Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 08 грудня 2023 14:07

Чи правомірно встановлювати випробувальний термін для ВПО?

Відповідно до статті 26 Кодексу законів про працю України для внутрішньо переміщених осіб випробування при прийнятті на роботу не встановлюється.
Проте в період дії воєнного стану ця норма не застосовується.
 
Отже, під час укладання трудового договору умова про випробування може бути встановлена для будь-якої категорії працівників, що визначено частиною другою статті 2 Закону України від 15 березня 2022 року № № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».
 
При прийнятті працівника на роботу з випробувальним терміном роботодавець зобов'язаний укласти з ним трудовий договір. У період випробування на працівників поширюється законодавство про працю.
 
Встановлення випробування на безоплатній основі законодавством України не передбачено. Оплата праці працівника у період випробування здійснюється в обов'язковому порядку відповідно до встановлених умов.
 
Фахівці центру зайнятості консультують за номерами гарячих ліній: 098-875-48-95, 099-491-20-86 Також актуальна інформація за посиланням: для мешканців Луганщини https://surl.li/invaz для роботодавців та підприємців Луганщини https://surl.li/ioarc
 
Надаємо підтримку з питань зайнятості:
- телеграм-канал: https://t.me/Pidtrimka_DCZ11_luhansk
- вайбер-канал: https://cutt.ly/jLaYiYr
Read 148 times
Kremins'ka TG