Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Вівторок, 07 листопада 2023 16:27

Судитимуть «кулеметника» так званої «народної міліції лнр», який коригував вогонь по позиціях ЗСУ

Прокурорами Кремінського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно бойовика так званої «лнр» за фактом добровільної участі громадянином України в збройних формуваннях держави-агресора і допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізовувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що мешканець міста Кремінна з травня 2022 року брав участь у веденні бойових дій проти ЗСУ. На боці країни-агресора воював у населених пунктах Луганської області.

Також, він коригував вогонь по позиціях українських військових.

Місцевий мешканець був призначений на посаду «кулеметника» до «374-го окремого стрілецького батальйону 2-го армійського корпусу народної міліції лнр».

Наразі обвинувачений продовжує нести службу на тимчасово окупованій території в районі міста Кремінна. Оголошений у розшук.

Йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП в Луганській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Кремінського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури

Read 65 times
Kremins'ka TG