Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 28 лютого 2024 15:17

Можливості щодо навчання та започаткування власної справи або працевлаштування

Щомісяця в розділі «Підприємництво» на офіційному сайті військової адміністрації оприлюднюється підбірка Програм грантів, ініціатив підтримки бізнесу. Підбірка включає актуальні пропозиції щодо можливої участі у Програмах, в т.ч. державних, конкурсних відборах на отримання грантів щодо навчання або започаткування власної справи. Також надані посилання на Платформи підтримки бізнесу, набори на навчання, консультації щодо відкриття підприємницької діяльності.

Як приклад, наразі ВПО активно долучаються до участі в Державній програмі щодо створення або розвитку власної справи - єРобота. В рамках програми надаються гранти від 50 до 250 тис. грн на запуск або розвиток власної справи при умові створення принаймні 1 робочого місця. Проект діє по всій країні, доступні усі галузі підприємницької діяльності. Центром зайнятості активно надаються необхідні консультації щодо написання бізнес-плану, також можна пройти попереднє навчання щодо його розробки. Більш детальна інформація за посиланням: https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu.

В рамках єРоботи надаються і Гранти для ветеранів та членів їхніх сімей для започаткування або розширення бізнесу від 250,0 тис.грн. (https://business.diia.gov.ua/marketplace/finansuvanna/grant-programs/592005be-82a8-40ad-b4d2-c9b38ae6b0ee).

Державна програма щодо отримання гранту на розвиток тепличного господарства (єРобота). Покриття витрат до 7 млн. грн. на створення теплиць площею від 0,4 до 2,4 га (але не більше 70% витрат) за умови побудови такої теплиці протягом 1 року та створення не менше 14 робочих місць на 1 га площі модульної теплиці (https://diia.gov.ua/services/grant-na-teplicyu).

Державна програма щодо отримання гранту на розвиток власного садівництва, ягідництва та виноградарства (єРобота) (https://diia.gov.ua/services/grant-na-sad). Покриття витрат на створення садів, ягідників, виноградників від 140 до 400 тис. на 1 га (але не більше 70% витрат на висадку) за умови створення робочих місць.

Діє Державна програма "Доступні кредити 5-7-9%", що здійснюється Фондом розвитку підприємництва (https://business.diia.gov.ua/marketplace/5-7-9-program/5-7-9-program). Державна підтримка надається з метою здешевлення вартості кредитів, що пов’язані із провадженням суб’єктами підприємництва господарської діяльності. Кредити, за якими може бути надана державна підтримка, надаються на:

1) інвестиційні цілі, зокрема: - придбання та/або модернізацію основних засобів суб’єктом підприємництва, за винятком придбання транспортних засобів (крім тих, що будуть використовуватися в комерційних та виробничих цілях);

  • придбання нежитлової нерухомості та/або земельних ділянок з метою провадження суб’єктом підприємництва господарської діяльності без права передачі такої нерухомості в платне або безоплатне користування третім особам;
  • здійснення будівництва, реконструкції, ремонту у нежитлових приміщеннях, в яких суб’єкт підприємництва провадить основну господарську діяльність, які на праві власності або користування належать суб’єкту підприємництва; придбання об’єктів права інтелектуальної власності за договорами комерційної концесії (франчайзингу), пов’язаних із реалізацією суб’єктом підприємництва інвестиційного проекту.

2) фінансування оборотного капіталу суб'єкта підприємництва.

Програма мікрофінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин від Українського ветеранського фонду. Мікрофінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин. Програма розрахована на 500 аплікантів. Максимальна сума відшкодування 20 тисяч гривень на одну заявку (https://veteranfund.com.ua/).

Також можна прослухати безкоштовні онлайн-вебінари у записі на YouTube – Клуб ділових людей України (https://www.youtube.com/playlist?list=PLAR0eRymLqJFztri6TXokJmkccUP7kTaP) та Освітні серіали (безкоштовні) про те, як заснувати власне підприємство, правильно вести бухгалтерську звітність, складати фінансовий план, отримати фінансування на розвиток своєї бізнес-ідеї, просувати продукт і управляти командою від Національної онлайн-школи для підприємців та багато іншого (https://business.diia.gov.ua/school).

Представництвом «The HALO Trust» в Україні ведеться активна інформаційна компанія щодо рекрутингових заходів із залучення до роботи цивільних осіб з числа ВПО. В гуманітарному хабі для ВПО Луганщини в м. Київ 14.02.2024 проведено відповідні заходи щодо презентації вакансії «Демінер з гуманітарного розмінування». Залишити заявку можна зателефонувавши на безкоштовний номер телефону: 0800-300-662.

Read 63 times
Kremins'ka TG