Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Вівторок, 12 березня 2024 16:57

2024/70. Про внесення змін до розпорядження начальника військової адміністрації від 20.12.2023 № 01-08/470

КРЕМІНСЬКА МІСЬКА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
СЄВЄРОДОНЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ

12 березня 2024 року

Кремінна

№ 01-08/70

Про внесення змін до
розпорядження начальника
військової адміністрації
від 20.12.2023 № 01-08/470

Керуючись ст. ст. 4, 10, 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 12.05.2015 № 389-VIII, постановою Верховної Ради України «Про здійснення начальниками Кремінської і Рубіжанської міських військових адміністрацій Сєвєродонецького району Луганської області повноважень, передбачених ч. 2 ст. 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» від 01.07.2022 № 2333-ІХ, ст. 16 Закону України «Про соціальні послуги» від 17.01.2019 № 2671-VIII з метою соціального захисту малозабезпечених та малозахищених верств населення Кремінської міської територіальної громади

зобов’язую:

  1. Внести зміни до розпорядження начальника військової адміністрації від 20.12.2023 № 01-08/470 «Про затвердження Програми надання матеріальної допомоги населенню Кремінської міської територіальної громади на 2024 рік», доповнивши Програму надання матеріальної допомоги населенню Кремінської міської територіальної громади на 2024 рік, Положенням про порядок надання матеріальної допомоги мобілізованим на військову службу та військовослужбовцям за контрактом (які з 1 січня 2024 року призвані на військову службу); на відшкодування витрат за реабілітаційні послуги звільненим з військової служби у відставку, які брали участь у бойових діях після 24 лютого 2022 року, членам їх сімей та сім’ям загиблих військовослужбовців; матеріальної допомоги військовослужбовцям, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, що додається.
  2. Визначити відділ соціального захисту населення та управління «Центр надання адміністративних послуг» Кремінської міської військової адміністрації відповідальними виконавцями Програми.
  3. Оприлюднити це розпорядження у встановлені законом порядку.
  4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника начальника військової адміністрації з житлово-комунальних та соціальних питань Макогон Н.М.

Начальник військової адміністрації                       Олександр ДУНЕЦЬ


Додаток 3

до Програми надання
матеріальної допомоги
населенню Кремінської міської
територіальної громади на 2024 рік

ПОЛОЖЕННЯ

порядок надання матеріальної допомоги мобілізованим на військову службу та військовослужбовцям за контрактом (які з 1 січня 2024 року призвані на військову службу); на відшкодування витрат за реабілітаційні послуги звільненим з військової служби у відставку, які брали участь у бойових діях після 24 лютого 2022 року, членам їх сімей та сім’ям загиблих військовослужбовців; матеріальної допомоги військовослужбовцям щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України

Загальні положення

  1. Положення про порядок надання матеріальної допомоги мешканцям Кремінської громади (далі - Положення) визначає механізм, порядок та умови надання матеріальної грошової допомоги (далі - матеріальна допомога), мобілізованим на військову службу та військовослужбовцям за контрактом (які з 1 січня 2024 року призвані на військову службу); на відшкодування витрат за реабілітаційні послуги звільненим з військової служби у відставку, які брали участь у бойових діях після 24 лютого 2022 року, членам їх сімей та сім’ям загиблих військовослужбовців; матеріальної допомоги військовослужбовцям щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.
  2. Матеріальна допомога є безповоротною допомогою, яка надається мешканцям Кремінської громади в безготівковій формі за рахунок коштів бюджету Кремінської міської територіальної громади в межах відповідних бюджетних призначень, передбачених в бюджеті громади.
  3. Матеріальна допомога громадянину (заявнику) надається один раз протягом календарного року.
  4. У Положенні терміни вживаються у наступному значенні.

Мешканці Кремінської громади – особи, які зареєстровані на території Кремінської громади відповідно до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», інших нормативно-правових актів України.

До членів сім’ї відносяться особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки (стаття 3 Сімейного кодексу України).

Матеріальна грошова допомога – це форма допомоги, яка надається персонально та безпосередньо конкретній людині (мешканцю Кремінської громади) члену сім’ї мобілізованого.

 Порядок призначення матеріальної грошової допомоги

  1. Підставою для надання або відмови в наданні матеріальної допомоги є особиста заява громадянина, в окремих випадках – одного з членів його сім'ї, про надання йому допомоги у зв'язку з потребою, що виникла внаслідок певних обставин, які він не має можливості самостійно подолати.
  2. Рішення про призначення або відмову матеріальної допомоги в межах витрат, передбачених Програмою на відповідний бюджетний період, приймається розпорядженням начальника Кремінської міської військової адміністрації.
  3. Для надання матеріальної допомоги в межах витрат, передбачених Програмою надання матеріальної допомоги на відповідний бюджетний період, громадяни надають наступні документи:

1) Для надання матеріальної допомоги мобілізованим на військову службу та військовослужбовцям за контрактом (які з 1 січня 2024 року призвані на військову службу):

- заяву громадянина;

- копію паспорта (всі сторінки);

- копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (не надається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті);

- довідку про проходження військової служби, яка видана кадровим органом військової частини (форма 5);

- копія військового квитка заявника (сторінки 1,2 та сторінка із зазначенням дати призову на військову службу в період запровадження воєнного стану);

- реквізити банку;

- копії свідоцтва відділу державної реєстрації актів цивільного стану для підтвердження родинних зв’язків (за потреби);

- довідка ВПО (за наявності).

2) на відшкодування витрат за реабілітаційні послуги (терміном від 14 до 21 дня) звільненим з військової служби у відставку, які брали участь у бойових діях після 24 лютого 2022 року, членам їх сімей та сім’ям загиблих військовослужбовців:

- заяву громадянина;

- копію паспорта (всі сторінки);

- копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (не надається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті);

- копія військового квитка заявника (сторінки 1,2 та сторінка із зазначенням дати звільнення);

- копії документів, які підтверджують факт звільнення з військової служби у відставку;

- копія посвідчення члена сім’ї загиблого/померлого Захисника чи Захисниці України;

- зворотній талон, копію квитанції про оплату реабілітаційних послуг;

- копію довідки внутрішньо переміщеної особи (за наявності);

- реквізити банку;

- копії свідоцтва відділу державної реєстрації актів цивільного стану для підтвердження родинних зв’язків;

- копія свідоцтва про народження.

3) Для надання матеріальної допомоги військовослужбовцям щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України:

- заяву громадянина;

- копію паспорта (всі сторінки);

- копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (не надається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті);

- копії документів, що підтверджують факт перебування в місцях несвободи;

- довідку про перебування в місцях несвободи внаслідок збройної агресії проти України із зазначенням строку перебування в місцях несвободи згідно із постановою КМУ від 20.01.2023 № 55 «Про затвердження Порядку оформлення довідок про перебування осіб у місцях несвободи внаслідок збройної агресії проти України або інтернування в нейтральних державах»;

- реквізити банку;

- копії свідоцтва відділу державної реєстрації актів цивільного стану для підтвердження родинних зв’язків (за потреби);

  1. Заява про надання матеріальної допомоги реєструється у Журналі реєстрації заяв громадян по наданню одноразової матеріальної допомоги.

1) Заяви про надання матеріальної допомоги розглядаються комісією з надання матеріальної допомоги, склад якої та її повноваження затверджуються розпорядженням начальника Кремінської міської військової адміністрації.

2) Розпорядження про надання матеріальної допомоги із зазначенням розміру матеріальної допомоги або причин відмови приймається начальником Кремінської міської військової адміністрації.

3) Протягом 5 робочих днів, після прийняття розпорядження про надання матеріальної допомоги, заявнику надсилається письмова відповідь.

Розмір матеріальної допомоги

  1. Розмір матеріальної допомоги становить:

1) для надання матеріальної допомоги мобілізованим на військову службу та військовослужбовцям за контрактом, які з 1 січня 2024 року перебувають на військовій службі - 20 000 грн.;

2) для надання матеріальної допомоги на відшкодування витрат на реабілітаційні послуги звільненим з військової служби у відставку, які брали участь у бойових діях з 24 лютого 2022 року - 30 000 грн.;

3) для надання матеріальної допомоги військовослужбовцям щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України - 30 000 грн.

  1. Призначення допомоги здійснюється на підставі вивчення документів відділом соціального захисту населення та управлінням «Центр надання адміністративних послуг» Кремінської міської військової адміністрації та комісією з призначення допомоги, наданих довідок, інших документів, що підтверджують потребу заявника в допомозі.

Підстави для відмови в наданні матеріальної грошової допомоги

  1. Подання заявником у заяві недостовірної, неповної інформації щодо себе, членів своєї сім'ї або осіб, які зареєстровані і фактично проживають разом з ним або інформації, яка не відповідає вимогам цього положення.
  2. Якщо заявник звернувся із заявою про відмову в наданні матеріальної допомоги.
  3. Смерть заявника.
  4. Відділ бухгалтерського обліку та звітності міської військової адміністрації перераховує банківським установам перекази з призначеними сумами матеріальної допомоги.
  5. Відділ соціального захисту населення разом з управління «Центр надання адміністративних послуг» Кремінської міської військової адміністрації веде реєстр осіб, що звернулися за допомогою та отримали матеріальну допомогу, або вмотивовану відмову.

 

Заступник начальника військової
адміністрації з житлово-комунальних
та соціальних питань                                                      Наталя МАКОГОН

Read 33 times

Main Menu

Kremins'ka TG