Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 15 лютого 2024 09:37

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав 2024

Шановні воїни, дорогі ветерани!

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця дата обрана не випадково, адже в цей день 35 років тому відбулося виведення радянських військ з Афганістану.

Після Другої Світової війни війська СРСР брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території різних іноземних держав. Найбільш масштабною та кривавою була війна в Республіці Афганістан. Вона тривала 10 років та стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч людей.

Сьогодні у війні росії проти України тисячі «афганців» та ветеранів інших війн знову взяли до рук зброю і добровільно виступили до лав ЗСУ, щоб захистити рідну землю від російських загарбників.

Адже будь яка війна – це трагедія мільйонів людей, мужність, біль і втрати. Тому в цей день ми висловлюємо щирі слова вдячності захисникам-оборонцям за те, що вони роблять для світу й для України.

Не забуваємо й тих, кому не вдалося повернутися живим. Світла пам’ять героям, які віддали життя за свою державу в російсько-українській війні з 2014 року. Низько схиляємо голови в знак глибокої пошани.

Слава Україні!

З повагою, Кремінська міська військова адміністрація

Read 114 times
Kremins'ka TG