Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Неділя, 04 лютого 2024 09:07

Сприяння професійному навчанню для подальшого працевлаштування ВПО

Кремінська міська військова адміністрація продовжує співпрацю з Кремінським районним та Луганським обласним центрами зайнятості.

Проводиться інформаційна робота серед ВПО щодо професійного навчання безробітних на базі навчальних закладів України, в тому числі центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Це можливо за такими професіями як перукар, манікюрник, продавець продовольчих/непродовольчих товарів, оператор котельні, муляр, штукатур та інші.
 
У січні 2024 року Кремінським центром зайнятості на професійне навчання було направлено 7 зареєстрованих безробітних (комп’ютеризований бухгалтерський облік, м. Рівне, психологічна допомога у подоланні стресових та тривожних станів і сучасне ділове українське мовлення, м. Одеса); працевлаштовано 3 особи з числа ВПО; видано ваучер на навчання для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці (напрямок - медицина).
Спільно з представниками Луганського обласного центру зайнятості ведеться робота з працевлаштування ВПО громади та області, які відвідують хаби військової адміністрації в містах Рівне, Київ, Дніпро та Андрушівка.
 
Так, в минулому місяці фахівцями обласного центру зайнятості в хабах Кремінської МВА були надані інформаційно-консультаційні послуги:
  • щодо отримання ваучера на навчання (19 послуг для 19 осіб);
  • щодо реєстрації в ЦЗ та отримання допомоги по безробіттю (4 послуги для 4 осіб);
  • щодо пошуку роботи та працевлаштування (2 послуги для 3 осіб);
  • щодо розірвання трудових відносин (2 послуги для 2 осіб);
  • щодо пошуку роботи та актуальних вакансій (6 послуг для 6 осіб);
  • щодо отримання гранту (1 послуга для 1 особи);- щодо професійного навчання в ЦПТО ДСЗ (6 послуг для 6 осіб).

Кожну середу спеціалісти обласного центру зайнятості проводять онлайн-семінар з професійного навчання як для зареєстрованих безробітних, так і для відвідувачів хабів.

Спільно з військовою адміністрацією триває інформаційна компанія щодо рекрутингових заходів Представництвом «The HALO Trust» в Україні із залучення до роботи цивільних осіб з числа ВПО. У Кремінському гуманітарному хабі м. Київ на 14 лютого заплановано проведення відповідних заходів з презентації вакансії «Демінер з гуманітарного розмінування».

Військовою адміністрацією розпочато співпрацю з громадською організацією «Фундація «Зростай» щодо реалізації проєкту «Всупереч», який спрямований на підтримку і об’єднання жінок-підприємець Луганщини. Наразі триває робота в напрямку підписання Меморандуму та проходить анкетування серед фізичних осіб-підприємців і потенційних підприємців серед жінок.

Read 177 times
Kremins'ka TG