Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Понеділок, 03 квітня 2017 13:53

79 Про звернення громадян

Кремінська міська рада
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
РІШЕННЯ № 79

 

 

від 29 березня 2017 р.
м. Кремінна

 

Про роботу із зверненнями
громадян у 2016 році

 

         З метою забезпечення реалізації конституційного права громадян на особисте звернення до органів місцевого самоврядування та посадових осіб цих органів, удосконалення організації розгляду порушених у зверненнях питань, підвищення відповідальності керівників комунальних підприємств за належне реагування на обґрунтовані пропозиції, заяви і скарги громадян, відповідно до Указу Президента України від 07 лютого 2008 року №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», враховуючи розпорядження голови Кремінської райдержадміністрації від 28.02.2017 №234 «Про роботу із зверненнями громадян у Кремінському районі» та інформацію керуючого справами виконкому міської ради про підсумки роботи зі зверненнями громадян у 2016 році, відповідно до Закону України «Про звернення громадян», та ст. 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет Кремінської міської ради

 

вирішив:

 

1.     Роботу зі зверненнями громадян у 2016 році визнати задовільною.

2.     Спеціалісту 1 категорії з питань звернень громадян для проведення години контролю у міського голови надавити щомісячно узагальнення звернень громадян та аналіз стану їх розгляду.

3.     Керівникам комунальних установи та підприємств забезпечити своєчасне та якісне виконання звернень громадян.

4.     Контроль за виконанням даного рішення покласти на міського голову.

 

 

Міський голова                                                 Ю.О. Прокопенко


 

І н ф о р м а ц і я
про розгляд звернень громадян у Кремінській міської раді у 2016 році

             Робота із зверненнями громадян у Кремінській міській раді здійснюється на виконання Закону України «Про звернення громадян» та Указу Президента України від 07.02.2008 №109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

         Прийом громадян у міській раді проводиться згідно затвердженого графіку (розпорядження міського голови від 16.11.2015 №221)

          За 2016 рік до міської ради надійшло 110 письмових та усних звернень / 132 за 2015 рік/, що на 22 звернення менше порівняно з минулим роком.

 40 звернень громадян (або 36 %) було виконано, на 70 звернень надано розяснення (або 63 %).

         Через органи влади вищого рівня надійшло 59 звернень, а саме через:

райдержадміністрацію - 55

райрада - 1

прокуратуру - 3

 Найбільше звернень через органи влади вищого рівня надійшло з питань житлово-комунального господарства, а саме: виконання ремонту комунікаційних мереж багатоквартирних будинків, ремонту доріг, освітлення вулиць міста, вивіз сміття, зріз аварійних дерев, вирішення земельних питань. Всі звернення, які надійшли через органи влади вищого рівня, розглядались вчасно та вирішувались відповідно до чинного законодавства.

                            Протягом 2016 року, відповідно до соціального статусу, найбільше звернень надійшло від пенсіонерів – 51 звернення.

За 2016 рік до міської ради надійшло 16 колективних звернень (220 підписів) (20 за 2015 рік). У більшості колективних звернень піднімалися питання капітального ремонту покрівлі багатоквартирних будинків, порушення температурного режиму у квартирах, ремонту доріг, ремонту комунікаційних мереж, ліквідації сміттєзвалищ у місті та ін.

         За тематикою питань, що порушувалися у зверненнях, найбільше звернень надійшло з приводу комунального та дорожнього господарства- 64 звернення (або 58 %) (86 у 2015 році). Актуальними залишаються питання благоустрою території міста, зрізання аварійних дерев, ремонту доріг, відновлення вуличного освітлення, чистка русла річки Родникової, тощо.

З питань земельних відносин міська рада отримала 19 звернень, бо 17%) (13 за 2015 рік), в яких йшла мова про встановлення чи відновлення меж присадибних земельних ділянок, порушення норм земельного законодавства та добросусідських відносин.

         На третьому місці по кількості перебувають звернення соціального захисту – 2 звернення (або %) (4 у 2015р.) в яких йшла мова про надання матеріальної допомоги (1), допомога при оформленні субсидії (1).

         Також надійшло 5 повторних звернень, або 4% /15 за 2015рік/, в яких порушувалися питання житлово-комунального господарства, земельних відносин. Заявникам надано роз’яснення та рекомендації щодо порядку їх вирішення відповідно до чинного законодавства.

За звітний період проведено 19 засідань виконавчого комітету, на яких було розглянуто 51 звернення громадян:

- виділення коштів на поховання – 18;

- присвоєння поштової адреси - 18;

 

- зріз дерев – 15

 Комісією при виконкомі міської ради складено 28 актів щодо обстеження житлово-побутових умов проживання жителів міста, встановлення факту проживання громадян за певною адресою та акти з інших потреб.

Кремінською міською радою і надалі будуть здійснюватися заходи щодо поліпшення роботи із зверненнями громадян, усунення причин, які їх викликають, що сприятиме покращенню суспільно-політичної і соціальної ситуації та довіри до влади.

Керуючий справами виконкому                                         О.Ю.Літвин

 

Спеціаліст 1 категорії                                                          Н.О.Кошелєва

Read 659 times

Main Menu

Kremins'ka TG