Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Пульс - онлайн платформа для збору відгуку від бізнесу про взаємодію з державою

П'ятниця, 19 липня 2024 15:07

Заклади освіти з ТОТ не можна закривати!

Це питання зачіпалося сьогодні на засіданні координаційного центру підтримки цивільного населення при Кремінській міській військовій адміністрації.

Нещодавно на Кремінщині закінчився черговий навчальний рік в умовах повномасштабної війни. Про його підсумки на засіданні розповів начальник управління освіти, культури, молоді та спорту Кремінської міської ради Олександр Кузьменко. Поряд з вагомими успіхами та досягненнями, якими може похвалитися Кремінська громада в освітній галузі, сьогодні над нами висить суттєва проблема. Мова йде про загрозу закриття релокованих кремінських шкіл, яка виникає у зв’язку зі змінами щодо дистанційного навчання школярів, запропонованими у Міністерстві освіти і науки. «Відповідно до цих змін, діти-ВПО мають відвідувати школи за місцем нового проживання, що призведе до закриття наших ліцеїв, скорочення штату вчителів і втрати доступу до української освіти дітьми з ТОТ і тими учнями, які знаходяться за кордоном, - пояснив Олександр Кузьменко, - Звичайно, фізичний формат навчання – це прекрасно, це живе спілкування і розвиток, але не зараз, не тоді, коли триває війна і всі ми, особливо переселенці, перебуваємо у підвішеному стані. Нам, як ніколи, треба триматися одне одного, гуртуватися, гуртувати наших дітей і врешті зробити все, щоб зберегти освіту Кремінщини та життя наших ліцеїв!».

Члени координаційного центру підтримали цю думку, а заступниця начальника Кремінської міської військової адміністрації Наталя Макогон закликала всіх зайняти активну життєву позицію і всюди, в тому числі й у соцмережах, наголошувати на тому, що заклади освіти з тимчасово окупованих територій не можна закривати!

Також Олександр Кузьменко розповів, що навчальний рік 2023-2024 був успішним, розпочався вчасно і завершився врученням документів про освіту. У вересні минулого року розпочали навчання 1662 учні громади (це 82 класи у п’яти ліцеях), завершували навчання 1619 учнів, з них 113 учнів 11-х класів. 10-ті класи мають 210 випускників. Успіхи наших школярів і педагогів - не перерахувати в одному пості! Олександр Володимирович озвучив прізвища школярів, які закінчили навчання з відзнакою.

Отже, «золоті» медалі мають:

- Наталія Дем'яненко, Кремінський ліцей №1;
- Саміра Реут, ліцей №1;
- Діана Жаравіна, ліцей №2;
- Софія Мочук, ліцей №2;
- Анна Чернишова, ліцей №2;
- Марія Чорнобай, ліцей №4;
- Дмитро Бутко, ліцей №5;
- Марія Руднєва, ліцей №5;
- Софія Руднєва, ліцей №5.

«Срібні» медалісти:

- Анастасія Говорова, ліцей №2;
- Вікторія Бєлогруд, ліцей №4.

Свідоцтва з відзнакою отримали дев’ятикласники:

- Микола Аладін, ліцей №2;
- Вероніка Герасименко, ліцей №2;
- Ліна Калиниченко, ліцей №2;
- Марія Гнелицька, ліцей №5;
- Гліб Євдокімов, ліцей №5;
- Віолетта Іванова, ліцей №5;
- Єгор Короткий, ліцей №5;
- Іван Кравченко, ліцей №5;
- Вероніка Кудря, ліцей №5.

Ми завершили ще один рік, який подарував нашим учням нові знання, а всім нам – новий досвід. Працюємо далі!

Read 45 times
Kremins'ka TG