Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 17 листопада 2023 08:07

Керівнику окупаційної «адміністрації Кремінського району» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Кремінського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури та Луганської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру «голові адміністрації Кремінського району лнр» у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний ‒ місцевий мешканець, який після захоплення окремих районів Луганської області почав підтримувати владу рф.

Чоловік ‒ колишній так званий «співробітник господарчого відділу» незаконного збройного формування «козацька національна гвардія всевеликого війська Донського ім. М. І. Платова». Під час боїв за Лисичанськ і Сєверодонецьк він відповідав за забезпечення паливно-мастильними матеріалами військової техніки та виплату заробітної плати бойовикам.

У подальшому переховувався на території псевдореспубліки. У червні 2023 року окупанти призначили його керівником незаконно створеної адміністрації.

Підозрюваний організовує роботу так званого «органу влади», співпрацює з представниками різних регіонів рф, шляхом проведення нарад і укладання договорів.

Крім того, давав інтерв’ю пропагандистським медіа, де дякував російським колегам за допомогу у проведенні ремонтно-відновлювальних робіт для налагодження життя в місті.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Кремінського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури

Read 56 times
Kremins'ka TG