Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

П'ятниця, 30 червня 2017 11:14

136 Про затвердження розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів на 2017 рік

Кремінська міська рада
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ № 136

 

від 27 червня   2017 р.
м. Кремінна

 

Про затвердження розрахунку розміру
кошторисної заробітної плати, який
враховується при визначенні вартості
будівництва об’єктів на 2017 рік

З метою встановлення розміру кошторисної заробітної плати, яка враховується при визначенні вартості будівництва, нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення об’єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії, відповідно до наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 20.10.2016 № 281 «Про затвердження Порядку розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів», керуючись  ст.ст. 40, 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

В И Р І Ш И В:

 

1.Затвердити розрахунок розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва, нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення об’єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії.

Додаток 1 – 2 арк.

  1. Встановити розмір кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва, нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення об’єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії, на території Кремінської міської ради на 2017 рік, в розмірі 4826,0 грн., що відповідає складності робіт 3,8 (для звичайних умов будівництва).
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Дзивульського Г.А.

 

 

Перший заступник міського голови                                 Г.А. Дзивульський

 

 


Додаток 1

до рішення

виконавчого комітету

                     від  27.06.2017 № 136

 

Розрахунок

розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва, нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення об’єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії  на 2017 рік (виходячи з рівня прожиткового мінімуму для працездатних осіб, прийнятого Державним бюджетом)

 

Мінімальну тарифну ставку (оклад) за просту некваліфіковану працю визначено у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого Законом України про Державний бюджет України на відповідний рік.

Розмір кошторисної заробітної плати для звичайних умов будівництва при складності робіт 3,8 визначається за такою формулою:

ЗПкоштор = ЗПтар + ЗПдодатк,

де ЗПтар - тарифна частина середньомісячної заробітної плати у будівництві;

ЗПдодатк - додаткова заробітна плата та інші заохочувальні та компенсаційні виплати.

І. Розраховуємо тарифну частину середньомісячної заробітної плати (ЗПтар) визначається за такою формулою:

ЗПтар = ЗПмін х Кгалуз х Ксер.роз

  1. Визначаємо середньозважений прожитковий мінімум для працездатних осіб (ЗПмін), виходячи з розмірів прожиткового мінімуму, що встановлюються Законом України про Державний бюджет України на відповідний рік (прожитковий мінімум для працездатних осіб на 2017 рік: з 01 січня – 1 600,0 грн., з 01 травня – 1 684,0 грн., з 01 грудня – 1 762,0 грн.), за формулою:

ЗПмін = (ЗПмін.1 х N1+ ЗПмін.2 х N2 + …. + ЗПмін.і х Nі)/12

ЗПмін = (1600,00 х 4 міс. + 1684,00 х 7 міс. + 1762,00 х 1 міс.) / 12 = 1662,50 грн.

  1. Визначаємо мінімальну тарифну ставку робітника І розряду в розмірі не менше 120 відсотків розміру прожиткового мінімуму (п. 3.1.2. «Галузевої угоди між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Об’єднанням організацій роботодавців «Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2017-2018 роки» - далі Галузева угода на 2017-2018 роки):

(1662,50 грн. х 120%) /100 = 1995,00 грн.

  1. Визначаємо тарифну частину середньомісячної заробітної плати (ЗПтар) за формулою:

ЗПтар = ЗПмін х Кгалуз х Ксер.роз,

де Кгалуз. - коефіцієнт співвідношення місячних тарифних ставок робітників першого розряду до мінімального розміру тарифної ставки (посадового окладу) згідно з відповідною галузевою угодою;

Ксер.роз. - коефіцієнт переходу від першого розряду складності робіт до розряду 3,8 відповідно до додатка А ДСТУ-Н Б Д.1.1-2:2013 «Настанова щодо визначення прямих витрат у вартості будівництва» (Ксер.роз. = 1,308).

Коефіцієнт співвідношення місячних тарифних ставок робітників першого розряду до мінімального розміру тарифної ставки (посадового окладу) (Кгалуз.) згідно додатку 2 Галузевої угоди на 2017-2018 роки встановлений на види робіт «Будівельно-монтажні і ремонтно-будівельні роботи, монтаж, технічне обслуговування та ремонт фонтанів, ліфтів і диспетчерських систем»в розмірі 1,61.

Отже, тарифна частина середньомісячної заробітної плати у будівництві складає:

Зптар. = 1995,00 х 1,61 х 1,308 = 4201,23 грн.

ІІ. Розраховуємо додаткову заробітну плату та інші заохочувальні та компенсаційні виплати:

Додаткова заробітна плата та інші заохочувальні та компенсаційні виплати визначаються за такою формулою:

ЗПдодатк. = ЗПшк .+ ЗПмайст + ЗПважл.р + ЗПвис. дос + ЗПвідпуст + ЗПі

 

  1. Визначаємо надбавку за високі досягнення у праці (ЗПвис.дос) за формулою:

ЗПвис. дос = ЗПтар х Квис. дос х Vвис. дос,

де Квис. дос - коефіцієнт, що враховує середній розмір надбавки, визначений згідно з відповідною галузевою угодою на підставі даних підрядників;

Vвис. дос - питома вага робітників, які одержують надбавки за високі досягнення у праці, визначається на підставі даних підрядників.

Відповідно до додатку 6 Галузевої угоди на 2017-2018 роки надбавка за високі досягнення у праці встановлені у розмірі до 50 відсотків посадового окладу. Пропонується приймати до розрахунку 18 відсотків.

Питома вага працівників, які одержують надбавку за високі досягнення у праці складає – 0.

ЗПвис. Дос = 4201,23 х 0,18 х 0,00= 0 грн.

  1. Визначаємо надбавку за високу професійну майстерність визначається за такою формулою:

ЗПмайст = ЗПтар х Кмайст х Vмайст,

де Кмайст - коефіцієнт, що враховує середній розмір диференційованої надбавки до тарифної ставки робітників розряду 3,8 згідно з відповідною галузевою угодою;

Vмайст - питома вага робітників, які одержують надбавки за високу професійну майстерність, визначається на підставі даних підрядників;

ЗПмайст = 4201,23 х 0,12 х 0,0915 =46,13 грн.

  1. Визначимо доплату за роботу у важких і шкідливих та особливо важких і особливо шкідливих умовах праці визначається за такою формулою:

ЗПшк = ЗПтар х Кшк х Vшк,

де Кшк - усереднений коефіцієнт, що враховує середній розмір доплати за роботу у важких і шкідливих та особливо важких і особливо шкідливих умовах праці згідно з відповідною галузевою угодою;

Vшк - питома вага робіт, що виконуються у важких (особливо важких) і шкідливих (особливо шкідливих) умовах (зварювальні, монтажні, гідроізоляційні, малярні, керування будівельними машинами, механізмами та спеціальним приладдям тощо), визначається на підставі даних підрядників;

ЗПшк = 4201,23 х 0,1 х 0,147 = 61,76 грн.

  1. Визначаємо кошти на оплату щорічних основних та додаткових відпусток за формулою:

ЗПвідпуст = (ЗПтар + ЗПшк + ЗПмайст + ЗПважл.р + ЗПвис. дос + ЗПі) х Квідпуст,

де Квідпуст - коефіцієнт, що враховує середній рівень основних і додаткових відпусток (порівняно з місячною заробітною платою), які надаються відповідно до статей 6 і 7 Закону України «Про відпустки».

ЗПвідпуст = (4201,23 +  46,13+ 61,76) х 0,12 = 517,09 грн.

Отже, додаткова заробітна плата та інші заохочувальні та компенсаційні виплати складає:

ЗПдодатк = 46,13+ 61,76+ 517,09 = 624,98 грн.

Розмір кошторисної заробітної плати для звичайних умов будівництва при складності робіт 3,8 становить:

ЗПкоштор = 4201,23 + 624,98 = 4826,21 ≈ 4826,00 грн.

 

Розмір кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва, нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення об’єктів, що споруджуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії на території Кремінської міської ради  на 2017 рік, становить – 4826,0 грн.

 

Начальник відділу  розвитку
інфраструктури  ЖКГ    та будівництва                                              І.О. Китайгора

Read 546 times

Main Menu

Kremins'ka TG