Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 29 грудня 2021 08:17

12/46. Про вартість харчування дітей в закладах освіти Кремінської міської територіальної громади

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
ДВАНАДЦЯТА CECIЯ ВОСЬМОГО СКЛИКАННЯ
Р І Ш Е Н Н Я

«22» грудня 2021 р

Кремінна

№ 12/46

Про вартість харчування дітей в
закладах освіти Кремінської
міської територіальної громади

 

На виконання пункту 3 статті 56 розділу VІ Закону України «Про освіту», пункту 7 статті 20 Закону України «Про повну загальну середню освіту», пункту 4 статті 35 Закону України про дошкільну освіту» пункту V Закону України «Про внесення змін до деяких Законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб», постанов Кабінету Міністрів України від 26.08.2002 №1243 «Про невідкладні питання діяльності дошкільних та інтернатних навчальних закладів» від 22.11.2004 №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», наказу Міністерства освіти і науки від 21.11.2002 №667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладів», керуючись ст.25,п.3 ч.4 ст.42.ю ч.1 ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Кремінська міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Затвердити оплату харчування дітей у комунальних закладах дошкільної освіти Кремінської міської ради Луганської області та Кремінському ліцеї №3 з 01.01.2022року у розмірі:

40% - за рахунок місцевого бюджету (загальний фонд)

60% - за рахунок батьківської плати (спеціальний фонд)

У Новокраснянському ліцеї, та КЗ ДНЗ «Калинонька»

60% - за рахунок місцевого бюджету (загальний фонд)

40% – за рахунок батьківської плати (спеціальний фонд)

  1. Затвердити збільшення витрат на 10% від загальної вартості харчування всіх дітей у комунальних закладах дошкільної освіти Кремінської міської ради, Кремінському ліцеї №3, Новокраснянському ліцеї, КЗ ДНЗ «Калинонька» за рахунок коштів місцевого бюджету (загальний фонд) у літній оздоровчий період.
    1. Затвердити звільнення від оплати за харчування з 01 січня 2022 року:

- діти, які постраждали від ЧАЕС;

- опікунів дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

- батьків дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

- батьків дітей інвалідів;

- батьків дітей з числа внутрішньо переміщених осіб;

- батьків дітей з особливими освітніми потребами, які виховуються в інклюзивних групах;

- діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів;

      1. Затвердити 50% знижку на оплату за харчування з 01 січня 2022 року батькам, які мають трьох і більше дітей.
      2. Затвердити з 01 січня 2022 року вартість одноразового харчування учнів у закладах загальної середньої освіти з один день відвідування (грошові норми) за кошти місцевого бюджету (загальний фонд):

згідно розрахунків норм харчування діючого законодавства

- для учнів 1-4 класів

- для учнів 5-11 класів пільгової категорії: діти – сироти, позбавлені батьківського піклування; діти з особливими освітніми потребами, які виховуються в інклюзивних класах; діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; діти із числа внутрішньо переміщених осіб; діти, які постраждали внаслідок дій та збройних конфліктів; діти, які постраждали від ЧАЕС.

      1. Затвердити з 01січня 2022 року вартість одноразового харчування учнів у закладах загальної середньої освіти за один день відвідування (грошові норми) за кошти батьків (спеціальний фонд):

- для учнів 1-4 класів, які відвідують групу подовженого дня (згідно розрахунків норм харчування діючого законодавства) .

      1. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію Кремінської міської ради з питань соціально-економічного розвитку планування, бюджету та фінансів.

 

Міський голова                   Володимир СТРУК

Read 187 times

Main Menu

Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG