

«УТРИМАЛИСЬ» - 0

ВИРІШИЛИ: Отримати офіційне юридичне підтвердження можливості включення до складу Громадської ради при Кремінській міській раді представника від ГО КЦРР «НАША ГРОМАДА» для прийняття рішення по цьому питанню та перенести розгляд делегованої кандидатури від ГО КЦРР «НАША ГРОМАДА» на наступне чергове засідання Громадської ради.

 

По третьому питанню порядку денного:

СЛУХАЛИ:

Сімонова А.Л. – Голову Громадської ради при Кремінській міській раді, який доповів, так як протоколом № 3 чергового засідання Громадської ради від 21 вересня 2021 р. склад членів Громадської ради залишився відкритим до наступного засідання Громадської ради від ОСББ «Мрія 2019» був отриманий пакет документів, що делегує до Громадської ради при Кремінській міській раді свого представника Полтавського Максима Борисовича та є пропозиція включити його до Громадської ради.

 

 ГОЛОСУВАЛИ:

«ЗА» - 11

«ПРОТИ» - 0

«УТРИМАЛИСЬ» - 0

ВИРІШИЛИ: Включити до складу Громадської ради при Кремінській міській раді представника від ОСББ «Мрія 2019» Полтавського Максима Борисовича.

 

По четвертому питанню порядку денного:

 

СЛУХАЛИ:

Сімонова А.Л. – Голову Громадської ради при Кремінській міській раді, який доповів, що від членів громадської ради Андрєєва О.В. та Вощаного К.М. надійшли доповнення до плану роботи Громадської ради. Відповідно, є пропозиція погодитись зі включенням цих доповнень до плану роботи Громадської ради, а розгляд окремого доповнення від Вощаного К.М. щодо сприяння інтеграції внутрішньо переміщених осіб до Кремінської спільноти перенести на наступне засідання Громадської ради.

 ГОЛОСУВАЛИ:

 

«ЗА» - 11

«ПРОТИ» - 0

«УТРИМАЛИСЬ» - 0

ВИРІШИЛИ: Включити до плану роботи Громадської ради доповнення від членів громадської ради Андрєєва О.В. та Вощаного К.М., а розгляд окремого доповнення від Вощаного К.М. щодо сприяння інтеграції внутрішньо переміщених осіб до Кремінської спільноти перенести на наступне засідання Громадської ради.

 

Голова зборів                                 ______________ Андрій СІМОНОВ

Секретар зборів                             ______________ Ольга МАМЧУР

Read 371 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG