Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 31 січня 2024 18:07

Механізм підтвердження та реєстрації речового права на майно, набуте до 2013 року, напрацьовується

Це одне з питань, які обговорили вчора, 30 січня 2024 року, на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Кремінській міській військовій адміністрації.

Як зазначила виконуюча обов’язки начальника відділу адміністративних послуг Кремінського ЦНАПу Наталя Царицанська, на сьогодні мешканцями Кремінської громади подано 1309 інформаційних повідомлень про руйнування житла, з яких 1291 вже оброблене. Складнощі полягають в тому, що у багатьох людей майно, яке реєструвалося до 01.01.2013 року, не внесено у ДРРП (Державний реєстр речових прав на нерухоме майно), що в подальшому може загальмувати процес отримання компенсації за пошкоджене та знищене майно. А КП «Кремінське бюро технічної інвентаризації» через окупацію Кремінської громади не здійснює діяльність на підконтрольній Україні території і архівні справи стосовно майна та земельних ділянок мешканців громади залишилися у Кремінній. Проте питання підтвердження та реєстрації речового права на майно, набуте до 2013 року, активно обговорюється на різних експертних дискусійних майданчиках, за участю представників профільних міністерств, обласних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, представників міжнародних та національних правозахисних організацій.

«Справді, це достатньо масова проблема і у багатьох людей інформації про право власності на житло в Реєстрі речових прав на нерухоме майно немає. На сьогодні наше завдання, як місцевого органу влади, віднайти той чіткий алгоритм у процедурі підтвердження та реєстрації речового права на майно, набуте до 2013 року, в адміністративному та судовому порядку», - підсумувала заступниця начальника Кремінської МВА Наталя Макогон. Відповідне доручення було надане членам Координаційного центру підтримки цивільного населення при Кремінській МВА.

Read 144 times
Kremins'ka TG