Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 14 серпня 2023 11:17

Українці пенсійного віку зможуть віддалено звертатись до ПФУ

Українці, які отримують пенсії, зможуть віддалено звертатись до ПФУ, - повідомляють у Міністерстві соціальної політики України.

Розширено можливості громадян для подання заяв на зміну способу виплат (з «Укрпошти» на банківські картки), а також для проходження фізичної ідентифікації для отримання виплат.

1. Одержувачам пенсії, які проживають на територіях активних бойових дій або тимчасово окупованих російською федерацією територіях України, АТ Укрпошта не мала можливості їх доставляти. Відтепер вони зможуть віддалено подати заяву до Пенсійний фонд України для того, щоб виплата пенсій здійснювалась на банківську карту.

Для цього потрібно мати кваліфікований електронний підпис «Дія.Підпис». Якщо через відсутність можливостей доставляти пенсію громадянам було припинено виплату пенсії, поновити її можна буде також віддалено.

2. Особи, які були взяті на облік як внутрішньо переміщені особи ДО введення воєнного стану в Україні, відтепер можуть пройти фізичну ідентифікацію, авторизувавшись в особистому електронному кабінеті ПФУ із використанням «Дія.Підпис», або ж за допомогою відеоконференцзв’язку зі співробітником ПФУ, або в консульській установі (для тих громадян, які знаходяться за кордоном).

Пройти фізичну ідентифікацію необхідно до 31 грудня 2023 року. У цей період виплата пенсії та соціальної допомоги НЕ припинятиметься.

Детальніше за посиланням https://www.msp.gov.ua/news/23010.html.

Read 165 times
Kremins'ka TG