Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Неділя, 19 листопада 2017 13:16

Протокол №28 від 09.11.2017 (розгляд звернення)

УКРАЇНА
КРЕМІНСЬКА МІСЬКА РАДА
СЬОМОГО СКЛИКАННЯ

 

ПРОТОКОЛ № 28
засідання постійної депутатської комісії з питань землекористування, архітектури, будівництва та екології

 

м. Кремінна                                                                                                        „09” листопада 2017р.
                                                                                                                         14.00, акт.зал

 

На засіданні присутні 5 членів комісії: Осєннов О.М., Фещенко О.В., Попов В.Г., Лопата Б.А.,

Наумчук Ю.М.

Відсутні: немає

Засідання комісії є правомочним.

Запрошені: Кременський міський голова Прокопенко Ю.О., перший заступник міського голови Дзивульський Г.А., секретар ради Пилипенко Е.В., начальник землевпорядного відділу Пруденко О.П., начальник землевпорядного відділу Рубіжанського виконкому Ковальова Н.І., голови постійних депутатських комісій Кремінської міської ради Кравченко В.І., Кременчук В.І., Мкртчян В.Г.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

 

Розгляд звернення Рубіжанської міської ради від 31.10.2017 р. № 017-010/3886.

Інформація: Кремінського міського голови Прокопенко Ю.О., начальника землевпорядного відділу Рубіжанського виконкому Ковальової Н.І.

 

СЛУХАЛИ:

Прокопенко Ю.О., який оголосив звернення Рубіжанської міської ради від 31.10.2017 р. № 017-010/3886 до Кремінської міської ради з проханням розглянути питання передачі чотирьох земельних ділянок загальною площею 251,3528 га. з земель Кремінської міської ради до земель Рубіжанської міської ради і надав слово начальнику землевпорядного відділу Рубіжанського виконкому Ковальовій Н.І.

Ковальову Н.І., яка доповіла депутатам, що місту Рубіжне і місту Кремінна з державного бюджету виділені кошти на виготовлення Генерального плану, які необхідно використати до кінця поточного року, а також Генеральний план (концепцію розвитку) міста Рубіжне, розробленого Українським державним науково-дослідним інститутом проектування міст «Дніпромісто» у 2003 році та інформацію щодо необхідності чіткого визначення та юридичного закріплення фактичної межі міста для забезпечення територіальності місцевого самоврядування, впорядкування земельного обліку, оптимізації структури землекористування та ефективного управління земельними ресурсами. І запропонувала розглянути та погодити проектовану межу міста Рубіжне за якою буде включено до міста Рубіжне чотири масиви загальною площею 251,3528 га. земель Кремінського району за межами населених пунктів, які за даними державного земельного кадастру враховуються в Кремінській міській раді, а саме: землі ДП «Кремінське ЛМГ», землі гаражного кооперативу «Мотор», землі другого підйому Володінського водозабору, землі ЕКП ТЕЦ-2, землі городнє товариство «Лісне», землі гаражного кооперативу «Западний», землі ТОВ «Логрус-Кемікл», землі кладовища, землі загального користування, землі індивідуальної забудови, землі СТ «Радуга», землі КП РПУ ВКГ.

Попова В.Г., який висловив думку не віддавати землі Кремінської міської ради і не розглядати дане питання так, як депутати Кремінської міської ради повинні відстоювати інтереси жителів міста Кремінна і не допускати зменшення території.

Лопату Б.А., який підтримав депутата Попова В.Г. і зауважив, що роздавати землі громади це останнє діло на яке депутати міської ради не отримували дозволу мешканців міста.

Мкртчян В.Г., який теж підтримав депутата Попова В.Г. та депутата Лопату Б.А.

Кременчука В.І., який надав пропозицію розглядати дане питання при умові обміну землями між Рубіжанською міської радою та Кремінською міською радою.

Кравченко В.І., який повністю підтримав пропозицію депутата Кременчука В.І.

Прокопенко Ю.О., який повідомив, що дане питання попередньо розглядалося з представниками від Рубіжанської міської ради і пропозиція рівноцінного обміну була запропонована, але позитивної відповіді не було надано.

Ковальову Н.І., яка надала інформацію щодо відсутності у Рубіжанській міській територіальній громаді земель, які можна було би запропонувати на обмін.

     Кременчука В.І., який запропонував начальнику землевпорядного відділу переказати побажання депутатів Кремінської міської ради керівництву Рубіжанської міської ради щодо розгляду даного питання при умові обміну землями.

     Осєннова О.М., який виказав думку, що передача земель не враховує інтересів Кремінської міської територіальної громади і запропонував розгляд звернення Рубіжанської міської ради внести до порядку денного пленарного засідання чергової сесії з проектом рішення про відмову в передачі безоплатно, тобто без обміну земель Кремінської міської ради до Рубіжанської міської ради, якщо не надійдуть до проведення сесії від Рубіжанської міської ради інших пропозицій.

 

ВИРІШИЛИ:

Погодитися з пропозицією голови комісії з питань землекористування, архітектури, будівництва та екології Осєннова О.М. та винести на розгляд сесії проект рішення «Про розгляд звернення Рубіжанської міської ради від 31.10.2017 р. № 017-010/3886» з відмовою погодити включення до території міста Рубіжне земель Кремінської міської громади, якщо не найдуть пропозиції від Рубіжанської міської ради щодо обміну землями.

Прийнято одноголосно. 

 

ГОЛОВА КОМІСІЇ                                                                                           О.М. ОСЄННОВ

 

СЕКРЕТАР КОМІСІЇ                                                                                       О.В. ФЕЩЕНКО

Read 710 times

Main Menu

Kremins'ka TG