Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 26 квітня 2024 09:07

Сьогодні 38 років від дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції

26 квітня 1986 року – фатальний день, коли на 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталися два вибухи. В атмосферу Землі вирвалась хмара радіоактивного пилу. Вітер поніс на північний захід небезпечні радіоактивні ізотопи, які осідали на землю, проникали у воду. За числом потерпілих від аварії Україна займає перше місце серед колишніх республік Радянського Союзу.

Чорнобильська катастрофа відзначилася як символ надзвичайної хоробрості сотень тисяч наших співвітчизників. Ми щиро вдячні та віддаємо шану тим, хто виявив високу громадянську позицію і своїми зусиллями врятував людство! Пишаємося кожним із вас!

Із глибоким сумом згадуємо ліквідаторів, які ціною власного життя зупинили ядерну катастрофу, а також всіх, хто загинув від смертоносного атома.

Ця трагедія залишила невиліковні наслідки і нагадує нам про те, що ми повинні бути обережними та відповідальними в роботі з ядерною енергетикою та іншими високоризиковими технологіями. Але є держава-агресор, яка сьогодні повністю нехтує не лише всіма правами і нормами, а й правилами ядерної безпеки України. Також рф не має наміру припиняти ядерний шантаж світу.

Маємо зупинити росію, щоб жахлива подія Чорнобильської катастрофи залишилася в минулому і ніколи не повторилася.

Разом до перемоги!

Read 17 times
Kremins'ka TG