accordion menu jquery

Фейсбук-сторінка Кремінської міської ВА

Національна веб-платформа центрів надання адміністративних послуг

Асоціація міст України

Вівторок, 27 квітня 2021 08:25

Всесвітній день охорони праці 2021 року

 Однією з основних задач будь-якого керівника підприємства є запобігання випадкам травматизму та підвищення рівня виробничої безпеки. Досягнути цієї мети неможливо без інвестування в охорону праці.
 Інвестування потребують такі напрями роботи в охороні праці: навчання безпечним методам праці, забезпечення спецодягом та спецвзуттям, сучасними засобами захисту та інструментами, модернізація технологічного обладнання, проведення медогляду, покращення санітарно-побутових умов працівників тощо.
 Сучасне життя вимагає нових форм організації праці, наприклад, поширене застосування дистанційної праці під час карантину, що призводить до нових потенційних ризиків, зокрема психосоціальних. Людина, яка працює на дистанційній роботі, втрачає межі між особистим часом і робочим, постійно займається повсякденною роботою, обмежена у спілкуванні. Ці фактори негативно впливають на емоційний стан людини, що призводить до погіршення стану здоров’я, підвищення ризику захворюваності, зниження продуктивності праці та погіршення психологічного стану.
 З метою привернення уваги громадськості до проблем в галузі охорони праці, за рекомендацією Міжнародної організації праці, щороку 28 квітня відзначається Всесвітній день охорони праці. Девізом цього дня у 2021 році визначено: «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР».
 Система безпеки та здоров′я на роботі – це система, яка спрямована на запобігання виробничим ризикам, заснована на принципах оцінювання, контролю ризиків та управління ними.
 Нові умови праці вимагають постійного оновлення системи управління охороною праці, її удосконалення відповідно до міжнародних стандартів з урахуванням впливу на сферу охорони праці пандемії СOVID-19, а відповідно й потребують інших підходів до організації та забезпечення безпечної роботи працівників, внесення змін до нормативних актів з охорони праці, більш ефективного використання засобів електронного зв'язку та комунікацій.
 Кремінське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області пропонує роботодавцям долучитися до відзначення Дня охорони праці у своїх трудових колективах та забезпечити проведення профілактичних заходів щодо створення гідних і безпечних умов праці, а саме організувати та провести лекції, відкриті уроки, брифінги, семінари, конкурси на безпечне робоче місце, поновити куточки з охорони праці, надати допомогу родичам загиблих на виробництві, а також інвалідам праці тощо.
 
Т. Лесик – страховий експерт з охорони праці
Кремінського відділення управління виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України в Луганській області
Read 910 times
Kremins'ka TG
NY Kremins'ka TG