Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 03 листопада 2023 09:07

День ракетних військ і артилерії та День інженерних військ 2023

Сьогодні, 3 листопада, Україна відзначає одразу два важливих свята - День ракетних військ і артилерії та День інженерних військ.

День ракетних військ і артилерії пов’язаний з однією з найбільших військових операцій, проведених на території України, його встановлено Указом Президента України від 31 жовтня 1997 року. День інженерних військ запроваджено, «ураховуючи заслуги інженерних військ у зміцненні обороноздатності держави» згідно з Указом Президента від 27 жовтня 1999 року.

«Піт артилерії рятує кров піхоти» - цей девіз набув нового значення, коли почалася російсько-українська війна. Раптовість, вогнева міць, точність і професіоналізм бійців артилерійських підрозділів допомагають надійно тримати позиції на передовій лінії та проводити наступальні дії. Але останнім часом, і це підтверджено славними ділами артилеристів, набирає популярності ще одне гасло – «Ніхто без нас». Адже справді, 90 відсотків вогневого ураження противника під час відбиття російської агресії припадає саме на гармашів і ракетників. Найвідважніші, найсильніші, суперпрофесіонали своєї справи і просто найкращі захисники, які здатні працювати на будь-яких системах озброєння, підтверджуючи своє звання «Боги війни»!

Фахівці інженерно-саперної справи - люди надзвичайної сміливості. Вони завжди попереду перших, попереду танків! Саме інженерні війська розчищають шлях до перемоги на передовій, бо без їхньої роботи проводити бойові операції було б просто неможливо. Відважні, надійні, сміливі, вони безупинно працюють заради безпечного просування армії. За плечима інженерно-саперних військ також десятки кілометрів розмінованих територій та врятованих життів не тільки військових, а й цивільних. Бо вони спільно з ДСНС працюють на звільнених від окупантів територіях.

Нехай удача завжди супроводжує вас!

Слава Героям! Слава ЗСУ!
Україні Слава!

З повагою, Кремінська міська військова адміністрація

Read 80 times
Kremins'ka TG