Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 20 липня 2020 14:15

Засуджено особу за ухилення від призову на строкову військову службу

Кремінським районним судом Луганської області ухвалено обвинувальний вирок, яким особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.335 Кримінального кодексу України, а саме ухиленні від призову на строкову військову службу.

Під час судового розгляду встановлено, що обвинувачений, досягнувши призовного віку, пройшов медичний огляд на збірному пункті та згідно висновку військово-лікарської комісії Рубіжансько-Кремінського об’єднаного міського військового комісаріату визнаний придатним до військової служби.

Обвинуваченому роз’яснювалися положення Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Особа, отримавши повістку про явку для відправлення на збірний пункт, про що складена відповідна розписка, на збірний пункт Рубіжансько-Кремінського об’єднаного міського військового комісаріату не прибув без поважних причин та відповідних документів щодо таких причин неявки не надав.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав вину в повному обсязі, щиро розкаявся.

За результатами судового розгляду обвинуваченого, на підставі укладеної угоди про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним, призначене покарання у виді 2 років обмеження волі. На підставі ст.75 Кримінального кодексу України звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

Довідково: відповідно до ст.15 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» на строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу (громадяни призовного віку).

 

Прокурор Кремінського відділу
Сєвєродонецької місцевої прокуратури                  В. Погодін

Read 1071 times
Kremins'ka TG