Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 22 жовтня 2021 14:19

790. Про створення та організацію роботи консультаційних пунктів з питань цивільного захисту при Кремінській міській раді

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ

13 жовтня 2021 року

Кремінна

№ 790

Про створення та організацію
роботи консультаційних пунктів
з питань цивільного захисту
при Кремінській міській раді

 

Відповідно до вимог статей 19 та 42 Кодексу цивільного захисту України, вимог пунктів 27, 28, 29 постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях», наказу ДСНС України від 19 лютого 2016 року № 83 «Про затвердження Організаційно-методичних вказівок з підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях», Організаційно-методичних вказівок з підготовки населення Луганської області до дій у надзвичайних ситуаціях від 16 січня 2017 року № 2, з метою забезпечення якісного проведення просвітницько-інформаційної роботи і пропаганди знань серед населення, яке не зайнято у сфері виробництва та обслуговування з питань захисту та дій у надзвичайних ситуаціях, керуючись пунктом 3 частини першої статті 36 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком Кремінської міської ради

ВИРІШИВ:

  1. Створити консультаційні пункти з питань цивільного захисту у приміщенні Кремінської міської ради за адресою: просп. Дружби, 13, м. Кремінна, у приміщенні адмінбудівлі Кремінської територіальної громади, за адресою: вул. Центральна, 85а, с. Новокраснянка, у приміщенні адмінбудівлі Кремінської територіальної громади, за адресою: вул. Центральна, 16, с. Червонопопівка.
  2. Матеріально-фінансове забезпечення щодо обладнання консультаційних пунктів покласти на начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності – головного бухгалтера міської ради Марину МАЦЕГОРУ.
  3. Уповноваженою особою з питань цивільного захисту, яка відповідає за роботу консультаційних пунктів призначити Георгія Анатолійовича ДЗИВУЛЬСЬКОГО – т.в.о. заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.
  4. Затвердити Положення про консультаційні пункти з питань цивільного захисту при Кремінській міській раді.
    Додаток 1 – 4 арк.
  5. Обладнати приміщення консультаційних пунктів наочною інформацією, забезпечити технічними засобами навчання. Просвітницько-інформаційну роботу здійснювати через розповсюдження серед населення рекомендацій, буклетів, пам’яток тощо.
  6. Призначити консультантів для забезпечення роботи консультаційних пунктів при Кремінській міській раді:
    - у приміщенні Кремінської міської ради, за адресою: просп. Дружби, 13, м. Кремінна – Наталію Анатоліївну ГАЛЬЧЕНКО – головного спеціаліста відділу з військового обліку, мобілізаційної роботи та цивільного захисту Кремінської міської ради;
    - у приміщенні адмінбудівлі Кремінської територіальної громади, за адресою: вул. Центральна, 85а, с. Новокраснянка – Наталію Миколаївну ЦАРИЦАНСЬКУ – адміністратора відділу адміністративних послуг управління «Центр надання адміністративних послуг» Кремінської міської ради;
    - у приміщенні адмінбудівлі Кремінської територіальної громади, за адресою: вул. Центральна, 16, с. Червонопопівка – Тетяну Леонідівну ПОЛЯКОВУ – адміністратора відділу адміністративних послуг управління «Центр надання адміністративних послуг» Кремінської міської ради.
  7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на т.в.о. заступника міського голови з питань виконавчих органів ради Георгія Анатолійовича ДЗИВУЛЬСЬКОГО.

 

Т.в.о. заступника міського голови з питань
діяльності виконавчих органів ради                         Георгій ДЗИВУЛЬСЬКИЙ


Додаток 1
ЗАТВЕРДЖЕНО
рішення виконавчого комітету
Кремінської міської ради
від 13.10.2021 № 790

 

ПОЛОЖЕННЯ
про
консультаційні пункти з питань цивільного захисту при Кремінській міській раді

 

  1. Загальні положення

 

  1. Консультаційний пункт щодо дій населення у надзвичайних ситуаціях техногенного, природного, соціального та воєнного характеру є осередком консультаційної, просвітницько-інформаційної роботи, пропаганди знань з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності населення, не зайнятого у сфері виробництва та обслуговування.
  2. Консультаційний пункт у своїй діяльності керується Кодексом цивільного захисту України, Постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2013 № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях», Наказом ДСНС України від 19.02.2016 № 83 «Про затвердження Організаційно-методичних вказівок з підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях», іншими нормативно-правовими актами, що регламентують підготовку населення до дій у надзвичайних ситуаціях.
  3. Консультаційний пункт укомплектовується особовим складом, а також оснащується необхідним обладнанням, відповідним майном і літературою.

 

ІІ. Завдання консультаційного пункту

 

  1. Головними завданнями консультаційного пункту є:
  • участь у навчанні непрацюючого населення з питань захисту та дій у надзвичайних ситуаціях, ймовірних на території громади, за тематикою консультацій, рекомендованих Державною службою України з надзвичайних ситуацій;
  • сприяння розвитку громадської свідомості щодо особистої та колективної безпеки;
  • підвищення рівня морально-психологічного стану громадян в умовах загрози і виникнення надзвичайних ситуацій.
  1. Консультаційний пункт забезпечує:
  • доведення до непрацюючого населення інформації про небезпеку та заходи з реагування на надзвичайні ситуації;
  • самостійне ознайомлення населення з матеріалом посібників, пам’яток, інформаційних стендів, іншого друкованого навчально-інформаційного матеріалу;
  • надання населенню (за необхідності) індивідуальних консультацій про стан захисту та методи і способи реагування на небезпеки за місцем проживання;
  • доведення до непрацюючого населення правил та рекомендацій щодо:
  • дій в умовах надзвичайних ситуацій, проявів терористичних актів та збройних конфліктів,
  • дій за попереджувальним сигналом "Увага всім!",   
  • при проведенні евакуаційних заходів,
  • інформації про місця розташування захисних споруд цивільного захисту, пунктів видачі засобів індивідуального захисту тощо,
  • застосування засобів індивідуального та колективного захисту,
  • поведінки в несприятливих побутових і нестандартних ситуаціях,
  • забезпечення особистої та колективної безпечної життєдіяльності в різні пори року;
  • заходів пожежної та вибухової безпеки при використанні газообладнання, електромереж та приладів;
  • норм поведінки при виникненні епідемій, епізоотій, отруєнь тощо;
  • створення та удосконалення необхідної навчально-матеріальної бази.

 

ІІІ. Керівництво роботою консультаційного пункту

 

  1. Загальне керівництво консультаційним пунктом здійснює заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Безпосередня відповідальність за організацію роботи консультаційного пункту покладається на спеціально призначену посадову особу міської ради.

  1. Особа, яка безпосередньо організовує роботу консультаційного пункту, відповідає за планування заходів, зміст, своєчасне поновлення наочної інформації, стан навчально-матеріальної бази та зобов’язана:
  • організовувати проведення консультацій з питань захисту та дій в умовах надзвичайних ситуацій;
  • здійснювати облік заходів, проведених з навчання непрацюючого населення;
  • складати звіти про виконання плану роботи консультаційного пункту і подавати їх заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради;
  • складати заявки на придбання навчального і наочного приладдя, технічних засобів навчання, літератури, вести їх облік.

 

ІV. Організація роботи консультаційного пункту

 

  1. Консультаційний пункт працює згідно із річним планом роботи.

У річному плані визначаються основні заходи консультаційної та просвітницько-інформаційної роботи серед населення, а також заходи щодо удосконалення навчальної та матеріальної бази консультаційного пункту.

Річний план роботи консультаційного пункту затверджується заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

  1. Навчання населення, не зайнятого у сфері виробництва та обслуговування, здійснюється шляхом:
  • проведення інформаційних та агітаційних заходів (бесід, лекцій, вечорів запитань і відповідей тощо);
  • розповсюдження пам’яток, листівок, посібників, перегляду та прослуховування спеціальних відео- та аудіоматеріалів щодо захисту населення;
  • ознайомлення з інформацією, що розміщується на стендах консультаційного пункту.
  1. Консультаційний пункт може використовуватися для доведення до населення конкретних повідомлень щодо участі у заходах цивільного захисту за місцем проживання (дії за попереджувальними сигналами, повідомленнями при проведенні евакуаційних заходів, укриття у захисних спорудах, видача засобів індивідуального захисту тощо).
  2. При проведенні консультацій надається інформація про потенційну небезпеку, характерну для відповідного регіону, та методи реагування на неї.
  3. До проведення консультацій залучаються працівники консультаційного пункту міської ради та консультанти (за згодою) з числа представників міських (районних) управлінь ДСНС України у Луганській області, представники органів охорони здоров’я, міської організації Товариства Червоного Хреста України, майстри виробничого навчання міських курсів Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області.
  4. До створення та розповсюдження пам’яток, листівок, навчальних аудіо матеріалів, відеоматеріалів, відбору літератури, відомостей, а також інформації, що розміщується на стендах консультаційного пункту, залучаються майстри виробничого навчання міських курсів, обласний методичний кабінет Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області.
  5. Робота працівників консультаційного пункту організовується таким чином, щоб кожний відвідувач міг отримати вичерпну інформацію (роз’яснення) щодо питань гарантованого забезпечення захисту та порядку дій в умовах надзвичайних ситуацій.
  6. Основна увага при навчанні населення звертається на морально-психологічну підготовку, на виховання у громадян почуття високої відповідальності за свою підготовку та підготовку своєї родини до захисту у разі виникнення надзвичайних ситуацій.
  7. Основні документи, що повинні бути на консультаційному пункті:
  • рішення виконкому міської ради щодо створення консультаційного пункту, в якому вказано місце розміщення консультаційного пункту; особу, яка відповідає за забезпечення його роботи; графік роботи пункту; порядок забезпечення його необхідним майном і літературою; порядок обліку консультацій, звітність;
  • Положення про консультаційний пункт;
  • посадові інструкції працівників пункту;
  • план роботи консультаційного пункту на рік;
  • список працівників пункту, їх адреси та контактні телефони;
  • графік надання консультацій з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності працівниками консультаційного пункту;
  • розпорядок роботи консультаційного пункту;
  • журнал обліку консультацій.
  1. Інформаційно-методичну допомогу з організації роботи консультаційних пунктів здійснюють методисти обласного методичного кабінету, майстри виробничого навчання міських курсів Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Луганської області.

 

 V. Матеріально-технічне забезпечення консультаційного пункту 

  1. Інформаційно-довідковий куточок з питань цивільного захисту.
  2. Зразки навчального майна.
  3. Навчальна література: посібники, рекомендації, пам’ятки, періодичні видання.
  4. Стенди за тематикою цивільного захисту та безпеки життєдіяльності населення.

 

Т.в.о. заступника міського голови
з питань виконавчих органів ради                            Георгій ДЗИВУЛЬСЬКИЙ

 

Т.в.о. керуючого справами (секретаря)
виконавчого комітету міської ради                           Олена ЛІТВІН

Read 302 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG