Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 24 липня 2023 11:57

Так званому «начальнику адміністративно-господарського відділу адміністрації Кремінського району лнр» окупаційної влади повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Кремінського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру у колабораційній діяльності мешканця м. Рубіжне (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що у липні 2022 року фігурант умисно, добровільно обійняв керівну посаду в псевдооргані «адміністрації Кремінського району лнр», створеному на тимчасово окупованій території та з того часу організовує роботу так званого відділу, постійно співрацює з окупаційною владою, чим здійснює колабораційну діяльність на тимчасово окупованій території Кремінської міської територіальної громади.

Фігуранту загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ України в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Кремінського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури.

Read 67 times
Kremins'ka TG