Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Четвер, 30 листопада 2023 15:37

Декларування для депутатів Кремінської міської ради

12 жовтня 2023 року набрав чинності Закон України № 3384-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану», яким відновлено декларування.

Вказаним Законом передбачено, що щорічні декларації за 2021-2022 роки необхідно подати до 31 січня 2024 року, а за 2023 рік – до 31 березня 2024 року.

Відповідно до статті 1 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктами декларування є особи, зазначені у пункті 1, підпункті «а» пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, інші особи, які зобов’язані подавати декларації відповідно до цього Закону.

Відповідно до частини першої статті 3 такими суб’єктами зокрема є: депутати місцевих рад.

Отже, депутати Кремінської міської ради є суб’єктами декларування, яким необхідно подати декларації у визначені законодавством терміни.

З відновленням декларування запускаються і механізми фінансового контролю. Подані декларації пройдуть логічний та арифметичний контроль для визначення показника рейтингу ризику. З метою недопущення помилок при заповненні електронних декларацій слід урахувати офіційні роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону стосовно заходів фінансового контролю, оприлюднені на веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (https://nazk.gov.ua).

Read 120 times
Kremins'ka TG