Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Середа, 13 грудня 2023 09:17

Оновлено порядок видачі ваучерів на навчання

На засіданні Кабміну прийняли Постанову «Про внесення змін до Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці» № 1264 від 01.12.2023 р., якою оновили відповідну Постанову Кабміну №207 від 20.03.2013 р.

Центри зайнятості видають ваучери на підготовку за робітничою професією або підвищення кваліфікації деяким категоріям працівників, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні, та відповідають певним вимогам.

Зміни до Порядку №207 передбачають, що отримати ваучер на навчання можуть й працівники, які після введення воєнного стану отримали довідку внутрішньо переміщеної особи та за цей час не проходили перепідготовки за рахунок коштів Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття.

Також зможуть отримати ваучер для перепідготовки за робітничою професією чи підвищити кваліфікацію за професіями і спеціальностями ті, кому присвоїли чи підтвердили повну та/або часткову професійну кваліфікацію, здобуту шляхом неформальної чи інформальної освіти, визнали професійну кваліфікацію іншої країни.

Щоб отримати ваучер, працівник подає до центру зайнятості заяву та може пред'явити документ про присвоєння/підтвердження або визнання професійної кваліфікації. Таку заяву в довільній формі з документами та / або відомостями він може подати в електронній формі з кваліфікованим електронним підписом через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Детальніше: https://surl.li/nyxuv

Фахівці центру зайнятості консультують за номерами гарячих ліній: 098-875-48-95, 099-491-20-86 Також актуальна інформація за посиланням: для мешканців Луганщини https://surl.li/invaz для роботодавців та підприємців Луганщини https://surl.li/ioarc

Надаємо підтримку з питань зайнятості:

Read 104 times
Kremins'ka TG