Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 12 квітня 2024 15:07

Майже 40 адміністративних послуг надає сьогодні громадянам Кремінський ЦНАП

Кремінська громада продовжує працювати над тим, щоб максимально наблизити всі можливі адміністративні сервіси до кожного свого мешканця. І ці послуги надаються через управління «Центр надання адміністративних послуг Кремінської міської військової адміністрації», який після повномасштабного вторгнення релокувався до Рівного і продовжує працювати на благо своїх земляків.

До початку російської збройної агресії Кремінська громада мала найсучасніший ЦНАП з капітально відремонтованим приміщенням і новітньою технікою. Установа відповідала усім вимогам і стандартам та надавала населенню максимальну кількість адмінпослуг. У 2019 році в Кремінській громаді запрацював мобільний ЦНАП, завдяки якому люди з найвіддаленіших куточків регіону могли отримати послуг вдома.

З початком війни 2022 року Кремінський ЦНАП опинився на передовій і взяв на себе ще й додаткові, не характерні для нього обов’язки – евакуація населення, екстрена допомога в оформленні пенсій тощо.

Війна перекреслила потужні плани громади, але попри всі труднощі Кремінський ЦНАП продовжив активну роботу для підтримки кремінян. Так станом на 10 квітня 2024 року Центр надає громадянам 39 послуг!
Окрему увагу Кремінщина приділяє реалізації ветеранської політики і налагодженню ветеранського сервісу. В межах цієї роботи впроваджуються послуги у сфері соціального захисту цієї категорії населення. Сьогодні Кремінський ЦНАП надає 18 адміністративних послуг для ветеранів війни та членів їх сімей через Міністерство у справах ветеранів України та Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької районної державної адміністрації. Зокрема, ветерани війни можуть офіційно встановити свій статус, отримати чи замінити посвідчення, отримати допомогу або компенсацію, отримати витяг з Єдиного державного реєстру ветеранів війни тощо.

9 адміністративних послуг щодо отримання одноразової матеріальної допомоги надає безпосередньо Кремінський ЦНАП. Ще 10 адміністративних послуг соціального характеру проходять через Управління. Також мешканці Кремінської громади можуть отримати довідки про перейменування вулиці (провулку) та довідки про перебування на квартирному обліку.

Крім того, управлінням «Центр надання адміністративних послуг» запроваджено дві платні послуги, за рахунок яких кошти надходять в бюджет громади.

Ще одним кроком у поліпшенні доступності та якості надання адміністративних послуг цього року стали нові угоди про співпрацю, підписані з громадськими організаціями та установами. Однією з таких угод є партнерство з ГО «Українське товариство глухих», спрямоване на забезпечення надання адмінпослуг особам із порушеннями слуху. Друга угода була укладена з Кремінським районним центром зайнятості і вона дозволить надавати через ЦНАП консультації з питань працевлаштування телефоном чи в режимі відеозв’язку. За таким же принципом можуть проконсультуватися громадяни у фахівців ПФУ з пенсійних питань.

Щоб налагодити зворотній зв'язок з ВПО Кремінщина запровадили «гарячу лінію» ЦНАПу, яка працює щодня з 9.00 до 17.00, крім суботи і неділі, за номером: 095-820-71-24. Максимально спрощено спосіб подання документів до Управління.

Зазначені послуги надаються адміністраторами Кремінського ЦНАПу в Рівному (за адресою: вул. Кавказька, 9-А) та його віддаленими робочими місцями на гуманітарних хабах Києва (бул. Марії Приймаченко, 8) і Дніпра (вул. В.Антоновича, 89). До фахівців можуть звернутися всі переселенці з Луганської області.

Повний перелік адміністративних послуг управління «Центр надання адміністративних послуг» розміщено на сайті Кремінської МВА: https://www.kremrada.gov.ua/index.php/tsentr-nadannya-administrativnikh-poslug/perelik-posluh

«Кремінська громада планує і надалі розвивати сучасні сервіси отримання громадянами адміністративних та інших видів послуг, адже задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб, пенсіонерів, ветеранів війни – основний напрямок роботи Кремінської адміністрації сьогодні», - підкреслила заступниця начальника Кремінської МВА Наталя Макогон.

Read 28 times
Kremins'ka TG